Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping-mały-prywatny-koło splitu - szukam

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
JACCO
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JACCO » 09.06.2010 12:17

Z przyczepą kempingową do DRAGANA by się dało radę wpasować?
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 09.06.2010 15:19

Polecam Kemping KOLUDROVAC, vl. Juras Ante, Kastel Stafilic, Resnik. Tel. +385 0 21 234 743, 234 408.
To mały prywatny przydomowy kemping. Jeszcze 4 lata temu były tam jedynie miejsca na namioty, teraz oprócz 3-4 miejsc na namioty pojawił się szereg 10 sympatycznych drewnianych domków (chyba 20euro za dobę w sam raz na 4 osoby - dwa ogromne łóżka piętrowe, lodówka, wiatrak, przybory kuchenne jak i kuchenka gazowa, stolik przed drzwiami-super!). Byliśmy w ubiegłym roku. Właściciel mówił coś, że mają jednak zrezygnować z tych domków i powrócić do pierwotnej postaci pola namiotowego.
Łazienki są super, nowe.
Kemping to właściwie podwórko przy samej plaży.
Jeszcze kilka lat temu woda była czyściutka, jednak jak byliśmy rok temu - nie była już tak czysta. Myślę, że to także za sprawą hotelu Resnik, który znajduje się w niedalekim sąsiedztwie od kempingu.
Kemping jako sam kemping polecam z czystym sumieniem, jeśli chodzi o plażę, to już nie tak do końca..
Jednak bardzo blisko do Splitu i Trogiru.
Poza tym nad Kastelami znajduje się droga, która prowadzi w górę. Można dojechać samochodem i kawałeczek dojść już na sam szczyt-pod wielki krzyż. Stamtąd można podziwiać piękne widoki na Kastele i Split.
Pozdrawiam!
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 10.06.2010 10:13

Jak pamietam to jak przystało na kameralny kamping wjechac trochę ciężko ale najlepiej zapytać go emailem.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 10.06.2010 10:44

Przemo napisał(a):Koło Splitu to nie jest, bardziej koło Śibernika, a właściwie w Grebaśticy Jakieś 15 km na południe w kierunku Primosztenu. Masz tam kilka takich przydomowych kempingów, po wzdłuż całej zatoki. Na końcu miejscowości jest nawet malutki kemping w pięknym piniowym lasku.
Na stronie północnej zatoki jest nie co cieplej i cieplejsza woda. Jest też kilka punktów kosztowania proszka i rakij :lol:
Jak dla mnie, niezłe tam mają wyroby :lol:
Acha pieczone świniaki też są :D

W sumie mogę polecić, cisza i spokój.
Polecam Kemping
Mały, jakieś 5-6 miejsc na tarasach, niestety nie jest ocieniony, wiec trzeba mieć jakąś osłonę przed słońcem, od wody dzieli go tylko droga, którą przejeżdża może 10 aut na dobę.
Warunki są trochę spartańskie, ale toaleta jest, prysznic z ciepłą wodą również, prąd też jest. Figi rosną na około :lol:
Do sklepu jakieś 100 m, do knajpki 100-150m.
Mnie pasowało.

Potwierdzam.
Byłem tam na małym przydomowym campingu w 1998 i 2004 roku.
Warunki harcerskie, ale toalety czyste, prysznic na zewnątrz.
Dobra baza wypadowa do Splitu, Trogiru, Primosten, Szybenika, wodospadów Krka.
Woda była wtedy czysta. Czasem trafiało się na zimne prądy w wodzie.
Brane (właściciel domku) zapraszał na małże, rakiję, doradzał gdzie ewentualnie kupić produkty "prosto od chłopa". Wieczorkiem siedzieliśmy sobie przy miejscowym winku i rozmawialiśmy z Branem o wszystkim.

Południowa cześć zatoczki to miekscowość Sparadici, Północna to Grebastica. W Sparadici jest kilka przydomowych campingów.

Małe campingi mają swój urok. Nawet gdy wyposażenie nie jest najlepsze, to nic nie zastąpi swojskiej atmosfery, rodzinnego klimatu, spokoju i prawie prywatnej plaży.

Na dużych czuje się jak na cmentarzu - kwatery, numery...
t.kurzy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) t.kurzy » 11.06.2010 11:57

No coraz lepiej ... teraz tylko co wybrać ..
kurush
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kurush » 18.06.2010 20:37

Na dużych czuje się jak na cmentarzu - kwatery, numery...

Nie, tylko nie to! Ja też jestem miłośnikiem małych i spokojnych kampów... to jest dla mnie esencja kampowania - nie ciągnie mnie absolutnie, żeby deptać po sobie w tłumie... Dla mnie namiot zawsze był synonimem jakiejś kruchej bo kruchej, ale jednak intymności blisko przyrody... Gdybym miał się przepychać wśród kwaterek za 40 eurasów, to naprawdę dopłacam dychę i mam spokojny apartamencik w mniejszej miejscowości...

A tak w temacie głównym, to też się w tym roku wybieramy do Dalmacji i chcielibyśmy parę dni spędzić w okolicach Szybenika/Splitu - więc dzięki za te podpowiedzi - zdaje się, że skorzystamy :) Najbardziej chyba zachęca Grebastica...
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 05.05.2011 07:15

odświeżenie tematu :lol: :lol:

Campingu kolo Splitu w Kasztel Stari .... Camping Bilus. wszystko w mojej relacji zapraszam

:wink: :wink:
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

Kemping-mały-prywatny-koło splitu - szukam - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone