Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping Kozarica w Pakostane czy Park Soline?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Majka12345
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majka12345 » 04.04.2013 16:33

Witam ! Bardzo proszę o pomoc w wyborze kempingu ! Wybieramy się z przyczepą . Planowany wyjazd po 24 czerwca . Zastanawiam sie nad kampingiem Kozarica i Biograd na moru Park Soline. Jest to nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji i czy brak znajomość języków obcych bedzie dla nas problemem ? Bardzo proszę o opinie ! :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.04.2013 16:52

Witam. :D
Zacznę od końca :wink: język chorwacki podobny do polskiego :lol:
W 2005 roku jechałem w okolice Biogradu i Pakoštane z zamiarem pobytu na tych dwóch kempingach.
Najpierw obejrzałem Park Soline, potem pojechałem zobaczyć jak jest na Kozaricy i ... zostałem :idea:
Zróbcie tak samo, gdzie się lepiej spodoba ... zostaniecie :lol:

Moja pierwsza relacja na forum :hut:

Kamp Soline

Kamp Kozarica

Porównałem cenniki (wg kursu euro/kuna na dzisiaj)- w terminie kiedy jedziecie na Soline parcele kosztują każda jednakowo niezależnie od miejsca położenia, na Kozaricy cena parcel jest zróżnicowana - przy morzu najdroższa, numerowana trochę tańsza a w głębi kempingu najtańsza.
Pobyt za osobę ciut mniejszy na Kozaricy.
jesiek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jesiek » 28.04.2013 14:02

Witam.
Pierwszy mój wpis na forum więc wypada się przywitać, więc witam wszystkich ;-), odwiedzam chorwację regularnie od kilku już lat i zawsze na kempingi. Ale do rzeczy ;-): Kemping Kozarica...
Byłem na tym kempingu w zaszłym roku, brałem pod uwagę również Park Soline ale Kozarica bardziej nam się spodobała. Spędziliśmy tam 3 tygodniowy urlop. Kemping nie jest duży ale za to przytulny i cichy. Parcele nad morzem drogie i zajęte ale czym dalej od plaży tym taniej i luźniej. Na skraju kempingu najtaniej ale nie ma wydzielonych stanowisk. Jeżeli chodzi o sanitariaty to są na dość wysokim poziomie, jest czysto, czasami brakowało ciepłej wody pod prysznicami ale zupełnie nam to nie przeszkadzało, było tak gorąco, że i tak nie odkręcaliśmy ciepłej ;-). Oczywiście znajdują się też toalety z prysznicami dla dzieci, są pralki i wydzielone miejsce do mycia garów. Na terenie znajdują się też stacjonarne grille, jest sklep, mała restauracja (ale jedzenie nie ciekawe, raczej pizza i to też nie do końca świetna), jest też płatny dostęp do internetu na terenie całego kempingu ( dla tych co nie mogą się rozstać z komputerami) ale jest tak wolny, że nie warto za to płacić. Plaża w części wybetonowana i posypana kamyczkami, jest też miła zacieniona zatoczka z łagodnym wejściem do wody (oblegana przez rodziny z małymi dziećmi). Przy plaży jest mała knajpka z piwem, lodami, kawą, wieczorami można tam posłuchać na żywo muzyki (nie jest to głośnie granie zespołu ale delikatne pogrywanie na gitarze). Na przeciwko wyjścia z kempingu jest mała restauracyjka, ceny przystępne ale mają też promocję w godzinach południowych "happy hour", można tam zjeść kalmary, ośmiorniczki, ryby ale i potrawy mięsne z grilla i patelni praz dobre zupy. Do miasteczka idzie się ok 10 min, jest tam sklepik spożywczy, małe knajpki, pizzernie (bardzo doba pizza polecam), oraz kilka atrakcji dla dzieci (samochodziki, zjeżdżalnie i trampoliny ale otwierane dopiero po południu). Na poważniejsze zakupy trzeba jechać do Biegradu ale jest to odległość ok 5km, znajdziemy tam chyba Lidla i jakiś lokalny duży sklep. Jak ktoś nie lubi tłumów na ulicach i chce spokojnie i w ciszy spędzić urlop to miejsce idealne. Nie ma co się przejmować nieznajomością języka czy to chorwackiego czy angielskiego, wszędzie spokojnie dogadacie się po polsku. W razie pytań służę pomocą ;-). Pozdrawiam.
Majka12345
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majka12345 » 29.04.2013 15:39

Witam ! Bardzo dziękuje za szczegółowy opis Kempingu Kozarica ! Na skraju gdzie najtaniej piszesz że nie ma wydzielonych stanowisk . To może lepiej będzie nam ustawić przyczepę ,auto i dość duży przedsionek ? Na https://maps.google.pl/maps?hl=pl&tab=wl . Oglądałam kemping Kozarica i pokazana jest promenada od kempingu do miasteczka . I bardzo mi się podoba . Jedziemy tam na 100% mam tylko nadzieje ze 24-25 czerwiec nie bedzie problemu z miejscem . A wy w jakim terminie byliście?
Ostatnio edytowano 30.04.2013 11:09 przez Majka12345, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.04.2013 16:53

Majka12345 napisał(a):Oglądałam kemping Kozarica i pokazana jest promenada od kempingu do miasteczka . I bardzo mi się podoba . Jedziemy tam na 100% mam tylko nadzieje ze 24-25 czerwiec nie bedzie problemu z miejscem . A wy w jakim terminie byliście ? :papa:

Termin jest ok - miejsce znajdziecie bez problemu w strefie zona V :idea: lub nawet w troszkę droższej strefie C :idea:
Majka12345
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majka12345 » 29.04.2013 19:10

Panie Januszu bardzo dziękuje ! Na 99% wyjazd 23 czerwca ok godz 18. Jak będę na miejscu napiszę ! :papa:
A może jedzie ktoś jeszcze w tym terminie ???
Majka12345
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majka12345 » 30.04.2013 11:15

Tu jest wyjście z kempingu . https://maps.google.pl/maps?q=Pako%C5%A ... 9,,0,0&z=6 . Polecam można zobaczyć miasteczko Pakostane .
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 30.04.2013 11:31

Majka12345 napisał(a):Na 99% wyjazd 23 czerwca ok godz 18. Jak będę na miejscu napiszę ! :papa:
A może jedzie ktoś jeszcze w tym terminie ???

10 dni przed Twoim wyjazdem jedziemy na Soline - po powrocie, będę mogła powiedzieć czy polecam czy nie ;)
Majka12345
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majka12345 » 30.04.2013 13:17

Super ! Czekam na twoją opinie ! Pozdrawiam ! :D :papa:
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 30.04.2013 19:54

Już 18 maja będę na campie w Pakostane ( 2-3 nocki), wybrałem NORDSEE ( taniej niż na Kozaricy, ale chyba w mniej ciekawej okolicy, a na campie będę tylko nocował ). Bylem w ubiegłym roku z wizytą w Pakostane u znajomych wypoczywających w apartamentach, ale krótko i nie zdążyłem poznać tej ciekawej mjsc. Z netu wiem , że w Pakostane jest kilka campów... i tu pytanko. Czy np camp KARABA lub DALMACJA jest już czynny w maju ?
GAJUS
Ostatnio edytowano 02.05.2013 08:37 przez Gajus.ems, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.04.2013 21:14

Nord See lipiec sierpień to tragedia...
jesiek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jesiek » 01.05.2013 07:52

Majka12345 napisał(a): Oglądałam kemping Kozarica i pokazana jest promenada od kempingu do miasteczka . I bardzo mi się podoba . Jedziemy tam na 100% mam tylko nadzieje ze 24-25 czerwiec nie bedzie problemu z miejscem . A wy w jakim terminie byliście?

Myślę, że w tym terminie bez problemu znajdziecie miejsce. My byliśmy w tamtym roku na początku lipca i znaleźliśmy dwie parcele obok siebie w środkowej części kempingu (byliśmy w dwie rodziny), ale jak po trzech tygodniach wyjeżdżaliśmy to było już ciasno i tak łatwo z miejscem nie było. Kemping jest dobrym miejscem wypadowym, w zasięgu ręki macie Zadar, Šibenik, wodospady Krka, wyspa Murter.
ZiggyMars
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZiggyMars » 12.05.2013 20:11

Czy na Campingu Park Soline pobiorą opłatę za pawilon (mam na mysli taki daszek :) ) jak za dodatkowy namiot?

P.S Witam wszystkich forumowiczów :)
Ostatnio edytowano 12.05.2013 20:41 przez ZiggyMars, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.05.2013 20:13

ZiggyMars napisał(a):Czy na Campingu Park Soline pobiorą opłatę za pawilon jak za dodatkowy namiot?

P.S Witam wszystkich forumowiczów :)

Nie znam kempingu gdzie pobierają opłatę za pawilon ogrodowy :idea:
ZiggyMars
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZiggyMars » 12.05.2013 20:45

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Dotychczas nie brałam takiego pawilonu do Chorwacji stąd moje wątpliwości.
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies