napisał(a) jesiek » 28.04.2013 13:02
Witam.
Pierwszy mój wpis na forum więc wypada się przywitać, więc witam wszystkich
, odwiedzam chorwację regularnie od kilku już lat i zawsze na kempingi. Ale do rzeczy
: Kemping Kozarica...
Byłem na tym kempingu w zaszłym roku, brałem pod uwagę również Park Soline ale Kozarica bardziej nam się spodobała. Spędziliśmy tam 3 tygodniowy urlop. Kemping nie jest duży ale za to przytulny i cichy. Parcele nad morzem drogie i zajęte ale czym dalej od plaży tym taniej i luźniej. Na skraju kempingu najtaniej ale nie ma wydzielonych stanowisk. Jeżeli chodzi o sanitariaty to są na dość wysokim poziomie, jest czysto, czasami brakowało ciepłej wody pod prysznicami ale zupełnie nam to nie przeszkadzało, było tak gorąco, że i tak nie odkręcaliśmy ciepłej
. Oczywiście znajdują się też toalety z prysznicami dla dzieci, są pralki i wydzielone miejsce do mycia garów. Na terenie znajdują się też stacjonarne grille, jest sklep, mała restauracja (ale jedzenie nie ciekawe, raczej pizza i to też nie do końca świetna), jest też płatny dostęp do internetu na terenie całego kempingu ( dla tych co nie mogą się rozstać z komputerami) ale jest tak wolny, że nie warto za to płacić. Plaża w części wybetonowana i posypana kamyczkami, jest też miła zacieniona zatoczka z łagodnym wejściem do wody (oblegana przez rodziny z małymi dziećmi). Przy plaży jest mała knajpka z piwem, lodami, kawą, wieczorami można tam posłuchać na żywo muzyki (nie jest to głośnie granie zespołu ale delikatne pogrywanie na gitarze). Na przeciwko wyjścia z kempingu jest mała restauracyjka, ceny przystępne ale mają też promocję w godzinach południowych "happy hour", można tam zjeść kalmary, ośmiorniczki, ryby ale i potrawy mięsne z grilla i patelni praz dobre zupy. Do miasteczka idzie się ok 10 min, jest tam sklepik spożywczy, małe knajpki, pizzernie (bardzo doba pizza polecam), oraz kilka atrakcji dla dzieci (samochodziki, zjeżdżalnie i trampoliny ale otwierane dopiero po południu). Na poważniejsze zakupy trzeba jechać do Biegradu ale jest to odległość ok 5km, znajdziemy tam chyba Lidla i jakiś lokalny duży sklep. Jak ktoś nie lubi tłumów na ulicach i chce spokojnie i w ciszy spędzić urlop to miejsce idealne. Nie ma co się przejmować nieznajomością języka czy to chorwackiego czy angielskiego, wszędzie spokojnie dogadacie się po polsku. W razie pytań służę pomocą
. Pozdrawiam.