Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping Kero - Bibinje koło Zadaru

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
teofil
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) teofil » 08.06.2011 07:06

Zbieram informację na temat kempingu Kero w miejscowości Bibinje koło Zadaru.

Strona internetowa: http://www.autocamp-kroatien.de/index_gb.htm

Wypowiedzi na forum:

Fatamorgana napisał(a):Bibinje k/Zadaru. Camp Kero. Opisywany w mojej relacji z CRO. z ub. roku.
Spełnia wszystkie kryteria postawione przez Rysia i rzadko bywa tam tłok.
Jest niewielki, ale w sam raz- to spory plac a nie jakiś trawnik przy domu.
Poza tym, jest to znakomita baza do wypadów i wycieczek w okolice- praktycznie we wszystkich kierunkach. Min.rejs na Kornaty z Zadaru, a sam Zadar o 2 rzuty beretem i nie trzeba sterczeć w korkach żeby wjechać do starego miasta.
Cena była taka: 17 EUR za noc, namiot, 2+1 i auto, bez prądu (prąd mieliśmy w herbacie... :lol: )
Pozdr.

Fatamorgana napisał(a):Piotrulex...a było tylko przeze mnie 3 razy opisywane- Kero kamp w Bibinje...
Nad samą wodą, za miasteczkiem, spokój, cisza, brak tłoku,przyjaźni ludzie (Ante i synowie, którzy przyjeżdżają aż z Australii).
Lubią tam przyjeżdżać też pewni Czesi.
Płaciliśmy rok temu ok. 17 Euro/noc za 2+1 i auto + namiot.
Do Zadaru jest raptem 10km, ale co najważniejsze- od tej strony jest luz i nie trzeba się cisnąc przez pół miasta, bo wystarczy zjechać na pierwszych miejskich światłach w lewo (koło Konzumu) i zaraz zaczyna się centrum, zaś najłatwiej stamtąd trafić na opisywany przeze mnie darmowy parking (wystarczy kierować się na szpital miejski- patrz moja relacja z CRO "Intensywny fianał...") bliziutko starówki, co też jest nie do pogardzenia.

Pozdrawiam.

Kuba Pigóra napisał(a):No i wróciliśmy.
Zaliczyliśmy 2 Campy. Pierwszy to
Camp Kero w Bibinje pod Zadarem
Obrazek

Cena: 10 euro za osobę. W cenie prąd i parking.
Camp z tych mniejszych, raczej na uboczu, ale z dobrym dojściem do knajp i sklepów i dojazdem (jakieś 4 km do Zadaru).
Sanitariaty: raczej kiszka, bo na zewnątrz. Mi nie przeszkadzały, ale mojej połówce było za mało dyskretnie.
Rozbiliśmy się na brzegu, przy murku z widokiem na morze, więc było przyjemnie. Na campingu minibar (do 22.00, potem ciszaaaa nocna).

Temat na forum: http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=259 ... light=kero

Jeżeli ktoś tam był i mógłby napisać coś więcej bardzo proszę.
rych19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rych19 » 08.06.2011 12:41

Byłem obok Kero na kempingu Matea. W sierpniu bardzo duża ilość włoskich kamperów. Połozenie nad samym morzem. Plaża wspólna dla obydwu kempingów bardzo wąska wysypana drobnym kamieniem. Tłoku na plaży nie ma. Blisko Zadar. Cena za namiot prąd 4 osoby 20 euro. W Bibinje obok szkoły jest wi-fi :lol:. Napisz co jeszcze Cię interesuje to odp.
teofil
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) teofil » 08.06.2011 15:53

rych19 napisał(a):Napisz co jeszcze Cię interesuje to odp.

Jak wygląda sprawa sanitariatów (toalety, prysznice, umywalki) i czy jest tam w miarę czysto? Czy jest jakaś kuchnia, z której można ewentualnie skorzystać?
Pomijam fakt negocjacji cen z właścicielem bo chyba przy 6 noclegach nie ma to większego sensu, chyba że się mylę. Z porównania, cen podanych na stronach internetowych, między Matea a Kero wynika że taniej wychodzi w Kero? Dwie osoby z autem i namiotem. Tylko może za niższą ceną idzie niższy standard?
rych19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rych19 » 08.06.2011 18:32

U Matea jeśli w dwie osoby to zejdzie poniżej 20 euro. Toalety ok czyste sprzątane, gorzej z ciepłą wodą wieczorem bywa, że brakuje mnie to nie przeszkadzało , ale moje gwiazdeczki chodziły się myć wcześniej. lodówki są oraz kuchenka ,gdzie można przygotować sobie małe co nieco. Gospodarz miły: ne ma problema ale ze wszystkim nawet jak kamper zaparkuje ci pod nosem..... Warto zobaczyć Wyspy Kornaty i stare miasto w Zadarze.
teofil
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) teofil » 09.06.2011 08:52

Co prawda szukam informacji o kempingu Kero ale zawsze warto wiedzieć jak to wygląda na sąsiednim polu. Dzięki za info!
teofil
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) teofil » 08.07.2011 10:06

Czy ktoś odwiedził już w tym sezonie (2011) camping Kero?

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone