napisał(a) Kir » 30.06.2004 10:58
Dawniej jeździłem do Porecza do kempu Laterna czy jakoś tak. Nie polecam jednak - dużo ludzi , patelnia głośno a niewiele taniej.
W ubiegłym roku kilka nocy spędziłem na kempie Turnica. To ok 50km od Puli. Dość dobre miejsce wypadowe i na wschodnie i na zachodnie wybrzeże Istri. Kemp w gęstym lesie. Jak nie chcesz patrzeć na sąsiadów to się możesz rozbić w środku krzaków. Niesety nie był idealnie czysty, wyposażenie też raczej z lat 70-tych. Za to bardzo tani. Za pierwszą noc zapłaciliśmy 42kuny za 2osoby+auto +namiot za kolejne 36kun. Jak odbierałem rachunek to po innych kampach na istri pomyślałem że policzyli za jedną noc
Niestety plaża kiepska - skałki albo marina we fiordzie. Za to może tak przejżyste na tych skałkach że człowiek nie chciał na ląd wychodzić a same skałki to dzieliliśmy z kormoranami. Można było wpłynąc do płytkiej jaskini z ujściem słodkiej wody do morza. Niestety najbliższe rozrywki w Labinie. Ogólnie kamp dla twardzieli.
Obok Turnicy jest inny kemp, tez podobno tani. Ale nie byłem. Sw Marina, skręca się trochę wcześniej z tej samej drogi Labin-Turnica