Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping Bi Village - Fazana

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
izasz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) izasz » 29.06.2004 16:02

Czy ktoś byl na tym kempingu?Wiem tylko że jest niedaleko Puli i ma super stronkę internetową www.bivillage.com.Proszę również o info co to za miejscowość.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 29.06.2004 16:39

Na tym kempie nie byłem ale ze zdjęć się moża zorientować że drzew maja mało więc jak nie trafisz na osłonięte miejsce pomyśl jaka to będzie patelnia.

Baseny ładne i plaze też ładne.

A widziałeś ceny? straszne, choć na Istri Krku i Pagu spotyka się podobne.
to drogi kamp.

Co do Puli: to całkiem spore miasto, największe w okolicy. Dawniej główny port wojenny Austro-Węgier. W mieście kilka rzymskich zabytków:
najbardziej znany amfiteatr (wstęp 18 kun/osoby), łuk triumfalny jakiegoś rzymskiego wodza, podwójna brama miejska. A tak architektura raczej z okresu secesji, miasto jest na jedno popołudnie. Inna atrakcja w okolicy to rejs na wyspy z rzymskimi ruinami. Blisko do Rovnij limskiego kanału i Porecza.
izasz
Podróżnik
fazana

Nieprzeczytany postnapisał(a) izasz » 29.06.2004 17:25

A może znasz jakiś camp w okolicy tańszy i godny polecenia ??
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 30.06.2004 10:58

Dawniej jeździłem do Porecza do kempu Laterna czy jakoś tak. Nie polecam jednak - dużo ludzi , patelnia głośno a niewiele taniej.
W ubiegłym roku kilka nocy spędziłem na kempie Turnica. To ok 50km od Puli. Dość dobre miejsce wypadowe i na wschodnie i na zachodnie wybrzeże Istri. Kemp w gęstym lesie. Jak nie chcesz patrzeć na sąsiadów to się możesz rozbić w środku krzaków. Niesety nie był idealnie czysty, wyposażenie też raczej z lat 70-tych. Za to bardzo tani. Za pierwszą noc zapłaciliśmy 42kuny za 2osoby+auto +namiot za kolejne 36kun. Jak odbierałem rachunek to po innych kampach na istri pomyślałem że policzyli za jedną noc ;-)
Niestety plaża kiepska - skałki albo marina we fiordzie. Za to może tak przejżyste na tych skałkach że człowiek nie chciał na ląd wychodzić a same skałki to dzieliliśmy z kormoranami. Można było wpłynąc do płytkiej jaskini z ujściem słodkiej wody do morza. Niestety najbliższe rozrywki w Labinie. Ogólnie kamp dla twardzieli.

Obok Turnicy jest inny kemp, tez podobno tani. Ale nie byłem. Sw Marina, skręca się trochę wcześniej z tej samej drogi Labin-Turnica
izasz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) izasz » 30.06.2004 15:16

Dzięki za info .To może jeszcze jedno pytanie kolo Poreca jest kamping Puntica.Może tam też zachaczylesz?Ja jadę z dziećmi więc zależy mi na fajnej plaży.W zeszlym roku bylam w Vodicach camp.Imperial i bardzo sobie chwalilam.http://www.plavalaguna.hr (stronka do puntica i dwóch równie drogich ale myślę że fajnych )

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone