Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping bez swojego namiotu...

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kasiula.m
Croentuzjasta
Kemping bez swojego namiotu...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula.m » 03.05.2006 06:15

Jak w temacie, jest cos takiego w Cro, chodzi mi o takie namioty rodzinne, wyglada to jak maly hangar z powstawianymi lozkami i prowizoryczna kuchnia badz wspolna kuchnia, wiem, ze tego typu kempingi sa we Wloszech i Hiszpani, ale w Chorwacji sie jeszcze nie spotkalam, jezeli ktos cos wie to prosze o informacje, przyczepy, ze sa to wiem, jednak raczej chodzi mi o namioty- chcielibysmy wyprobowac czy dzieciom taka forma noclegu sie spodoba, jezeli tak to na nasteepne wakacje kupujemy wlasny ekwipunek, dzieki za ewentualne odpowiedzi,czesc!
K
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 03.05.2006 10:10

www.hak.hr/pa/autokamp/pol/index2.htm można obliczyć sobie koszt pobytu
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 03.05.2006 10:12

Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 03.05.2006 11:38

Niestety nie jestem podać żadnego konkretnego linku, ale wiem, że niektóre biura podróży mają w ofercie coś takiego. Widziałem gdzieś, ale nie pamiętam gdzie... :?
Natomiast pamiętam, że było to stosunkowo drogo!
Bardzo popularna jest ta forma wśród Czachów - np. na kampingu Adriatic k/Primosten jest całe takie miasteczko namiotowe (obok domków kampingowych) i co jakiś czas przyjeżdża autokar z Pepikami i jest zmiana turnusu. Na tablicy ogłoszeń obok tych namiotów widziałem reklamę ich biura podróży, ale też nie pamiętam jakiego... :oops:

Chyba niewiele pomogłem...
PozdraV
J.
mi29
Globtroter
kamping bez swojego namiotu

Nieprzeczytany postnapisał(a) mi29 » 03.05.2006 13:20

Radzę zajrzeć na www.selectcamp.com.pl
Wielokrotnie korzystałem.
Mi-29
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.05.2006 15:49

dagarts napisał(a):Przepraszam jeszcze raz www.hok.hr/pa/autokamp/pol/index2.htm

Jest nowa strona tego kampu, bo w tej powyżej ceny z 2003 r.
http://www.planik.hr/autokamp/index.php?jezik=pl
:papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.05.2006 16:01

Oprócz Selectcampu jest jeszcze Eurocamp, ale pobyty na nich w pełnym ssezonie są drogie, taniej jest w czerwcu lub we wrześniu, więc to raczej kempingi do pobytu na nich osób bez małych dzieci, mogących brać urlopy w tych terminach lub dla "młodych duchem" emerytów. :wink: :lol:
http://www.eurocamp.pl/index2.php?box=region&rid=23
Pozdrawiam.
Ps. Jest coraz więcej kempingów, mających własne mamioty i bungalowy,lecz trzeba to wcześnie rezerwować, bo w sezonie nie stoją puste w oczekiwaniu na chętnych.
Kasiula.m
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula.m » 03.05.2006 20:25

dziękuje Wam...poczytamy, pooglądamy, zastanawia mnie to, że w Chorwacji to raczej rzadka forma, mało takich kempingów, w odróżnieniu do np. Włoch, Francji, Hiszpanii, ale cóż widać taki urok...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.05.2006 21:58

W Chorwacji kempingi są różne - duże, kilku hektarowe (na Istri) oraz mniejsze i całkiem malutkie, tzw. przydomowe( w ogródkach przy domu)
http://www.camping.hr/hr/index.htm
Kempingi te są rózne - b.dobre, dobre, a są też "spartańskie"
Wymienione firmy-Selectcamp i Eurocamp lokują swoje namioty i bungalowy na naprawdę dobrych kempingach, na których musi być ciepła woda 24 h, dużo cienia, boiska sportowe, mała gastronomia, dyskoteki, sklepy a nawet basen na terenie kemping- i tych warunków większość kempingów nie spełnia, ale może i dobrze, bo tym sposobem można spędzić urlop jak kto woli- na dużym kampie z rozrywkami lub na małym kameralnym.
mi29
Globtroter
kampingi

Nieprzeczytany postnapisał(a) mi29 » 04.05.2006 07:12

Nie wiem czy mało.Sam SELECTCAMP prezentuje ich.5.O dokładne dane można się również zwrócić do Narodowego ośrodka informacji turystycznej Republiki Chorwacji.
tel.+48 22 828 5194,+48 22 828 51 93
lub adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.
Przeslą dokładne dane łącznie z cennikami,mapami wykazami kampingów.
Pozdrawiam mi-29
Kasiula.m
Croentuzjasta
Re: kamping bez swojego namiotu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula.m » 05.05.2006 10:37

mi29 napisał(a):Radzę zajrzeć na www.selectcamp.com.pl
Wielokrotnie korzystałem.
Mi-29

a czy moge Cie prosic o wrazenia z pobytu, gdzie byles, jakie warunki, jakie ceny , zdjecia i wogole, jezeli jzu to opisywales to prosze o link.
K
mi29
Globtroter
kamping bez swojego namiotu

Nieprzeczytany postnapisał(a) mi29 » 06.05.2006 14:31

Do tej pory głównie korzystałem z kampingów na terenie Włoch.Od Wenecji poprzez Florencję do Rzymu.Obydwie te firmy nastawione są głownie na turystykę rodzinną.Jako ciekawostkę mogę podać,że jedno z tych biur nie przyjmuje grup złożonych z samych pań lub panów.W namiotach może spać od 2 do 6 osób oczywiście za taką samą cenę.Spotykałem osoby z dziećmi 6 miesięcznymi.Jak zauważył Janusz ceny są bardzo zróżnicowane.Od około 100 euro za namiot w szczycie sezonu do 18 we wrześniu.Co trzy doby można zmieniać miejscowość.Można się stołować w licznych restauracjach,barach położonych na terenie kampingu lub w okolicy.Najtaniej jednak jest przgotować samemu,zwłaszcza że wyposażenie jest pełne.Od lodówki po solniczkę.Warunki sanitarne co jest istotne bardzo dobre.Najlepiej zamówić katalog.Ja do tej pory a jeżdżę od 8 lat po tych kampingach nie narzekam.Ale wiadomo są osoby ,które i w 5 gwiazdkowych hotelach muszą pomarudzić trochę.
mi-29
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 11.05.2006 23:49

Kasiula.m napisał(a): chodzi mi o namioty- chcielibysmy wyprobowac czy dzieciom taka forma noclegu sie spodoba, jezeli tak to na nasteepne wakacje kupujemy wlasny ekwipunek, dzieki za ewentualne odpowiedzi,czesc!
K

na co poniektorych campach firmy turystyczne (np z polski lub czech itd) maja postawione swoje namioty , z doswiadczenia wiem ze nie sa obłożone na 100% . Mozna sprobowac zaltwic sprawe z rezydentem takiego biura
ale generalnie polecam zakup swojego sprzetu .
campy maja cos w sobie . tam gdzie jezdze to kwatera wychodzi taniej niz kamping a i tak wole sie budzic rano na plazy a w drodze pod prysznic pogadac w roznych jezykach z sasiadami przy kawce itd

Powrót do Kempingi