Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KEMP LILI - JAGODNA ( HVAR)'2004 - byłam, wróciłam, piszę...

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 01.08.2004 18:05

Może zacznę od samego kempu....
Jak dla mnie REWELACJA!!!Całkowicie zalesiony z piekną choć małą plażą( dodatkowo miejsca kąpielowe na skałkach), we wspaniałym, bardzo urokliwym miejscu na wyspie w moim przekonaniu zdecydowanie najlepszym jeśli chodzi o całość Hvaru!

Byłam już w wielu miejscach w HR na bardzo różnych kempingach. Ten w skali 1- 10 dostaje u mnie 10 punktów.
Cena: 6 E za osobę, brak opłat za auto, namiot, prąd 1E za dzień, darmowa lodówka, bardzo porządne sanitariaty ( jedyny minus to mała liczba pryszniców - ale he he korków w toaletach nie było w przeciwieństwie do dróg Chorwackich).

Wyspa piękna, pachnąca lawendą, jedynie Starigrad nie zrobił na mnie dobrego wrażenia ale to już kwestia gustu.

Odpowiem na wszelkie pytania... :hearts:

p.s.
autostrada już wczoraj otwarta w całości oczywiście jeśli chodzi o założenia na ten rok i to lato.
Cena przejazdu od przedmieści Zagrzebia ( czyli od początku patrząc od Mariboru na mapie) przez Karlovac, potem w dół do Zadaru, Śibeniku i Splitu gdzie jest konie kosztuje dokładnie 146 kun + 0.80 E w Słoweni.

Polecam przejazd przez Chorwacje nocą lub nad ranem, tak własnie jechałam do.... granica przekroczona koło 3 nad ranem ( po korku w całej Słoweni i na granicach Słowenia - Austria i Słowenia Chorwacja) i płynnie przez całą HR, znajomi jechali 4-5 h później i w tym samym miejscu byli o 21 wieczorem a ja o godz 14!!!Bo korki były ogromne!!!
Spowrotem............okropność, jeden wielki korek na wszelkich zwężeniach rozjazdach - zazwyczaj od 30 min do 1,5 h stania......Tak więc polecam noc na jazdę w HR.

Acha....drogi na Hvarze nie są tak straszne jak pisano owszem nie nalezą do łatwych - trzeba poprostu zachować ostrożność i rozwagę!!!Jedno jest pewne są piękne i niesamowite...z zapachem lawendy :hearts:
mayorbien
Croentuzjasta
Pytanko o nazwe ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) mayorbien » 01.08.2004 19:13

Mam pytanie jak się nazywał ten camp i w jakiej miejscowości na Hvarze on był ???
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 01.08.2004 21:13

Kamping LILI w miejscowości Jagodna na wyspie Hvar ;)
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 02.08.2004 08:07

Tak dokładnie :wink:
mic
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mic » 02.08.2004 08:30

Czesc Ally,
ja tez wybieram sie na ten sam camp tylko ze dopiero ok 16.08.
Ciekaw jestem jak tam bedzie z miejscami... jedziemy na dwa namioty i boje sie ze bedziemy mieli problem z robiciem namiotow obok siebie i w fajnym miejscu (czy sa tam lepsze i gorsze miejscowki?)
I drugie pytanie: ponoc w miejscowosci sasiadujacej (Ivan ...) jest nowy camp - wiesz cos o nim?
pozdrowionka!
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 02.08.2004 09:12

CUDOWNIE WSPANIALE I FANTASTYCZNIE :lol:
ja już za tydzień i nie mogę się doczekać, ciekawa byłam jak ceny ale widzę że bez zmian (nie wiesz czasem czy dzieci lat 7 liczą jak dorosłych?)
powiedz jeszcze że mało ludzi i ze moje ukochane miejsce nad płażą wolne bedzie za tydzień to z pracy nici (skupić się nie mogę, czytam liste zeby nic nie zapomnieć :wink: ) jak pogoda? i cykady?

Pozdrawiam Ewa
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 02.08.2004 09:13

CUDOWNIE WSPANIALE I FANTASTYCZNIE :lol:
ja już za tydzień i nie mogę się doczekać, ciekawa byłam jak ceny ale widzę że bez zmian (nie wiesz czasem czy dzieci lat 7 liczą jak dorosłych?)
powiedz jeszcze że mało ludzi i ze moje ukochane miejsce nad płażą wolne bedzie za tydzień to z pracy nici (skupić się nie mogę, czytam liste zeby nic nie zapomnieć :wink: ) jak pogoda? i cykady?

Pozdrawiam Ewa
fafik1000
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fafik1000 » 02.08.2004 18:06

Ja tez juz odliczam dni, juz niedlugo, za tydzien :)
Wczesniej chce tylko z corcia zobaczyc Jeziora Plitvickie a pozniej prosto na Hvar. I tez mam pytanie odnosnie wolnych miejsc w LILI, a co do pogody to sledze na roznych serwisach meteorologicznych od miesiaca i zanosi sie na to ze sierpien bedzie sloneczny i cieply, ale zapowiadaja przy tym mozliwe wystapienia burz. Kamerka w Splicie dzisiaj pokazywala 30 stopni i piekne sloneczko, az chce sie juz jechac :)
pozdrawiam
Maciek
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 03.08.2004 09:01

Nie mam pojecia jak ceny za dzieci....
Miejsc było sporo - duża rotacja namiotów. Ja miałam miejsce nad samym urwiskiem po lewej stronie przy zejściu na plażę. Wydaje mi się, że nie powinno być problemu z rozbiciem dwóch namiotów koło siebie - nie ma wielkiego tłoku.

Jeśli chodzi o kemp w Ivan Dolac to jest to bardzo mały kemp i moim zdaniem nie tak atrakcyjny jak Lili.Podobny kemp zjanduje sie w miejscowości Basina ( ten z racji cudownego klimatu tej miejscowości jest moim zdaniem warty uwagi aczkolwiek jest mały i ustępuje i to mocno Lili).
Jako alternatywnę myślę, ze można by było polecić kemp w Milnej ale akurat tego miejsca nie sprawdziłam.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 03.08.2004 09:03

Co do pogody to ja miałam 4 dni bez słonca a jednego dnia było wrecz zimno - wieczorem na spacerze w Jelsie marzły mi stopy w klapkach :roll:
plantator
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) plantator » 03.08.2004 20:56

Hej ally!
Jadę do Jagodnej 14.08 i mam pytanko- czy na Lili jest ogólnodostępny grill? Gdzie można kupić najbliżej świeże ryby- czy trzeba jechać aż do Jelsy?
PZDR :lol:
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 03.08.2004 21:29

Jest pieco - grill i podobno można z niego korzystać.Ale nie próbowałam.Myślę, że w Jelsie zakup ryb nie będzie stanowić problemu.
Wydaje mi się jednak, że najlepiej zrobisz jeśli po przyjeździe zapytasz włascicielki... przypuszczam, że ona wie najlepiej!!!Gdzie można kupić najtaniej i najlepsze...
Nie jadłam i nie kupowałam więc nie jestem zbyt pomocna, mam nadzieje, że znajdziesz jakies pyszne!
plantator
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) plantator » 03.08.2004 21:34

Dzięki, nie mogę się już doczekać, zostało 11 dni!!!
papec
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) papec » 03.08.2004 22:08

ja jade tez 14 tez na kamp lili :)
plantator
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) plantator » 04.08.2004 10:56

papec napisał(a):ja jade tez 14 tez na kamp lili :)

no to do zobaczenia w Jagodnej- grafitowa Corolla LU :lol: :lol: :lol:
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone