Może zacznę od samego kempu....
Jak dla mnie REWELACJA!!!Całkowicie zalesiony z piekną choć małą plażą( dodatkowo miejsca kąpielowe na skałkach), we wspaniałym, bardzo urokliwym miejscu na wyspie w moim przekonaniu zdecydowanie najlepszym jeśli chodzi o całość Hvaru!
Byłam już w wielu miejscach w HR na bardzo różnych kempingach. Ten w skali 1- 10 dostaje u mnie 10 punktów.
Cena: 6 E za osobę, brak opłat za auto, namiot, prąd 1E za dzień, darmowa lodówka, bardzo porządne sanitariaty ( jedyny minus to mała liczba pryszniców - ale he he korków w toaletach nie było w przeciwieństwie do dróg Chorwackich).
Wyspa piękna, pachnąca lawendą, jedynie Starigrad nie zrobił na mnie dobrego wrażenia ale to już kwestia gustu.
Odpowiem na wszelkie pytania...
p.s.
autostrada już wczoraj otwarta w całości oczywiście jeśli chodzi o założenia na ten rok i to lato.
Cena przejazdu od przedmieści Zagrzebia ( czyli od początku patrząc od Mariboru na mapie) przez Karlovac, potem w dół do Zadaru, Śibeniku i Splitu gdzie jest konie kosztuje dokładnie 146 kun + 0.80 E w Słoweni.
Polecam przejazd przez Chorwacje nocą lub nad ranem, tak własnie jechałam do.... granica przekroczona koło 3 nad ranem ( po korku w całej Słoweni i na granicach Słowenia - Austria i Słowenia Chorwacja) i płynnie przez całą HR, znajomi jechali 4-5 h później i w tym samym miejscu byli o 21 wieczorem a ja o godz 14!!!Bo korki były ogromne!!!
Spowrotem............okropność, jeden wielki korek na wszelkich zwężeniach rozjazdach - zazwyczaj od 30 min do 1,5 h stania......Tak więc polecam noc na jazdę w HR.
Acha....drogi na Hvarze nie są tak straszne jak pisano owszem nie nalezą do łatwych - trzeba poprostu zachować ostrożność i rozwagę!!!Jedno jest pewne są piękne i niesamowite...z zapachem lawendy