-
Jestem i ja
Kefka chodzi mi po głowie już od kilku - nastu lat
Może kiedyś dojdzie do głosu.
Czytam, oglądam i notuję
Pozdravki
Oczywiście zachęcam do "cdn"
tompakosc napisał(a):steftes napisał(a):Też pocałowałem klamkę nowej cerkwi Agios Gerasimos, ale ta mniejsza z relikwiami świętego była otwarta. Później wyczytałem, że nowy kościół można zwiedzać w godz. 15:30 do 21:00.
Na Myrtos zaś, gdy zajechaliśmy na dole plaży było może tylko z 10 samochodów.
Pozdrawiam.
Steftes.
Tak,
w tej z relikwiami tez byliśmy, będzie o tym w dalszej części.
Niestety w tych godzinach co piszesz też było zamknięte, próbowałem 3 razy w różnych dniach - przed południem, w środku dnia i późnym popołudniem ...
To co pisałem wcześniej to właśnie było późne popołudnie. Ale jak mówili Kulki, w Grecji nie ma reguły z kościołami i kaplicami, kiedy i co otwarte ...
JurekM73 napisał(a):W tym roku planuje spędzić tydzień na tej pięknej wyspie (jeden na Lefkadzie). Na Lefkadzie byliśmy w zeszłym roku i udało mi się wybrać super miejsce(miejscowość) i nocleg, byliśmy w Agios Nikitas. Z Kefalonią mam problem bo nie mam sprecyzowanej miejscowości aby zacząć szukać kwatery. Zależy na spokojnej miejscowości gdzie można wieczorkiem podejść lub podjechać i coś zjeść, pospacerować i przede wszystkim dobre skomunikowanie do najlepszych plaż (ta Myrtos jest naprawdę fajna) .
Macie może jakieś propozycje. Moją relację z Lefkady "męczę" na forum greckim i albańskim .