Ałmaty (Ałma-Ata)
Kanion Czaryn
Paliwko - żeby tak u nas (1 USD = 120 TENGE) są tańsze stacje!!!!
cdn.
janniko napisał(a):Regualmin regulaminem ale prosimy o kilka słów na temat tej wyprawy!
A tak na marginesie, to czym tam dojechałeś? Samolotem, koleją, czy też własnym samochodzikiem?
Byłem w tych okolicach w 78 lub 79r (dokładnie nie pamiętam), za "starych dobrych czasów" sowieckich; paliwko tam kosztowało 9 kopiejek za litra (chleb kosztował ok. 20 kopiejek). łech.. raj dla podróżników.
Jechałem stopem:
Ryga-Wilno-Kijów-Odessa-Herson-Symferopol-Ałuszta-Soczi-Suchumi-Tbilisi-Baku (potem prom) i dalej Krasnowodsk-Mary-Aszchabat-Samarkanda-Frudze-Osz i 200 km od Osz byłem w górach Tjańszań na chińskiej granicy;tam zakończyłem podróż choć ambitnie wybierałem się aż do Bajkału... he he .. siłów nie starczyło.. i z Osz wróciłem samolotem do Lwowa; podróżowało się bosko.. tzw. "podróż za 1 grosz".
Napisz kilka słów jak tam jest teraz..
pozdro
Rysio napisał(a):Temat bardzo ciekawy, z pewnością więcej osób będzie chciało się z nim zapoznać, jeśli w 1 poście pozmieniasz rozmiar zdjęć, by wygodniej się czytało. Zlinkowałem 1 zdjęcie wybitnie zbyt duże, tylko ze względu na to, że to Twoja relacja. W innym temacie zmuszony byłbym do zlinkowania wszystkich . Możesz zmienić rozmiar fotek wchodząc do niego poprzez opcję "zmień"
woka napisał(a):Rysio napisał(a):. Możesz zmienić rozmiar fotek wchodząc do niego poprzez opcję "zmień"
... jak grochem o ścianę . ( mnie też to wkurza).
Rysio sam to zrób lub zbanuj do czasu poprawienia.
Rysio napisał(a):Widoczki śliczne Czekam na cd fotorelacji
Dziękuję za zmniejszenie fotek, no i troszkę po sobie posprzątałem
Powrót do Kazachstan - Қазақстан