Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kawka na kempingu

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sta28
Turysta
Kawka na kempingu

Nieprzeczytany postnapisał(a) sta28 » 12.07.2005 14:21

Pytanie do tych co byli :) - czy na chorwackich kempingach są ogólnie dostępne miejsca gdzie można np. zagotować wodę w swoim czajniku ?
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 12.07.2005 21:47

Rozumiem, że chodzi o sytuację w której nie bierzesz pod uwagę podłączenia się do prądu.

Na większych kempingach można spotkać miejsca do gotowania nawet prania(pralki). Na wszystkich można poprostu w pobliżu miejsca gdzie myje się naczynia i zagotować wodę, wszędzie bowiem są gniazdka z prądem powszechnie używane do ładowania telefonów lub baterii do kamer.

Ja osobiscie np. na kempie Lilli zostawiałam komórkę aż się spokojnie naładuje w łazience.
sta28
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sta28 » 12.07.2005 22:01

Tak, właśnie. Dziekuję - to dobra wiadomość dla żony - pierwsza rzecz po otwarciu oczu to kawa :D ...
billea
Odkrywca
kawka na campingu

Nieprzeczytany postnapisał(a) billea » 27.07.2005 15:30

Nie na każdym oj nie na kazdym, Camping Perna na Peljesacu !!!! uwaga w łazienkach napięcie (czy też natęzenie nie jestem elektrykiem cos z tych rzeczy) jest wystarczjące na włączenie golarki albo depilatora czy ładowarki do komórki natomiast czajnik nie działa !!!!
Jest natomiast na środku campu taka knajpka na zewnątrz ma kontakt tylko trzeba poszukać łatwo znaleźć
oczywiscie to nielegalne ...... ale cóz szkoda płacic za cały prad tylko po to zeby sobie rano kawke strzelić......
Pozdrawiam wszystkich kawkowiczów
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 27.07.2005 15:38

A w sklepie można kupić czajnik albo też nawet ekspres do kawy do podłączenia w aucie. I nie trzeba wtedy nawet kraśc :)

Plumek
asikx
Cromaniak
Re: kawka na campingu

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 27.07.2005 15:45

billea napisał(a):oczywiscie to nielegalne ...... ale cóz szkoda płacic za cały prad tylko po to zeby sobie rano kawke strzelić......

Oto Polska własnie. :evil: Po co płacić za prąd, jak można się podpiąc i podpierdzielić trochę energii. :evil:

Dlatego czasem wstydze sie za moich rodaków.

Pozdrawiam
Rafał
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 27.07.2005 18:26

... no to eee..po co placic wogole za caly kamping...

NAJTANIEJ SIEDZIEC W DOMU I WSTYDU NIE ROBIC !!!
Prot
Cromaniak
Re: kawka na campingu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 27.07.2005 19:32

billea napisał(a):Nie na każdym oj nie na kazdym, Camping Perna na Peljesacu !!!! uwaga w łazienkach napięcie (czy też natęzenie nie jestem elektrykiem cos z tych rzeczy) jest wystarczjące na włączenie golarki albo depilatora czy ładowarki do komórki natomiast czajnik nie działa !!!!
Jest natomiast na środku campu taka knajpka na zewnątrz ma kontakt tylko trzeba poszukać łatwo znaleźć
oczywiscie to nielegalne ...... ale cóz szkoda płacic za cały prad tylko po to zeby sobie rano kawke strzelić......

Następnym razem bedzie Cie to kosztować jeden ZĄB. :twisted:
janek23
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) janek23 » 28.07.2005 10:20

Witam

Kawa, czy to z rana czy późnym popołudniem, na kempingu smakuje najlepiej. Według mnie najlepszym rozwiązaniem jest makinetka/kawiarka czyli mała zaparzaczka ciśnieniowa.
Poniżej kilka szczegółów:
http://www.espresseria.pl/html/odpowied ... cher_a.htm

Wyjazdu na camping nie wyobrażam sobie bez butli gazowej, a mając takową możesz przyrządzać świetną kawę obok namiotu. Kawa z tego urządzenia smakuje o wiele lepiej niż zalewana czy rozpuszczalna i oczywiście możesz wtedy obejść się bez prądu. Koszty zakupu makinetki niewielki (ok. 40 zł) a ile przyjemności.

Pozdrawiam,
Janek
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 28.07.2005 11:11

janek23 napisał(a): Koszty zakupu makinetki niewielki (ok. 40 zł) a ile przyjemności.

Pozdrawiam,
Janek

Potwierdzam! Używam codziennie, bo nie lubie kawy gryzionej (zalewanej w szklance po polsku), ani też rozpuszczalnej. Biorę ten ekspresik ze sobą prawie zawsze. Dlatego Chorwacja jest dla mnie kawowym rajem - u nas nawet w knajpie nie ma takiej kawy...

Plumek
BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 28.07.2005 11:24

a ja wręcz przeciwnie. W Chorwcji oduczyłam się picia kawy i do tej pory nie pije :D :D
sta28
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sta28 » 30.07.2005 19:08

Wywołałem sprawę to ja pociągnę :) Dziś wróciłem z Chorwacji - było bosko - kawka też była :) Miałem oczywiście ze sobą gaz - taką "kuchenkę" na wymienne "puszki" z gazem i takąż lampę gazową. Wrzuciłem też do bagażnika czajnik elektryczny. Na miejscu za wiedzą i zgodą sympatycznego właściciela kiedy tylko chciałem to zagotowywałem wodę w czajniku elektrycznym. Zero problemu ! Podobnie z ładowaniem komórki czy akumulatorków do aparatu. Byłem na kempingu "Oliva" w Sukosan koło Zadaru - a trafiłem tam dzięki czyimś postom na forum. Dzięki wielkie!!! Kemping super - czyściutki, niewielki, fajnie usytuowany i tani.
sta28
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sta28 » 30.07.2005 19:40

Już mam - te podziękowania należą się dla Anuli z Zabrza :) Dzięki raz jeszcze ! Stronka kempingu z min. cennikiem: http://travel.to/camp-oliva
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 30.07.2005 20:41

janek23 napisał(a):Witam

Kawa, czy to z rana czy późnym popołudniem, na kempingu smakuje najlepiej. Według mnie najlepszym rozwiązaniem jest makinetka/kawiarka czyli mała zaparzaczka ciśnieniowa.
Poniżej kilka szczegółów:
http://www.espresseria.pl/html/odpowied ... cher_a.htm

Pozdrawiam,
Janek

NO niezle :)))))) , a my mielismy w Chorwacji taka maszynke na kwaterze juz trzeci raz i .....nikt nie umial w tym kawy robic hahaah.
Czlowiek uczy sie cale zycie :)
Pozdro Sasaneczka ( tez kawowa )
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 31.07.2005 10:20

Tylko taka caffka!
Z expresiku, zabieram go z soba choc jade z plecakiem, bez auta...
Juz czuje ten zapach...
Następna strona

Powrót do Kempingi