Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kawiarnie internetowe Pag, Zadar, okolica

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
JB
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JB » 21.05.2004 19:53

Posiadam aparat cyfrowy i interesuja mnie miejsca - kawiarnie internetowe lub punkty fotograficzne, gdzie mozliwe by było zgranie zdjec z aparatu na płytke. Wybieram sie w okolice Pagu. Czy ktos korzystał w czegos takiego w Zadarze, Pagu lub okolicy ? :roll:
Mafus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mafus » 21.05.2004 20:07

Takie "zgranie" wiąze sie z instalacja oprogramowania i to jest najwiekszy problem, często potrzebna jest nawet płytka windowsa. Niewiem czy jakiś właściciel kawiarenki pozwoli na taką operację. Takie jest moje zdanie :!:
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 21.05.2004 22:22

A czy takich usług nie wykonują zwykłe punkty fotograficzne??? Wg mnie, tak na logikę, to tam powinni załatwiać takie rzeczy od ręki. Jak wyrabiałem paszporty i robiłem zdjęcia paszportowe dla całej rodzinki u fotografa to za 5 zł dostałem je na płytce od ręki więc myśle sobie że w HR powinno być podobnie ale może się mylę bo nie sprawdzałem

Też mnie ten temat interesuje bo przestawiam się na cyfrówkę. Z tego co zauważyłem to nie ma potrzeby instalowania oprogramowania gdy komputer ma windowsa XP (system rozpoznaje aparat jako nowy napęd automatycznie) ale jakie windowsy mają w kafejkach w HR ?
jolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolek » 22.05.2004 18:19

Nie za bardzo siedzę w temacie, ale mogę tylko tyle powiedzieć, że w ub.r. na Bracu w jakiejś maleńkiej miejscowości była kawiarenka internetowa i chcieliśmy wysłać do Polski zdjęcia. Oczywiście nie mieliśmy płytki z programem, ale właściciel zaoferował, że znajdzie w necie odpowiedni do typu aparatu program.Więc jest to możliwe, ale ponieważ jakoś nie mieliśmy czasu ( w trakcie urlopu człowiek taki zajęty :lol: :cry: ) i zrezygnowaliśmy. Ale możliwość taka jest na pewno.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 22.05.2004 22:22

Jolek! Mailem to raczej ciężko wysyłać zdjęcia z wakacji, chyba że 1-2 okazyjnie bo jak rozumiem autora tematu, to chodzi mu o wyczyszczenie pamięci aparatu, coby mieć miejsce na następne zdjęcia. A biorąc pod uwagę minimalną pamięć aparatu 16 Mb to ciężko jest to wysłać na skrzynkę a przy większej ilości to skrzynka bedzie za mała. Teoretycznie można wysyłać po 1 Mb na kilka skrzynek i w ten sposób spuścić nawet ze 100 Mb ale to już manufaktura dla b. cierpliwych a łatwo przy tym o 1 błąd i wiele można stracić. Dlatego zgranie zdjęć na płytkę to sensowny pomysł tylko faktycznie, nie wiem czy to powszechnie już funkcjonuje
jolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolek » 23.05.2004 02:18

Toż zastrzegłam sobie na początku, że nie siedzę w temacie...Od tego mam innych uczestników turnusu :D .Poprawiaj mnie więc do woli... Ale chodziło faktycznie o zrobienie miejsca na nowe zdjęcia, czyli ściągnięcie na płytkę już zrobionych zdjęć i było to możliwe, a o to chyba chodziło autorowi tematu :D
Izowita
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izowita » 30.05.2004 15:25

lepiej sobie wziać wiecej kart CF :)

Tez mam aparat cyfrowy - i byłam na Pagu kilka razy --- niestety kawiarenki internetowej tam nie ma
Przynajmniej nie było w zeszłym roku.....
jolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolek » 01.06.2004 00:03

No, cóż... potwierdzają się moje obiekcje co do Pagu... :lol:
AndAn
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndAn » 01.06.2004 07:06

>A czy takich usług nie wykonują zwykłe punkty fotograficzne??? Wg >mnie, tak na logikę, to tam powinni załatwiać takie rzeczy od ręki.

I tak też jest, w zeszłym toku robiłem to w Trogirze, zgranie z karty sim na CD było możliwe praktycznie w kazdym punkcie foto.

>Z tego co zauważyłem to nie ma potrzeby instalowania oprogramowania >gdy komputer ma windowsa XP (system rozpoznaje aparat jako >nowy .napęd automatycznie) ale jakie windowsy mają w kafejkach w >HR ?

Nawet jak mają XP to niekoniecznie muszą mieć nagrywarkę :-(
IMO szkoda zachodu - w punkcie foto zrobią to co najmniej w tym samym czasie za nie mające większego znaczenia pieniądze.
Proponuję w miarę pojemna kartę n.p. 250 MB na taką wejdzie ok 100 zdjęć co sprowadza się do konieczności skorzystania z usług powiedzmy 2 razy (dwa razy na CD to jest ok 200 zdjąć i pozostaje jeszcze 100 na karcie razem 300 zdjęć - jak dla mnie to wystarczyło :-)

AndAn
Izowita
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izowita » 01.06.2004 08:33

Rany -- ja w tym roku birę 2 GB - bo w zeszłym mi brakło miejsca ( mój aparacik robi spore pliki

A co do zgrywania fotek : na Pagu w miescie Pag jest chyba tylko jeden punkt foto - jesli wogóle . W nowaliji nie wiem ale mozna pojechać do Zadaru (jakieś 40 km ) - a to duże maisto - i tam poszukać
Izowita
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izowita » 01.06.2004 08:35

A obiekcje :
Mnie sie na Pagu bardzo podobało - Zalezy czego sie oczekuje .
Ja wole miesca spokojniejsze gdzie jest dzika przyroda i czasami nie ma człowieka w promieniu km.
Jak chciałam trochę kulturki łyknąć i poobcowac z ludzmi to szłam sobie do masteczka

Ale każdy lubi swoje .....

Pozdrówka
Maciej Janowski
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej Janowski » 01.06.2004 09:11

Izowita napisał(a):Rany -- ja w tym roku birę 2 GB - bo w zeszłym mi brakło miejsca ( mój aparacik robi spore pliki

A co do zgrywania fotek : na Pagu w miescie Pag jest chyba tylko jeden punkt foto - jesli wogóle . W nowaliji nie wiem ale mozna pojechać do Zadaru (jakieś 40 km ) - a to duże maisto - i tam poszukać

Pewnym rozwiązaniem jest ImageTank, niestety niezbyt tanim ( ok. 1000 PLN ). Jednak dla robiących dużo fotek ( na dodatek np. z bracketingiem ;-) ) w dobrych rozdzielczościach jest raczej niezbędny.
Najmniejsze mają pojemnośc 20 GB - więc hulaj dusza .....
Wydaje mi się że jest to sensowniejsza inwestycja niż duże karty ....
Pzdr Maciej
poto
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) poto » 01.07.2004 10:31

Jak kształtują się ceny zgrania na CD w punkcie foto. Jest zakład foto świadczący takie usługi w Sibeniku lub w okolicach ?
Nadia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nadia » 01.07.2004 11:36

Witam na Pagu w Novaliji jest kawiarenka internetowa http://www.tz-novalja.hr/cro/indexINFO.htm. Papa
Izowita
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izowita » 01.07.2004 17:32

Na pagu w samym miasteczku PAG tez jest w jednej z uliczek przy runku głównym
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone