Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kawiarnie internetowe Pag, Zadar, okolica

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 01.07.2004 22:33

A jaką masz karte pamięci że się boisz o ilość miejsca.
Ja mam 128 mb MMC i mi to wystarcza na 130 zdjęć w rozdzielczości 3 mpx
poto
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) poto » 02.07.2004 06:11

Mam 256MB (100 zdjęć) na co dzień mi wystarcza, ale tem będzie mało
Pozdrawiam
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 02.07.2004 08:55

poto napisał(a):Mam 256MB (100 zdjęć) na co dzień mi wystarcza, ale tem będzie mało
Pozdrawiam

To proponuje zmniejszyć rodzielczość do 3 mpx i już wejdzie Ci 260 zdjęć. A jakość jest bardzo dobra.
Bimbasz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bimbasz » 13.07.2004 07:30

a jak jest z wwiezieniem laptopa do chorwacji, czy trzeba zgłaszać to na granicy, czy bez problemu można sobie wjechac z komputerkiem. Ja przewiduje zabrac laptopika, jako przenosny bank na zdjecia, dysk jest 30GB to raczej powinno starczyc na spore focenie.
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 13.07.2004 07:58

Maciej Janowski napisał(a):
Izowita napisał(a):Rany -- ja w tym roku birę 2 GB - bo w zeszłym mi brakło miejsca ( mój aparacik robi spore pliki

A co do zgrywania fotek : na Pagu w miescie Pag jest chyba tylko jeden punkt foto - jesli wogóle . W nowaliji nie wiem ale mozna pojechać do Zadaru (jakieś 40 km ) - a to duże maisto - i tam poszukać

Pewnym rozwiązaniem jest ImageTank, niestety niezbyt tanim ( ok. 1000 PLN ). Jednak dla robiących dużo fotek ( na dodatek np. z bracketingiem ;-) ) w dobrych rozdzielczościach jest raczej niezbędny.
Najmniejsze mają pojemnośc 20 GB - więc hulaj dusza .....
Wydaje mi się że jest to sensowniejsza inwestycja niż duże karty ....
Pzdr Maciej

Na Allegro kupiłem image tank (nowy, bez dysku) za niecałe 450 zł. Do tego dysk 4,3 GB. Całość kosztowała mnie ok. 600 zł. Przy cenie ok. 10 euro za zgranie (o takich czytałem na forum) koszt zwraca się dość szybko.
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

kawiarnie internetowe Pag, Zadar, okolica - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone