Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Katowice-Crikvenica, Gradac-Katowice - planuję trasę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 30.08.2006 20:16

We wrześniu mam zaplanowaną trasę jak w temacie.
Do tej pory jak jechałem na Istrię czy w okolice Zadaru to jechałem Katowice-Cieszyn-Ołomuniec-Mikulov-Wiedeń-Ljubliana (lub Maribor gdy jechałem do Zadaru) - Chorwacja.

Zastanawiam się czy nie lepsza byłaby droga przez Bratysławę?
viamichelin.com pokazał, że niby przez Mikulov będzie ok. 912, a przez Bratysławę 935km.

Poważniejszy dylemat mam jednak z drogą powrotną (z Gradacza - czyli okolic Makarskiej) - jak najszybciej wrócić? Z mapy wynika, że w linii prostej to chyba najbliżej przez BiH.
Viamichelin jako najszybszą podaje jednak trasę Gradacz-Zagreb-Maribor-Wieden-Bratysława-Cieszyn-Katowice (1275km). Czy wg Was przez BiH, a dalej może przez Węgry jest szansa przejechać szybciej?
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 04.09.2006 15:49

Przemolo napisał(a):Czy wg Was przez BiH, a dalej może przez Węgry jest szansa przejechać szybciej?

Przez BiH nie przejedziesz prędzej! Powodów jest kilka:
1. Na tej trasie nie ma autostrad,
2. Drogi są kręte i często prowadzą przez góry, dużo ograniczeń prędkości, ciągła linia,
3. Jest bardzo dużo patroli Policji z radarami i łapią za przekroczenia prędkości i inne wykroczenia.
Pozdrawiam
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 04.09.2006 22:17

Apropo trasy "tam":
jechałem do Crikvenicy 11.08 przec Wisłę, Zwardoń, Bratysławę, Sarvar (Węgry), Nagykanizsę i dalej autostrada w Cro.
Zero korków mmo soboty, luźno, przyjemnie...

P.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone