Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kategorie pojazdów na autostradach w HR

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mandarek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mandarek » 01.09.2006 12:07

Zapoznałem się z opłatami autostradowymi za poszczególne kategorie pojazdów ale nadal nie wiem do której zaliczany jest Forda Galaxy!?
Znajomy za Scenica płacił wg kat.I - a to chyba ta sama klasa pojazdu :?
Może ktoś z Was był Sharanem, Galaxy itp. ?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 01.09.2006 12:37

Byłem Vito, różnie mnie traktowali. Na jednej bramce płaciłem jak za osobowy, na innej jak dostaczy (camper). Tlumaczyli, ze to kombi, tak nazywają auta duże. Gdy pokazałem kwitek z opłaty mniejszej prawie kazali zapłacić karę, siedziałem więc cicho i płaciłem tyle ile chcieli. To chyba małe oszukaństwo ze strony Słoweńców.
mandarek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mandarek » 01.09.2006 13:39

no tak, zależy jak gość mierzy wysokość nad przednią osią!
jeśli 'po szybie' to wychodzi gruuubo powyżej 130cm :wink: :lol: :lol:
tajson
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajson » 01.09.2006 13:56

Na mój gust Galaxy będzie w pierwszej grupie. Ja jeżdże półprzeszklonym H200 z przyczepą co jest oczywiście trzecią kategorią (ze względu właśnie na półprzeszklenie). Jak jadę beż przyczepy to liczą drugą jak za normalnego busa. Tak więc wydaja mi się że powinieneś się załapać na pierwszą kategorię, ale ręki nie dałbym sobie za to uciąć.
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 02.09.2006 10:26

Jeżeli chodzi o Galaxy to na pewno w grupie pierwszej pozdrawiam i życzę udanego urlopu

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone