Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kaštel Sućurac - opinie o miejscowości

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 07.06.2012 12:27

Czy ktoś tam był ?
Miejscowość miło położona ale nie wiem jak samo miasteczko.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 07.06.2012 12:34

No miło... to przemysłowa i handlowa zona Splitu...Cemex itp....
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 07.06.2012 13:13

Rozumiem, że odradzasz ?
Pobyt z dziećmi.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 12.06.2012 14:41

Ja odradzam.
W Kasteli byłam na 3 ostatnie dni... Ale w Kastel Stafilic, czy ten najbliższy Trogiru. Pojechaliśmy tam świadomie, bo Split i Trogir blisko :D

Ale na pobyt odradzam... woda jak w jeziorze Żywieckim, mętna i jakaś taka niespecjalna. Spacerkiem przeszliśmy 4 Kastele i osoby kąpiące się w wodzie skojarzyły mi się z kąpiącymi w porcie/stoczni. Na tych odcinkach, gdzie ja byłam plaża bardzo wąska.

Postaram się wieczorem wrzucić jakieś zdjęcia, abyś wiedział jak to wygląda. Podobno bliżej Splitu to lepiej, ale w wielką różnicę to ja nie wierzę :roll:
kmusial
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmusial » 13.06.2012 07:07

Ja byłem we wrześniu 2011 w Kastel Novi, woda była czysta, a lignie na żaru najlepsze jakie jadłem, nigdzie w Dalmacji nie było takich smacznych.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 13.06.2012 07:18

Jeszcze raz powtórzę: tam jest cementownia, huta i inne zaklady przetwórstwa drewna i kamienia; jest widok na stocznię splitską i port północny, usytuowane praktycznie vis -a -vis... jak na mój gust, piękne widoki to to nie są...
Wpisz sobie w net hasło "cementara kastel sućurac" i zanacz opcję "grafika"... potem "zeljezara kastel sućurac"... to jest mocno (jak na hr wybrzeże) uprzemysłowiony rejon.
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
Tylko o Kasteli i nie tylko :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 13.06.2012 07:35

Witam Wszystkich,

Wątek dedykowany tylko Kasteli :)
forum/viewtopic.php?t=30422&highlight=sedam

I zdjęcia tylko z Kasteli oraz wszystkich możliwych wyciececzek, które odbyłam do dzisiaj mając Kastele jako bazę startową :)

https://www.facebook.com/croatia.adventure

Pozdrawiam i udanych wakacji życzę :)
Aga
BartMax
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) BartMax » 18.08.2015 11:18

Byłem w tym roku w Sucuracu.
Plusy:
-ladna stara czesc miasta (z reszta jak w kazdym Kastelu)
-bary nad morzem
-malo turystow - czyli cisza i spokoj
-fajne ceny za nocleg
-ladna plaza 20 minut piechota
-autobusy w kierunku Trogiru (i innych Kasteli) oraz Splitu jezdza co 30 minut - w 15 minut jestes np w Splicie, mozna wracac nad ranem z imprezy :)
-ogolnie mniamniuśna i klimatyczna baza wypadowa na zwiedzanie i plazowanie

Minusy:
-plaza - jest w Sucuracu, jednak lepiej poswiecic 20 minut na dojscie do plazy w Gomilicy
-ten przemyslowy zaniedbany pas pomiedzy Sucuracem i Gomilica - ok 400 metrow i w kilka minut go pokonujesz - ogolnie porobilem troche fotek opuszczonych fabryk

No i ten Cemex - jest poza miastem w strone Splitu. Bedac w Sucuracu wogole nie masz z nim stycznosci.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone