Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Karty telefoniczne w Cro

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bolo
Croentuzjasta
Karty telefoniczne w Cro

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bolo » 05.06.2007 14:15

Witam! szukałem już na forum ale nie znalazłem interesujących mnie informacji. Czy ktoś z was korzystał już w Cro z ich kart telefonicznych albo z odpowiedników takich jak u nas np. telegrosik czy telekarta. Jeżeli ktoś ma wiedzę na ten temat i czy jest to korzystniejsze niż rozmowa roamingowa przez komórkę to proszę o informację. A może ktoś z CRO mógłby mi odpowiedziec. Dziekuję i czekam.
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 12.06.2007 07:44

Zwykła karta telefoniczna do automatu, najtańsza 15 kun i wystarcza na 3 lub 4 niezbyt długie rozmowy - jest to dobre rozwiązanie, bo wiesz ile płacisz-mniej niż 10 złotych. Roaming jest drogi, po pierwszym pobycie w Cro zmądrzałam i tylko w wyjątkowych sytuacjach korzystam z telefonu komórkowego. Na karcie telefonicznej widzisz jak schodzą ci impulsy i gdyby nawet wykorzystać ją całą na jedną rozmowę to jest to napewno mniejszy wydatek, poniesiony i zakończony, a rachunek za komórkę to dopiero przyszłość i dosyć niemiła - tak było w moim przypadku.
Ostatnio edytowano 12.06.2007 07:51 przez Jola L-G, łącznie edytowano 1 raz
piower
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piower » 12.06.2007 07:50

a próbował ktoś korzystać z kart pre-paid tamtejszych operatorów? Wówczas płatność tylko w jedną stronę, no i...chyba tanej niż z naszym roamingiem.
pzdr
piower
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piower » 12.06.2007 07:51

a próbował ktoś korzystać z kart pre-paid tamtejszych operatorów? Wówczas płatność tylko w jedną stronę, no i...chyba tanej niż z naszym roamingiem.
pzdr
borewicz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borewicz » 12.06.2007 08:01

Bolo, mam ten sam problem i jeśli chodzi o doświadczenie w tych sprawach to nie pomogę a jedynie mogę przekać informację uzyskaną w salonie Orange. Koszt połączenia z mojej taryfy to ok. 5.5 zł a sms 2.5 zł. Dodam, że nie wliczają się darmowe minuty. W salonie zaproponowali mi zakup ( oczywiście na miejscu ) pakietu startowego ( ichniego ), gdzie koszty podobno ( zaznaczam podobno ) mogą spaść nawet do 0.6 - 0.7 zł za minutę. Na pytanie czemu jest taka różnica w kosztach odparł, że w Europie jest uśredniona cena za połączenia. Pytanie, gdzie my jesteśmy...? :o
Zerknij tu: forum/viewtopic.php?t=15347&highlight=operatorzy
weSoLuTka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) weSoLuTka » 15.06.2007 08:54

My kupilismy karte telefoniczna za 30 kun, na ktorej bylo 33 kuny. My dzownilismy z budki i podawalismy numer tej budki, a oddzwaniali do nas ze skypa za 7 groszy minuta ;) Roaming jest nie opłacalny, chociaz telefon chociaz jeden warto miec w razie nieszczesliwego wypadku
Pozdrawiam

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone