Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Karta Visa electron..Pytanie

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wojak999
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojak999 » 06.09.2007 09:51

["nitro"] A dziewczyna wymieni na kuny w polsce albo wezmie zlotowki.
Mam nadzieje ze moj plan jest dobry ;) i ze nie bede zalowal

Weź ze soba Euro tyle aby zapłacić za kwaterę, za autostrady w Słowenii i w Cro i na wszelki wypadek jeszcze 100. W Cro pobierz z bankomatu Kuny, jeden raz i tyle aby starczyło Ci na cały pobyt. Wszystkie opłaty za benzynę i zakupy w duzych sklepach realizuj kartą. Różnica w cenie zakupu kun nie jest duża, kurs waha sie w granicach 1-1,5 grosza. Przy wszystkich transakcjach po powrocie stwierdzisz, że wydałeś około 30 zł więcej niż gdybyś wziął złotówki albo euro. Tylko, że euro musiałbyś kupić po około 3,80 , a wymienić po 7,24 kun. Jedziesz do małej miejscowosci i może być tylko jeden kantor ze słabym kursem. To wszystko jest dla tych co mają czas i się im chce. Dla wygody wymyślono karty.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.09.2007 10:08

Nie kupuj kun w polsce :!: to jest nadal egzotyczna waluta w naszych kantorach ,więc kurs jest zbójecki :!:
Weź złotówki albo euruski,najlepiej 50/50.Złotówy wymienisz w razie braków w kasie a euro będziesz miał na drogę i początek pobytu.
Kartą płać wszędzie gdzie ją będą przyjmować ,nawet zakupy w sklepie,no i oczywiście paliwo+opłaty za autostradę w Cro,też można kartą :!:
Brooklyn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brooklyn » 06.09.2007 15:13

Jeszcze takie jedno, "ALE", kartą visa electro nie da się płacić na bramkach za autostradę w Słowenii. Na szczęście drugą mam Vise i ta poszła. Miałem stracha, bo konto do którego miałem dostęp visą było puste prawie. Całą kasę trzymałem w PKO BP gdzie dostęp był visą electro. Na szczęście później już nie było problemów, wszędzie akceptowana. Tak więc dobrze wziąć parę euro na słoweńską autostradę, jeżeli masz tylko visę electro.
lennon
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lennon » 23.09.2007 14:31

Panowie a orientujecie się moze czy karta mbanku visa electron (płatnicza nie kredytowa i nie debetowa) jest odpowiednia do płacenia w Chorwacji?? Czytając forum i strony mbanku można dojśc do wniosków że prowizje od opłat i wypłat podane są tylko przy kartach kredytowych i debetowych! Brak Wzmianek o prowizjach przy kartach płatniczych może świadczyć o tym że poprostu nie są odpowiednie do płacenia za granicą!
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 23.09.2007 15:11

lennon napisał(a):Panowie a orientujecie się moze czy karta mbanku visa electron (płatnicza nie kredytowa i nie debetowa) jest odpowiednia do płacenia w Chorwacji?? Czytając forum i strony mbanku można dojśc do wniosków że prowizje od opłat i wypłat podane są tylko przy kartach kredytowych i debetowych! Brak Wzmianek o prowizjach przy kartach płatniczych może świadczyć o tym że poprostu nie są odpowiednie do płacenia za granicą!

Tu masz toip min. dla VE do e-konta
http://www.mbank.com.pl/przewodnik/opla ... -1.html#A9

Transakcje bezgotówkowe - 2% od kwoty transakcji z racji waluty innej niż rozliczeniowa.
lennon
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lennon » 23.09.2007 16:39

dzięki tego drobnego druczku nie mogłem się dopatrzeć!
Poprzednia strona

Powrót do Chorwackie ABC

Karta Visa electron..Pytanie - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone