Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kartą na bramkach W Cro

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krzys182
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzys182 » 14.09.2009 20:20

witam jak wprowadzono platnosc karta od razu sprobowalem no i mialem szczescie do dzis nie sciagnieto mi kasy z konta.Pozdrawiam
janlewbr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janlewbr » 14.09.2009 21:00

http://www.hac.hr/?task=ces&stask=2 a tu 39 kun . I tyle się płaci czy gotówką czy kartą Trakscan-Zapresic na trasie Zgreb-Macelij
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 14.09.2009 21:34

Na tej samej stronie dwie różne ceny :?:
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 21.09.2009 20:07

Nie dwie różne tylko trzeba czytać dokładnie. Na górze strony na którą się powołujesz stoi jak byk że kalkulator na A2 Zagreb - Macelj jest w przebudowie i trzeba korzystać z linku, który podał kolega (Cestarina/Cjenik)
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 22.09.2009 21:10

Ok. nie doczytałem , biegle czytam tylko po polsku.
Chociaż i tam jest błąd bo stoi 39 kuna a pobierają 42 :lol:
RadamiaN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadamiaN » 23.09.2009 18:27

natuchna napisał(a):Polecam płatnośc kartą , bez kolejek szybko bez podpisów itd. Kurs rozliczeniowy z poczatku lipca 0.61 za kune z karty.

wróciłem z CRO 8 września i właśnie otrzymałem wyciąg z karty kredytowej 1zł =0,56 kuny. Myślę jakiś błąd i za chwilę dopłacę. Sprawdzałem w banku mam na karcie tylko jedno przewalutowanie :lol: ( Jak się okazało jest to domena tylko kilku banków)
Dodam, że ZERO kolejek na bramkach płacąc kartą :arrow:
mkmb
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkmb » 13.05.2010 08:36

Mam pytania odnośnie płacenia kartą na bramkach Only Cards.
Czy w przypadku nieczynnych terminali zamknięty jest dojazd do tych bramek, czy też płaci się na nich gotówką?
Co zrobić jeśli karta nie zostanie odczytana, a za mną będą stały samochody? Czy da się zapłacić wtedy gotówką, czy trzeba się wycofać?
Pozdr. Marek
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 13.05.2010 09:47

U blizini tog terminala (Only Cards) uvijek stoji netko od službenika HAC-a. Dosta cesto potrebna je pomoc putnicima koji prvi puta placaju sa karticama, i ne znaju postupak.

Nacin placanja sa karticama je vrlo jednostavan, i vi se ne morate bojati nicega. Ukoliko bi bas bilo problema s karticama, cestarinu cete platiti u gotovini, moze i u stranim valutama.

Moja preporuka je da koristite upravo taj terminal! :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.05.2010 10:01

Ukoliko bi bas bilo problema s karticama, cestarinu cete platiti u gotovini, moze i u stranim valutama.

Biker, kiedyś miałem problem z kartą na tym terminalu i nie było jak zapłacić gotówką...
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 13.05.2010 10:36

Na tom terminalu može se placati sa: VISA, Master Card, Maestro, Diners Card, American Express, INA kartica.

Više informacija ovdje: http://www.huka.hr/Cestarine/Cijene-i-nacini-placanja/

Ono što je važno napomenuti - sa karticama se cestarina može placati i na svim ostalim mjestima naplate, a ne samo na Only Card terminalima.

Ja svaki puta placam cestarinu na taj nacin, do sada nije bilo nikakvih problema. [/b]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.05.2010 10:41

Biker to jasne, że na wszystkich bramkach można płacić kartami i gotówką a na bramkach Only Cards tylko kartami. Jadąc przez Only Cards miałem problem bo czytnik nie przyjmował żadnej naszej karty, 6 sztuk. Nie było jak się wycofać ani jak zapłacić gotówką. Kolega który przejechał przede mną dał mi swoja kartę i zapłaciłem :)
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 13.05.2010 10:51

Cudan je to slucaj, vasih 6 kartica nije radilo, a od vašeg prijatelja bila je dovoljna samo jedna... :D 8O
mkmb
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkmb » 13.05.2010 12:06

Nie wiem co piszesz. 8O
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 13.05.2010 12:29

Jest to fatalny sprawa, twoje 6 karty nie zostały przyjęte, a od znajomego wystarczyło tylko dla jednego.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.05.2010 12:45

Biker_HR napisał(a):Cudan je to slucaj, vasih 6 kartica nije radilo, a od va�g prijatelja bila je dovoljna samo jedna... :D 8O

Dziwne, dziwne... To były karty Maestro, MasterCard, Visa... Trzy moje i trzy żony. Bank Pekao S.A. Kumpel miał chyba MasterCard z innego banku.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Kartą na bramkach W Cro - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone