aegean11 napisał(a):.Janusz Bajcer napisał(a):aegean11 napisał(a):Przerabiałem to dwa razy w tym roku nie mając pojęcia, że w tym miejscu karty PKO BP są...dyskryminowane.ruwado napisał(a):To tez jakieś wyjście w przypadku korka na Lućko
Dwa razy, to znaczy gdzie.
Bo chyba nie na wyjeździe z Zagrzebia w kierunku Splitu.
pdw88 napisał(a):Dziś w drodze powrotnej na bramce na wylocie z Zagrzebia zostałem poinformowany, iż tylko gotówka. Naskrobałem ostatnio euro zapłaciłem. Zapytałem czy na tych bramkach można płacić kartą i otrzymałem odpowiedź -nie. Bezpośrednio za mną kolega zapłacił kartą bez problemu...
BraveSirRobin napisał(a):Jestem już po urlopie w Chorwacji, ale dopiero teraz wczytałem się w ten wątek. Może to i dobrze, bo bym się pewnie denerwował gdyż mamy z żoną tylko karty PKO BP VISA. Na każdej bramce płaciłem właśnie taką kartą i ani razu mi nie odrzuciło Jak wracaliśmy nocą to na Lućko zjechaliśmy na bramki No cash i również bez problemu. Nie zauważyłem jakiś znaków No Pko Bp, bo było ciemno, wiec już nie wiem o co chodzi. Szczerze mówiąc tegoroczny wyjazd był 9 i zawsze płacimy debetówką PKO BP. Nigdy nie odrzuciło.
ruwado napisał(a): Widać przy Zagrebiu jest jakiś bajzel.
Chris_M napisał(a):ruwado napisał(a): Widać przy Zagrebiu jest jakiś bajzel.
Ale ten bajzel nie jest "przy Zagrzebiu", tylko na autostradowej bramce w Macelj, na której wracając do kraju płacimy za odcinek autostrady "od Zagrzebia".
Właśnie na tej bramce widziałem naklejki z przekreślonym logiem banku PKO BP i pisałem nawet o tym w tej wiadomości: post2162541.html#p2162541
Ale nie ma przecież bramek tylko gotówkowych. No chyba, że podczas 12 wyjazdów do Cro nie zauważyłam takich to niech mnie ktoś poprawi i da znać, które to....ŁukaszCiupa napisał(a):Na Lucko to nawet świadomie pojechałem na bramki gotówkowe, ale tam każda budka oblepiona reklamą akurat Mastercard i mają terminale. To nie jest tak, że na bramkach oznaczony only cash nie zapłacisz kartą, bo zapłacisz.
piekara114 napisał(a):Ale nie ma przecież bramek tylko gotówkowych. No chyba, że podczas 12 wyjazdów do Cro nie zauważyłam takich to niech mnie ktoś poprawi i da znać, które to....ŁukaszCiupa napisał(a):Na Lucko to nawet świadomie pojechałem na bramki gotówkowe, ale tam każda budka oblepiona reklamą akurat Mastercard i mają terminale. To nie jest tak, że na bramkach oznaczony only cash nie zapłacisz kartą, bo zapłacisz.
ŁukaszCiupa napisał(a):piekara114 napisał(a):Ale nie ma przecież bramek tylko gotówkowych. No chyba, że podczas 12 wyjazdów do Cro nie zauważyłam takich to niech mnie ktoś poprawi i da znać, które to....ŁukaszCiupa napisał(a):Na Lucko to nawet świadomie pojechałem na bramki gotówkowe, ale tam każda budka oblepiona reklamą akurat Mastercard i mają terminale. To nie jest tak, że na bramkach oznaczony only cash nie zapłacisz kartą, bo zapłacisz.
Teoretycznie są - przynajmniej czytając dosłownie ich oznaczenia. Tu CASH a tam CARD. Czasem też widać dodatkowo napis ONLY.
piekara114 napisał(a):My mieliśmy problem zapłacić w lipcu na bramce przed Zagrzebiem w kierunku na południe. Nie przyjęło ani visa ani Mc z PKO BP, bramki no cash. Dopiero po wycofaniu się u obsługi zapłaciliśmy. Na powrocie i teraz we wrześniu od razu ustawialiśmy się na tradycyjnych bramkach. Pani w banku nie potrafiła powiedzieć skąd problem, bo podobno wszystko było uruchomione...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi