JacekPlacek napisał(a):Ludziska mam pytanko odnośnie całego podjazdu pod bramki płatności kartą. Kiedy jadę autostrada są 2 pasy i powiedzmy że jest korek 2km do bramek czy jest możliwość ominąć ten korek jeżeli jak wszyscy wiemy prawie.wszyscy płacą gotówką a ja chcę karta?
tyniolek napisał(a):Zresztą pasy ruchu dla tych, co płacą kartą a gotówką są często oddzielone
tyniolek napisał(a):Zresztą pasy ruchu dla tych, co płacą kartą a gotówką są często oddzielone
papse napisał(a):tyniolek napisał(a):Zresztą pasy ruchu dla tych, co płacą kartą a gotówką są często oddzielone
Np. na Lučko jest tak, że bramki do płatności kartą przed Zagrzebiem (jadąc do kraju) są około 3km przed gotówkowymi.
Trzeba trzymać się prawej strony i patrzeć na znaki
klopot napisał(a):papse napisał(a):tyniolek napisał(a):Zresztą pasy ruchu dla tych, co płacą kartą a gotówką są często oddzielone
Np. na Lučko jest tak, że bramki do płatności kartą przed Zagrzebiem (jadąc do kraju) są około 3km przed gotówkowymi.
Trzeba trzymać się prawej strony i patrzeć na znaki
I tylko tam!
dids76 napisał(a):Jeśli chodzi o Lučko, to zjazd na bramki "karciane" jest jakieś 4km przed bramkami gotówkowymi. Zdarza się że korek do bramek gotówkowych jest aż do tego zjazdu a nawet dłużej (jak np teraz ). Nie ryzykowałbym jednak jazdy pasem awaryjnym.
dids76 napisał(a):Jeśli chodzi o Lučko, to zjazd na bramki "karciane" jest jakieś 4km przed bramkami gotówkowymi. Zdarza się że korek do bramek gotówkowych jest aż do tego zjazdu a nawet dłużej (jak np teraz ). Nie ryzykowałbym jednak jazdy pasem awaryjnym.
VONPLES napisał(a):...przerabiam ten temat od 3 lat...wszystkie bramki gotówkowe mają terminale ...a problem jest taki, że płacąc "plastikiem" ucieka im prowizja...reasumując....nasłuchacie się ale przyjmą płatność...bo nie mają wyjścia
Cezaryna napisał(a):Uwaga, ostrzeżenie !
Jeśli jedziesz SUV-em lub innym wysokim autem, które nie przekracza jednak 1,90 cm wysokości, ale wieziesz na dachu sprzęt, np. windsurfingowy, unikaj bramek samoobsługowych.
Automat po pomiarze całości pobiera opłatę za auta z grupy wyższych, czyli sporo drożej.
Przerabiałem w zeszłym roku.
Niemniej jednak, ponieważ to wakacje i czasu było sporo, napisałem reklamację na mail operatora.
Ten poprosił o datę, godzinę (plus minus) pobrania opłaty oraz numer rejestracyjny pojazdu i ... oddał nadwyżkę na konto karty, którą płaciłem.
Pozdrav.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi