We Włoszech patentem w różnych miejscach było nie podłączanie terminala kartowego do netu.
Zawsze to jakaś "oszczędność".
Ja to lekceważę i płacę gotówką.
Nie zawsze...
drecher napisał(a):iluzja4 napisał(a):... Znajomi właśnie dotarli na Chorwację, i z pewnych informacji wynika, że pokazywali tylko dowody osobiste i przejechali bez niczego...
Co mieli jeszcze pokazywać?
cretor23 napisał(a):nero napisał(a):hepik napisał(a):nero napisał(a):a opisywałem sytuację która miała miejsce w drodze powrotnej na bramkach przed Zagrzebiem. Tam bramki do płacenia kartą znajdują się dużo przed normalnymi bramkami ( jakieś 2-3 km
woka:te bramki są w tym samym miejscu (czyli na bramkach)
.Tak przynajmniej jest na granicy Austria - Włochy
Co ma piernik do wiatraka,jeśli piernik o wozie a wiatrak o kozie?
I ulotka -schemacik (made in Maciek 1969)
Dzięki za ratunek
Teraz to już chyba każdy widzi co miałem na myśli
Tak właśnie wyglądają teraz te bramki więc dobrze radzę : jeżeli ma się z sobą kartę proszę zjechać na bramki na prawo (nie zaznaczono jeszcze na schemacie, że odległość między rodzajem bramek to jakieś 2-3 km). Ja wracałem 20 czerwca i stałem w korku na Cash Only (stacone z 30-40min) więc nie wyobrażam sobie co będzie się tam działo w sezonie - przepraszam : wiem co się będzie działo
Witam ! Chciałbym jeszcze wrocic do tematu i zapytac o te 2-3 km wczesniej (tylko karty) przed bramkami.Spoglądam z satelity goole maps i nie widze nigdzie tych bramek.Jak by mogl ktos mnie naprowadzic ! Pozdrawiam !!! 005 dni do wyjazdu !!!!!
guniak napisał(a):Ja karte wziołem a żona w nocy biegała po autostradzie za kwitkiem.Wycofalismy się i podjechaliśmy do okienka i tam gotówką zapłaciliśmy.Zastanawiam sie czy jest ważny kierunek wkładania karty i kwitka?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi