Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kartą na bramkach W Cro

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aga_manka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga_manka » 23.08.2010 08:47

marshallx napisał(a):Moja rada jest następująca: Polecam płacić kartą za autostrady w CRO. Sprawdziłem historię wydatków na moim koncie po powrocie z Cro. Jakże jestem miło zaskoczony :-) nie zostały potrącone moje wydatki na autostrady . Więc chyba jeździłem za free.
pozdrawiam

a to Ci dopiero :) Szczęściarz czy co :lol: ?
aga_manka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga_manka » 23.08.2010 08:49

jasio napisał(a):
aga_manka napisał(a):
KOCHAR1 napisał(a):Co jest z tym płaceniem w Euro za bramki ludzie piszą żeby mieć Kuny , czy w Euro wychodzi drożej :?: :lol:

Chodzi o to że jak dasz np 50 Euro to on Ci wyda w kunach a jak jedziesz z powrotem do Polski to już Ci one niepotrzebne

Jak znalazł na następny wyjazd do Cro. :D

no nic straconego, przywiozłam tym razem 30 kuna , już się cieszę że jest taki akcent już następnych wakacji :lol:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 23.08.2010 13:35

marshallx napisał(a):Moja rada jest następująca: Polecam płacić kartą za autostrady w CRO. Sprawdziłem historię wydatków na moim koncie po powrocie z Cro. Jakże jestem miło zaskoczony :-) nie zostały potrącone moje wydatki na autostrady . Więc chyba jeździłem za free.
pozdrawiam

Potrącą ci, potrącą, nie martw się. Mnie kiedyś rozliczenie z płatności kartą zaksięgowano dopiero po pół roku, a płaciłem tylko w Warszawie w hipermarkecie (jeszcze był Geant).
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 24.08.2010 18:58

Kurcze..... :lol: :lol: :lol: coś czuję, że w przyszłym sezonie na bramkach "ONLY CARD" będą kolejki. Będą sami Chorwaci i Polacy :lol: :lol: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2010 10:25

zonatyfacet1 napisał(a):Kurcze..... :lol: :lol: :lol: coś czuję, że w przyszłym sezonie na bramkach "ONLY CARD" będą kolejki. Będą sami Chorwaci i Polacy :lol: :lol: :lol:

Ale za to luźniej będzie na "only cash" :lol: :lol:
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 25.08.2010 10:50

Cards only - moj favorit 8)

Obrazek

Cash

Obrazek
zq_lbn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zq_lbn » 31.08.2010 07:46

Jadę do CRO 04.09 (wyjeżdżam z LBN w okolicach południa). Tak sobie wszystko wyliczyłem, żeby do Breli dojechać w niedziele (05.09) rano. No i niestety - czytam wczoraj na stronie mBanku:

Transakcje kartowe nie będą autoryzowane 5 września 2010 r. w godzinach 01:00 - 08:30.
mLinia będzie działać tylko w trybie informacyjnym.

Niestety opcja płacenia kartą za autostrady mi odpada, jednak mam kilka pytań technicznych:
1. Rozumiem, że jeżeli zapłacę Euro - resztę wydadzą mi w kunach? Czy jest to opłacalne rozwiązanie, czy lepiej szukać kun u nas w PL i płacić od razu w ich walucie?
2. Jak wygląda technicznie kwestia opłat za autostrady (czy wpadając na A4 przy granicy z Węgrami i lecąc później A1 na samo południe CRO płacę tylko raz na samym końcu, czy muszę płacić również gdzieś w międzyczasie?)?
3. Czy w przypadku tankowania na stacjach przy autostradach jest możliwość płacenia Euro?
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 31.08.2010 09:33

Ad. 1 i 3 - na granicy zmień trochę euro na kuny
Ad. 2 - pod Zagrzebiem pierwsze płacenie, na końcu drogi drugie płacenie.
artur77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur77 » 31.08.2010 12:15

Opłata kartą jest najlepszym rozwiązaniem :) szybko i bezproblemowo. Najlepiej jeśli ktoś ma konto w PEKAO S.A. który jest członkiem włoskiego UniCredito - wtedy nie ma dodatkowych prowizji przy przewalutowaniu z kun na złotówki czy jakoś tam :wink: Ja zapłaciłem za chorwackie autostrady (przejazd w obie strony do Splitu) 171.28 zł
sallve
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sallve » 31.08.2010 13:38

zq_lbn napisał(a):Jadę do CRO 04.09 (wyjeżdżam z LBN w okolicach południa). Tak sobie wszystko wyliczyłem, żeby do Breli dojechać w niedziele (05.09) rano. No i niestety - czytam wczoraj na stronie mBanku:

Transakcje kartowe nie będą autoryzowane 5 września 2010 r. w godzinach 01:00 - 08:30.
mLinia będzie działać tylko w trybie informacyjnym.

Niestety opcja płacenia kartą za autostrady mi odpada, jednak mam kilka pytań technicznych:
1. Rozumiem, że jeżeli zapłacę Euro - resztę wydadzą mi w kunach? Czy jest to opłacalne rozwiązanie, czy lepiej szukać kun u nas w PL i płacić od razu w ich walucie?
2. Jak wygląda technicznie kwestia opłat za autostrady (czy wpadając na A4 przy granicy z Węgrami i lecąc później A1 na samo południe CRO płacę tylko raz na samym końcu, czy muszę płacić również gdzieś w międzyczasie?)?
3. Czy w przypadku tankowania na stacjach przy autostradach jest możliwość płacenia Euro?

Witam
1) Przy płatności za autostradę gotówką w euro kiedyś poprosiłem kilka razy o resztę w euro. Bez problemu wydali resztę w euro.
2) Przy wjeździe bierzemy bilecik, przy bramkach wyjazdowych płacimy za przejazd.
3) Bez problemu można płacić za tankowanie w euro.
Niestety jadąc w tym roku do Cro nie mogłem płacić za autostrady kartą, bo podobną system padł. Podczas powrotu ta sama bajka :(
Miłego pobytu
sallve
peyter
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) peyter » 31.08.2010 13:40

W sobotę pod zagrzebiem- korek do płatności gotówkowej- ok 3 kilometry- czas oczekiwania 1 h, lepiej zjechać na No chash - tam nikogo nie ma-podjeżdżasz wsadzasz karte i przejeżdżasz- nawet o pin nie pyta.
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 31.08.2010 14:42

My właśnie w sobotę wracaliśmy i pod Zagrzebiem staliśmy do płatności gotówką max 15 minut. Fakt, że byliśmy tam raczej wcześnie, bo gdzieś ok. 9.30-10 rano.
zq_lbn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zq_lbn » 31.08.2010 14:44

Mnie pociesza fakt, że jedziemy w nocy. Na dodatek we wrześniu, w niedzielę, w tamtym kierunku nie powinno być raczej kolejek :) No niestety mBank po raz kolejny się nie popisał.
mpagno
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpagno » 31.08.2010 14:45

Karta płatnicza to zdecydowanie najlepszy i najprostszy sposób płatności za autostrady i paliwo w Cro. I basta.
Marcin
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin » 31.08.2010 14:50

W niedzielę 29.08. jechaliśmy na dwa samochody do Polski. Kolega chciał wydać kuny na bramkach - stał godzinę. Ja płaciłem kartą - bez kolejki - kilka sekund. A między stanowiskami biegały panie i "pomagały wkładać kartę" :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Kartą na bramkach W Cro - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone