Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kartą na bramkach W Cro

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zavadcoff
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zavadcoff » 20.08.2010 12:58

goły napisał(a): jeśli ktoś może niech napisze ile musimy nabić PLN na takie karty żeby wystarczyło na autostrady jadąc na PAG

Tutaj masz mapkę http://map.hak.hr/ z prawej strony planer z kalkulacją opłat.
lukasz1977
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz1977 » 20.08.2010 12:58

goły napisał(a):Witam wszystkich serdecznie. Jutro po raz pierwszy ze znajomymi lecimy na Chorwację i proszę o pomoc Was szanownych forumowiczów o pomoc w jednej kwestii. Dzięki Wam postanowiłem że nasza wycieczka będzie na bramkach płacić kartami i tu moja prośba- jeśli ktoś może niech napisze ile musimy nabić PLN na takie karty żeby wystarczyło na autostrady jadąc na PAG , oczywiście wystarczy zwykła karta bankomatowa ? z góry dziękuje za pomoc w swoim i znajomych imieniu . :wink:

A więc tak:
od granicy do Zagrzebia: - 42,00 HRK - ok. 24,50
od Zagrzebia do zjazdu na Trogir - 146,00 HRK - ok. 86,35
Ja tyle płaciłem 11 lipca - nie wiem gdzie zjeżdżasz na Pag - ale widzę, że bliżej więc tyle Ci powinno wystarczyć ;)
viggen_wawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) viggen_wawa » 20.08.2010 13:24

lukasz1977 napisał(a):
goły napisał(a):Witam wszystkich serdecznie. Jutro po raz pierwszy ze znajomymi lecimy na Chorwację i proszę o pomoc Was szanownych forumowiczów o pomoc w jednej kwestii. Dzięki Wam postanowiłem że nasza wycieczka będzie na bramkach płacić kartami i tu moja prośba- jeśli ktoś może niech napisze ile musimy nabić PLN na takie karty żeby wystarczyło na autostrady jadąc na PAG , oczywiście wystarczy zwykła karta bankomatowa ? z góry dziękuje za pomoc w swoim i znajomych imieniu . :wink:

A więc tak:
od granicy do Zagrzebia: - 42,00 HRK - ok. 24,50
od Zagrzebia do zjazdu na Trogir - 146,00 HRK - ok. 86,35
Ja tyle płaciłem 11 lipca - nie wiem gdzie zjeżdżasz na Pag - ale widzę, że bliżej więc tyle Ci powinno wystarczyć ;)

Jeśli na Pag, to chyba zjazd w Zadarze? Zagrzeb - Zadar - 102 KN= 61 PLN. Najlepiej płacić kartą lub odliczonymi co do lipy kunami
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 20.08.2010 15:07

aga_manka napisał(a):Moja rada : dobrze płacić kartą ale na wszelki wypadek mieć kuny w kieszeni , bo my trafiliśmy na awarię i musieliśmy zapłacić w Euro, z powrotem mieliśmy też podobną sytuację ale już bylismy przygotowani i mielismy odliczone kuny:)

Płaciliście w Euro i co było drożej niż w Kuna :?:
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 20.08.2010 16:12

Jeśli na Pag, to chyba zjazd w Zadarze? Zagrzeb - Zadar - 102 KN= 61 PLN.

Zjazd Posedarje
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 20.08.2010 16:23

goły napisał(a): Dzięki Wam postanowiłem że nasza wycieczka będzie na bramkach płacić kartami i tu moja prośba- jeśli ktoś może niech napisze ile musimy nabić PLN na takie karty żeby wystarczyło na autostrady jadąc na PAG , oczywiście wystarczy zwykła karta bankomatowa ? z góry dziękuje za pomoc w swoim i znajomych imieniu . :wink:
Tak wystarczy zwykła karta bankomatowa najlepiej wypukła " wbij " 500 zł na pewno starczy :D
goły
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) goły » 20.08.2010 18:05

Posedarje to za daleko bo my uderzamy do Novalji i chcemy dostać się na wyspę promem
KOCHAR1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOCHAR1 » 20.08.2010 19:06

Co jest z tym płaceniem w Euro za bramki ludzie piszą żeby mieć Kuny , czy w Euro wychodzi drożej :?: :lol:
JokerSmile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JokerSmile » 20.08.2010 21:45

Kochar, czym byś nie zapłacił -- i tak Cię skasują. Nie przejmuj się tymi drobnymi. W Polsce te parę km autostrad i tak są droższe.
Jak nie będziesz wciskał ludziom na bramkach jenów czy obligacji z Kongo - wszystko będzie O.K.
Trust me.

ps.
Starzy ludzie, piszą tutaj -- nie o euro czy kunach ale o płaceniu za przejazd kartą. Weź to pod rozwagę.
goły
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) goły » 21.08.2010 13:35

Czyli co zwykła karta bankomatowa posiadająca złotówki jest potrzebna tak ? :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 21.08.2010 15:06

goły napisał(a):Czyli co zwykła karta bankomatowa posiadająca złotówki jest potrzebna tak ? :D

Dokładnie - zwykła karta bankomatowa. Tym zapłacisz wszędzie na świecie w każdej walucie, a banki same się rozliczą, i to po bardziej korzystnym kursie, niż gdybyś kupował waluty. Tam gdzie tylko jest to możliwe, płać kartą.
goły
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) goły » 21.08.2010 16:22

Bardzo fajnie. To forum dużo mi pomogło :wink:
aga_manka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga_manka » 21.08.2010 19:31

KOCHAR1 napisał(a):Co jest z tym płaceniem w Euro za bramki ludzie piszą żeby mieć Kuny , czy w Euro wychodzi drożej :?: :lol:

Chodzi o to że jak dasz np 50 Euro to on Ci wyda w kunach a jak jedziesz z powrotem do Polski to już Ci one niepotrzebne
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 21.08.2010 20:05

aga_manka napisał(a):
KOCHAR1 napisał(a):Co jest z tym płaceniem w Euro za bramki ludzie piszą żeby mieć Kuny , czy w Euro wychodzi drożej :?: :lol:

Chodzi o to że jak dasz np 50 Euro to on Ci wyda w kunach a jak jedziesz z powrotem do Polski to już Ci one niepotrzebne

Jak znalazł na następny wyjazd do Cro. :D
marshallx
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marshallx » 23.08.2010 07:12

Moja rada jest następująca: Polecam płacić kartą za autostrady w CRO. Sprawdziłem historię wydatków na moim koncie po powrocie z Cro. Jakże jestem miło zaskoczony :-) nie zostały potrącone moje wydatki na autostrady . Więc chyba jeździłem za free.
pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Kartą na bramkach W Cro - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone