Być może .jacek1965 napisał(a):Zatem Twoje racje Jasiu są połowiczne
Pozdrawiam
Pozdrawiam
jacek1965 napisał(a):Korzystając z karty powiązanej z kontem osobistym dostaję sms-a z banku w ciągu 2-3 sekund po jej użyciu, dzieje się tak np na polskich bramkach autostradowych. Zatem Polacy na 100% autoryzują karte a nie tylko ściągają dane.
Jestem przekonany, że Chorwaci robią tak samo. gdyby tak nie było karty Bociana by zadziałały. W Chorwacji używam karty powiązanej z kontem w euro, sms-a nie dostaję więc nie będę ściemniał, że mam dowód na bramach chorwackich
nero napisał(a):hepik napisał(a):nero napisał(a):a opisywałem sytuację która miała miejsce w drodze powrotnej na bramkach przed Zagrzebiem. Tam bramki do płacenia kartą znajdują się dużo przed normalnymi bramkami ( jakieś 2-3 km
woka:te bramki są w tym samym miejscu (czyli na bramkach)
.Tak przynajmniej jest na granicy Austria - Włochy
Co ma piernik do wiatraka,jeśli piernik o wozie a wiatrak o kozie?
I ulotka -schemacik (made in Maciek 1969)
cretor23 napisał(a):Ok dzieki,wylukałem ten zjazd choc dziwnie to widac na google maps.To jest w drodze do domu,a czy w strone urlopu tez musze wypatrywac wczesniej zjazdu(ów) only cards? Bo temat pewnie dotyczy wszystkich bramek ?
mkmb napisał(a):Mam pytania odnośnie płacenia kartą na bramkach Only Cards.
Czy w przypadku nieczynnych terminali zamknięty jest dojazd do tych bramek, czy też płaci się na nich gotówką?
Co zrobić jeśli karta nie zostanie odczytana, a za mną będą stały samochody? Czy da się zapłacić wtedy gotówką, czy trzeba się wycofać?
Pozdr. Marek
RadamiaN napisał(a):mkmb napisał(a):Mam pytania odnośnie płacenia kartą na bramkach Only Cards.
Czy w przypadku nieczynnych terminali zamknięty jest dojazd do tych bramek, czy też płaci się na nich gotówką?
Co zrobić jeśli karta nie zostanie odczytana, a za mną będą stały samochody? Czy da się zapłacić wtedy gotówką, czy trzeba się wycofać?
Pozdr. Marek
Zaopatrz się w 2 lub 3 karty
Któraś na pewno zadziała...
Może mu jakiś Ruski podie... terminalToranaga napisał(a):A, mnie w tym roku spotkała nie miła niespodzianka. Na bramkach w Sv. Helena, w drodze nad morze, odmówiono przyjęcia karty z powodu braku terminali. Dobrze, że wcześniej wyplacilem kuny. A w zeszłym roku udało się zapłacić.
Czy, ktoś wie czemu zrezygnowali z akceptacji kart?
jasio napisał(a):Może mu jakiś Ruski podie... terminal
Stary numer awaria terminala , systemu itp. i tylko gotówka