cześc, niedługo jadę do chorwacji, mam pytanie czy brac z Polski Euro i wymienić na kuny w Chorwacji, czy wybrać pieniądze z bankomatu?
Odpowiedz, bozawsze boję się że mi zje kartę i co wtedy . Edyta
eg napisał(a):cześc, niedługo jadę do chorwacji, mam pytanie czy brac z Polski Euro i wymienić na kuny w Chorwacji, czy wybrać pieniądze z bankomatu?
Odpowiedz, bozawsze boję się że mi zje kartę i co wtedy . Edyta
eg napisał(a):ale mam nadal wielki dylemat, bo jadę na wyspę PAG już 29 czerwca, i nie wiem naprawdę czy kupić w Polsce Euro, a kuny wybrać w bankomacie, nie wiem czy też brać dużo jedzenia z Polski, jadę z mężem i 3 letnią Zosią. co radzisz
marcin.k napisał(a):Za autostrady w HR warto płacić kartą, o ile nie ma się kun. Euro liczą przeliczają według własnego, niekorzystnego kursu. Kilka razy przytrafiło mi się, że nie mieli czym wydać reszty.
Bahama napisał(a):marcin.k napisał(a):Za autostrady w HR warto płacić kartą, o ile nie ma się kun. Euro liczą przeliczają według własnego, niekorzystnego kursu. Kilka razy przytrafiło mi się, że nie mieli czym wydać reszty.
Tylko po co takie niewielkie kwoty płacić kartą... Tam nie jest tak jak w Słowenii że co kilkadziesiąt km bramka ? W sumie teraz pierwszy raz pojadę autostradą w HR, przedtem tylko odcinek Rupa - Rijeka zaliczyłem.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne