Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Karta debetowa a Chorwacja

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ArekOpole@30
Odkrywca
Karta debetowa a Chorwacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArekOpole@30 » 22.05.2006 21:31

Witam
poczytałem troche że nie ma problemu z akceptacją kart w chorwacji (mam na myśli karty debetowe, płaskie najpopularnijsze w sumie w polsce). Z jakich kart jakich banków korzystacie - mam na mysli koszt korzystania z karty, prowizja, przeliczanie kuny-> coś tam (pewnie euro) -> PLN. Pozdro Arek
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 24.05.2006 13:21

ArekOpole@30 napisał(a):Witam
poczytałem troche że nie ma problemu z akceptacją kart w chorwacji (mam na myśli karty debetowe, płaskie najpopularnijsze w sumie w polsce). Z jakich kart jakich banków korzystacie - mam na mysli koszt korzystania z karty, prowizja, przeliczanie kuny-> coś tam (pewnie euro) -> PLN. Pozdro Arek

przy transakcjach bezgotówkowych nie powinno być żadnych prowizji ale to sprawdż sobie w swoim banku. wypłaty z bankomatów są rzeczywiście po korzystnym kursie ale prowizja może wynosic nawet nie mniej niż 20 zł za jedną wypłatę. osobiście płacę w cro kartą visa ale na tym forum wielu cromaniaków zarzeka się, że i z elektronem nie ma problemów. 8)
WASP
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) WASP » 24.05.2006 13:56

Dotychczas płaciłem zawsze VISA Clasic i nie było nigdy problemów Pozostałe także nie powinny zawieść i nie sadze by w ogóle to był problem. Śmiało możesz działać każdą.
ArekOpole@30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArekOpole@30 » 24.05.2006 20:05

Już trochę poszukałem - MultiBank (Visa Electron) , waluta rozliczeniowa Euro, przeliczanie po kursie rozliczeniowym Visy + 2% prowizji Multibanku. BPH jeszcze nie sprawdziłem (a tam mam Maestro).
Te 2% trochę bolące :(

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone