Biker_HR napisał(a):Hvala na informacijama zawodowiec, dakle crno poljsko pivo je Porter?
Biker_HR napisał(a):Karlovacko crno pivo trenutno se ne proizvodi, a Velebitsko crno pivo je najkvalitetnije domace crno pivo, ali dosta tesko ga je nabaviti.. Ja inace obozavam i preferiram bas crno pivo, ali volim popiti i kvalitetna vina..
dg napisał(a):Biker, NOTECKIE - lepszego nie piłem
Biker_HR napisał(a):Crno pivo za mene je uvijek za tri klase bolje!
Janusz Bajcer napisał(a):dg napisał(a):Biker, NOTECKIE - lepszego nie piłem
W Małopolsce nie ma w sprzedaży
Arek napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):dg napisał(a):Biker, NOTECKIE - lepszego nie piłem
Ha... pamiętam Noteckie, piłem je we wrześniu ubiegłego roku w ogródku piwnym Jackowo w Jarosławcu. Pierwszorzędne piwo.
Arek napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):dg napisał(a):Biker, NOTECKIE - lepszego nie piłem
Ha... pamiętam Noteckie, piłem je we wrześniu ubiegłego roku w ogródku piwnym Jackowo w Jarosławcu. Pierwszorzędne piwo.
Janusz Bajcer napisał(a):dg napisał(a):Biker, NOTECKIE - lepszego nie piłem
dg napisał(a):Dziwna sprawa. Byłem już kilka razy w Chorwacji i zawsze kupowałem Karlovacko, Ożujsko owszem mi smakowało, Lasko i Zlatyrog tak sobie. Zawsze Karlovacko, Karlovacko.
Az do zeszłego roku, coś się z tym piwem spieprzyło. Tak samo jak kilka lat temu u nas z Żubrem. Jako że Ożujsko w zeszłym roku wszędzie było najdroższe (co mnie zdziwiło bo browary zawsze tyle samo kosztowały) to jednak cały czas piłem Lasko.
Próbowałem się kilka razy "przekonać" do Karlovacko w zeszłym roku, bo aż nie mogłem w to uwierzyć, piłem je z bocy plastikowej, szklanej, z kija no i nie, to nie to samo co choćby 2 lata temu.
Czy macie podobne odczucia czy mi się cos z kubikami smakowymi porobiło?
Torac napisał(a): czas na wino
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko