Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KARLOVAC-KNIN kto jechał

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 23.03.2006 21:33

ostryga napisał(a):Oopss :oops: przepraszam, dopiero teraz doczytałem, że to koleżanka Plumek (nieco mylący nick)
Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam

To celowe ;) Nie przejmuj się ;) Ale miło, że zauważyłeś różnicę! ;)

Pozdrawiam również :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2006 21:45

ostryga napisał(a):
Plumek napisał(a):
slapol napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a):Popieram , do Dubrovnika przez BiH , cudowna trasa , dolina Vrbasu i Neretvy piękna. Średnia predkość napewno większa niż "starą drogą" przez Cro. W Cro średnio 50km/h(w dzien i łikend). Jechałem i przez Virovitice i przez Osijek , polecałbym tą pierwszą.Przed wjazdem do Republiki Serbskiej przypomnie sobie cyrlice! Pozdrav - Bocian

Potwierdzam atrakcyjność widokową trasy (jadąc w dzień), ale średniej prędkości nie osiagnąłem imponującej (na 100 km - średnio 5 "suszarek" :)))

Slapol - chyba się wystawiałeś specjalnie. bo ja ani jednej nie spotkałam na 4 kursy :o Trzeba patrzec na miejscowych i przyczepić się do w miarę mobilnego pojazdu jako ogon ;)

Potwierdzam, ja stosowałem podobne metody jak kolega Plumek i przez 4 przejazdy ani raz nie nadziałem się na radar mając zbyt wysoką prędkość. Średnia prędkość przez BiH w ciągu dnia wychodziła nieźle bo pomiędzy 70 a 80km/h

Nie mówiłem tu o wystawianiu się :lol: Jazdę za miejscowymi też mam opanowaną, no ale jak cieżarówka jedzie 60/h to w końcu trzeba ją wyprzedzić i być tym pierwszym nie???
Nie zaplaciłem w tamtym roku chociaż 1 raz mnie zatrzymali...poogladali dokumenty, pogratulowali refleksu z hamowaniem i pozwolili odjechać...(za te nie wydane eurasy na bośniackiej ziemi kupiłem Karlovacko :wink: )
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2006 21:47

A tak na marginesie...Plumek....może napisz Plumka....i nie będzie niedomówień...ha ha ha:)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 23.03.2006 21:51

slapol napisał(a):A tak na marginesie...Plumek....może napisz Plumka....i nie będzie niedomówień...ha ha ha:)

Ale już się nie da :( Poza tym Plumka mi się nie podoba :roll: Poza tym - popatrz, jak się ładnie kontakty same nawiązują :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2006 22:01

No to może "Małemu głodowi" z fotki obok zafundujesz spódniczke... :wink: :lol: :lol: ....eee tam dobra....jak się kontakty wiążą to nie zmieniaj :lol: :lol:
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 23.05.2006 10:02

czy moge prosic o udzielenie rady dotyczącej trasy Knin - Trogir czy ktoś z Was jechał tamtędy pozdrawiam
aquavitae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavitae » 23.05.2006 20:33

Proste jak to się mówi jak bolka trampki z Knina jedziesz na Split trasą wzdłuż sztucznego jeziora ( Perucko jezero ), a w Splicie kierujesz się magistralą na Trogir. Już 6 lat temu wystarczyły mi tylko znaki drogowe :)
pzdr
Przemek
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 23.05.2006 21:53

Dzięki za info Aquawitae chciałabym jednak dowiedziec sie o tej trasie względem bezpieczeństwa i o walorach widokowych pozdrawiam i życzę udanych wakaqcji
aquavitae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavitae » 24.05.2006 07:28

Jeśli chodzi o bezpieczeństwo - od chwili oddania autostrady jest tam zdecydowanie mniejszy ruch niż kiedyś, czasem mogą zdarzyć się pożary zwłaszcza w środku sezon, które jednak nie zagrażają kierowcom tak jak to się dzieje na Jadrance - więc jeśli Ty jedziesz bezpiecznie to nie masz się czego obawiać ;) Natomiast jeśli chodzi o widoki to POLECAM, całą trasę od Karlovaca poprzez Knin do Splitu - zobaczysz = zrozumiesz :)
Przemek
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

KARLOVAC-KNIN kto jechał - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone