Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Karawaningowy FLEJTUCH z okolic Nowego Targu

Dział testowy poświęcony swobodnym dyskusjom na dowolne, często niezrozumiałe lub kontrowersyjne tematy. Moderacja w tym dziale jest ograniczona. Nie ma obowiązku wchodzenia do tego działu i czytania postów - robisz to na własną odpowiedzialność.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 20.03.2025 02:19

Dziś natknąłem się na film, gdzie na kempingu Omišalj niejaki patałach Rolling Trolls, opróżniający kasetę z przyczepy, obryzguje sobie stopy swoimi fekaliami i narzekając, że nikt nie pomyślał o nim, jako "dżentelmenie w sandałach", który mógłby gówno spłukać w cywilizowanych warunkach w specjalnie przygotowanym dla niego miejscu, robi to ostentacyjnie w zlewozmywaku, gdzie normalni ludzie myją naczynia, dodatkowo podkładając śmiech do ścieżki dźwiękowej. Czy ktoś zna tego gnoja?

Akcja zaczyna się mniej więcej od momentu: 2:45

Ostatnio edytowano 25.03.2025 11:39 przez SingSing74, łącznie edytowano 1 raz
Habanero
Mistrz Europy UEFA
Re: Karawaningowy ZASRANIEC z okolic Nowego Targu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 20.03.2025 08:59

Oni już tam są - polskie brudasy w Cro.
Niezły tytuł ...Widzę , że co wejście na forum to g…burza. Skomentowałeś film , nabluzgałeś „bohaterowi” ? Czy tu będziesz go obrażać :lol:
Zaryzykuj, napisz pod filmem co o nim myślisz, nie bój się.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 20.03.2025 09:32

SingSing74 napisał(a):(...) robi to ostentacyjnie (...)
Mam nieodparte wrażenie, że pokazał publicznie to, co spora część turystów robi "w ukryciu".
Jestem dziwnie przekonany, że ów zlewozmywak (a także inne na innych kampingach) ma za sobą setki a może i tysiące takich sandałków.

Smacznego.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 20.03.2025 10:19

Habanero napisał(a):Oni już tam są - polskie brudasy w Cro.
Niezły tytuł ...Widzę , że co wejście na forum to g…burza. Skomentowałeś film , nabluzgałeś „bohaterowi” ? Czy tu będziesz go obrażać :lol:
Zaryzykuj, napisz pod filmem co o nim myślisz, nie bój się.

Mogłem zatytułować "Wadliwe korzystanie z infrastruktury kempingowej", ale pewnie byś tego nie przeczytał. Chcę, żeby typa zobaczyła jak największa liczba osób, a g...burza pasuje tu idealnie. Dziękuję, że pomagasz :)

Dodałem komentarz pod filmem, ale go usunął.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 20.03.2025 10:33

boboo napisał(a):
Mam nieodparte wrażenie, że pokazał publicznie to, co spora część turystów robi "w ukryciu".
Jestem dziwnie przekonany, że ów zlewozmywak (a także inne na innych kampingach) ma za sobą setki a może i tysiące takich sandałków.

Smacznego.

Szczerze mówiąc widziałem pomyłki, że ktoś mył naczynia w zlewach do prania i odwrotnie. Czasem ktoś umył zęby w takim zlewie, ale mycia nóg nie zauważyłem. Zazwyczaj WC Chem znajduje się w pobliżu sanitariatów, więc można się umyć w odpowiednim miejscu. Mógł nawet użyć tego samego kranu, którym czyścił kasetę, ale wolał się podzielić swoim "praktycznym karawaningiem" jak zaznaczył na samym początku.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 20.03.2025 10:36

boboo napisał(a):

Smacznego.

Etam, trafił się jeden na milion ;) Tak jak na jachtach :lool:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 20.03.2025 10:48

Marlowe1994 napisał(a):
boboo napisał(a):

Smacznego.

Etam, trafił się jeden na milion ;) Tak jak na jachtach :lool:

Na jachtach to już patologia. Widziałem co te pastuchy robią w hvarskich zatoczkach.
Nadzieja w tym, że Chorwaci odstraszą ich cenami i zmienią kierunek.
Już jest ich coraz mniej :D
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 20.03.2025 11:10

SingSing74 napisał(a):(...) ale mycia nóg nie zauważyłem (...)
Też nie zauważam, gdy ktoś np. zostawia śmieci w lesie.
Ale ich jakoś przybywa.
Teleportacja z kosmosu?
Nie mam zamiaru wybielać tego gościa z YT,
ale miał przynajmniej tyle "odwagi cywilnej", ze pokazał to publicznie.
Inni robią to w ukryciu i większość z nich ma jeszcze tę przywarę, że jak złapiesz za rękę, to usłyszysz: "to nie moja ręka".
Nie dość, że gówniarze, to jeszcze tchórze.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 20.03.2025 11:18

Inni robią to w ukryciu i większość z nich ma jeszcze tę przywarę, że jak złapiesz za rękę, to usłyszysz: "to nie moja ręka".
Nie dość, że gówniarze, to jeszcze tchórze.

Nie tchórze, tylko skromni. Nie chcą się chwalić swoimi dokonaniami :lol:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 20.03.2025 12:56

No i popatrz jak ich skrzywdziłem swym pochopnym osądem.
A oni tacy cisi i skromni. Zamiast pod pręgierz, to na piedestał powinni.
Normalnie aż mi wstyd.

:lezekwicze:
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 20.03.2025 12:58

boboo napisał(a):Też nie zauważam, gdy ktoś np. zostawia śmieci w lesie.
Ale ich jakoś przybywa.
Teleportacja z kosmosu?
Nie mam zamiaru wybielać tego gościa z YT,
ale miał przynajmniej tyle "odwagi cywilnej", ze pokazał to publicznie.

Racja, ale czy widziałeś kiedyś, żeby ktoś kto ma chociaż dwie komórki mózgowe, wywalając śmieci do lasu nagrał o tym film i wrzucił go na YT wraz ze swoimi danymi, twarzą i numerem rejestracyjnym?

Dobrze, że tę odwagę ująłeś w cudzysłów.

Albo ten typek uważa to za coś normalnego i nie wstydzi się tego, oficjalnie się pod tym podpisując, co stawia go dość nisko na drabinie rozwoju, albo jest paskudnym chamem.
Chyba jedno i drugie, bo jeszcze ma pretensje, że brakuje mu miejsca do spłukania stópek i robi to zaraz po wyjściu spod kranu gdzie po kasecie mógł przecież sobie te ufajdane kopyta umyć. A najgorsze flejtuchy wg niego to ci, co noszą buty i skarpety i w błogiej nieświadomości przynoszą ten syf z powrotem do przyczepy. Dlatego g...o z butów należy za wszelką cenę usunąć, częstując przy tym gości kempingu swoim DNA.

PS. Taki czyścioszek, a rąk nie umył?
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 20.03.2025 13:57

SingSing74 napisał(a):(...)
Racja, ale czy widziałeś kiedyś, żeby ktoś kto ma chociaż dwie komórki mózgowe, wywalając śmieci do lasu nagrał o tym film i wrzucił go na YT wraz ze swoimi danymi, twarzą i numerem rejestracyjnym?

Dobrze, że tę odwagę ująłeś w cudzysłów.

Albo ten typek uważa to za coś normalnego i nie wstydzi się tego, oficjalnie się pod tym podpisując (...)

Jest taka maleńka różnica "sandałki w zlewozmywaku" vs "śmieci w lesie":
na to drugie są paragrafy.
I wtedy wychodzi drogo. A ma być przecież tanio.

Czyżby wystarczyło ująć jakieś słowa w cudzysłów aby rozwiązał się mieszek z pochwałami?
Aż mi lica pokraśniały. Ze skromności, rzecz jasna.

Co do normalności, to... czy normą jest to, co robi większość?
(tak, wiem:
ja tylko wycieram "ciompy z nosa" w ścierkę/ręcznik - palec o ścianę, macam chlebki w sklepie - ręka czysta, bo tylko 1 sekundę się drapałem między nogami, itd. itp.
ale sandałków nigdy nie płuczę w zlewozmywaku. co to, to nie.
)

Co mnie "bardzo fascynuje", to samoistne zafajdanie publicznych toalet.
Raniutko, po "przeglądzie i serwisie służb" czyściutko, że hej.
Po przejściu setki cywilizowanych (a jakże) użytkowników, jak w jakuckiej latrynie.
Zapytasz po kolei każdego z tej setki...
... w życiu! on zostawia po sobie czyściutko jak w domu.
(i stąd ta "fascynacja samoistnym fajdaniem")

Tak na marginesie (nie ma nic wspólnego z kampingiem, kloaką i sandałami):
Często - powiedzmy nierzadko - słyszę narzekanie od Olgi, że mam brudne ręce.
A ja własnie trzymałem je w najbardziej sterylnym miejscu w domu. Wygarniałem popiół z pieca.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 20.03.2025 14:19

A to nie słyszałeś hasła Jedzmy g.... miliony much nie mogą się mylić :lool:

Rzeczywiście to jest zadziwiające. Rozmawiałem o tym z kobietami i jest tak samo albo i gorzej.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 20.03.2025 14:45

boboo napisał(a):Jest taka maleńka różnica "sandałki w zlewozmywaku" vs "śmieci w lesie":
na to drugie są paragrafy.
Czyżby wystarczyło ująć jakieś słowa w cudzysłów aby rozwiązał się mieszek z pochwałami?

(tak, wiem:
ja tylko wycieram "ciompy z nosa" w ścierkę/ręcznik - palec o ścianę, macam chlebki w sklepie - ręka czysta, bo tylko 1 sekundę się drapałem między nogami, itd. itp.
ale sandałków nigdy nie płuczę w zlewozmywaku. co to, to nie.
)

Raniutko, po "przeglądzie i serwisie służb" czyściutko, że hej.
Po przejściu setki cywilizowanych (a jakże) użytkowników, jak w jakuckiej latrynie.

Niedawno były paragrafy za brak maseczki, więc za usuwanie resztek szamba w miejscu przeznaczonym do mycia naczyń też przepis by się znalazł, chćby wewnętrzny regulamin i wykopanie z kempingu.

Myślałem, że cudzysłów miał znaczenie. "Sram do zlewu, bo nie ma kranu" uważasz za odwagę cywilną, ja traktuję jako totalną głupotę. Zarówno to co zrobił, jak i to, że to uwiecznił i opublikował.

Normalnością jest zachowywanie się zgodnie z przyjętymi normami. Na kempingach - również tym - przeznaczenie każdego urządzenia jest opisane za pomocą piktogramów, tak żeby nawet dzieci mogły się połapać. Tu duży facet ma z tym spory problem.

To, w jakim stanie zostawiamy toaletę, zależy główniie od wychowania, dobrych nawyków, ale czasem jest to np. awaria spłuczki i z takich powodów tego rodzaju "kwiatki" będą się niestety zdarzać. Istnieje jednak różnica kiedy ktoś nie posprząta po sobie muszli klozetowej, a tym, że świadome wylewa ścieki w miejscu, gdzie ktoś za chwilę będzie mył talerze. Jak pewnie zauważyłeś, to nie było płukanie sandałków z piasku po plaży (a i do tego służy kran w innym miejscu).

Jego zachowanie jest skrajnie odrażające i nieodpowiedzialne, i w moim odczuciu nic nie jest go w stanie usprawiedliwić, tym bardziej argument, że ktoś inny grzebie w nosie czy gaciach.
RollingTrolls
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) RollingTrolls » 20.03.2025 16:31

SingSing74 napisał(a):Dziś natknąłem się na film, gdzie na kempingu Omišalj niejaki patałach Rolling Trolls, opróżniający kasetę z przyczepy, obryzguje sobie stopy swoimi fekaliami i narzekając, że nikt nie pomyślał o nim, jako "dżentelmenie w sandałach", który mógłby gówno spłukać w cywilizowanych warunkach w specjalnie przygotowanym dla niego miejscu, robi to ostentacyjnie w zlewozmywaku, gdzie normalni ludzie myją naczynia, dodatkowo podkładając śmiech do ścieżki dźwiękowej. Czy ktoś zna tego gnoja?

Akcja zaczyna się mniej więcej od momentu: 2:45

Tak naprawdę akcja zaczyna się mniej więcej od momentu: 2:16

Cześć wszystkim! Tutaj gnój!

A więc to z tego forum zaczęło na nas lecieć wiadro pomyj z epitetami niegodnymi odpływu toalet chemicznych! :coool: Dziękujemy.

W komentarzu pod filmem na YT wpięliśmy cały kontekst i co nieco o piktogramach, które widać przed momentem: 2:45, którego wielu komentujących już nie obejrzało. Zapraszamy do zapoznania się!

PS. To nagranie to jedyny raz w życiu kiedy myłem sandał w zlewie. No i kolejna fajna lekcja o tym jak działa internet, hejt i dwie strony tego samego medalu. :jelen:

Pozdrawiamy wszystkich miłośników Chorwacji. :verryhappy:
Załączniki:
Mainstream media.png
Następna strona

Powrót do Po godzinach...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies