Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Karawaningowa zdrada - Last Minut Lejdis Lefkada!

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 02.01.2016 17:04

Lato 2015 było dla nas nieco inne niż zwykle. Z racji krótkiego urlopu, w ciągu 9 dni udało się zrealizować plan Pół na pół - Istria w pocie czoła!
Choć było pięknie, pozostał niedosyt wypoczynku na łonie natury. Piątego dnia po powrocie z Cro, korzystając z pięknej pogody ruszyliśmy z budką na weekend na Mazury.
W następny, równie piękny weekend rozpoczęliśmy terapię pod kryptonimem - Weekendowe, lecznicze darcie zelówek po Kazimierzu i wokół komina a w tle "Dwa Brzegi"
W późniejszym czasie pogoda ciągle dopisywała więc staraliśmy się w każdy weekend wyjeżdżać z budką gdzieś nad wodę aby popływać naszym kajaczkiem i złapać witaminki D.
Nadszedł wrzesień a wraz z nim przeminął wakacyjny luz. Dni stały się wyraźnie krótsze i wydawało się, że trzeba pogodzić się z odchodzącym latem.
M. - moja psiapsióła :) do tej pory, nie miała wcale czasu na wakacje - jako bizneswomen trzymały ją różnorakie zobowiązania. Pierwszy wolny termin na jakikolwiek wypoczynek dla niej rysował się od połowy września. No i się zaczęło ... M. znała od dawna mój słaby punkt i wiedziała jak mnie podejść i namówić na babski wypad. Tydzień przed zaczęło się bombardowanie ofertami Last Minut :!:

J - Ja :?: na Last Minut - przecież to nie w moim stylu :?: :?
M - Możesz zrobić wyjątek :evil: .
J - Ale dać się zamknąć w jakimś hotelu :?:
M - Przecież to tylko nocleg, nie spędzimy tam więcej czasu niż będzie to konieczne Obrazek .
J - Hmmm, nie wiem co na to Tom :?:
M - Zobacz jakie ładne morze, jakie kolory :hearts: i pogoda się zapowiada fantastyczna.
J - Przecież znam te obrazki od dawna - zawsze chciałam tam jechać ale ponoć pod względem karawaningowym nie jest tam najlepiej :(
M - O :!: to zrobisz rekonesans i się przekonasz :)
J - Chcę, chcę, chcę tam jechać :!: yyy lecieć :?: , no nie wiem co na to Tom
M - Ogarnij Toma i urlop w pracy, ja będę pilnować ceny na ostatnią chwilę :nice:

J - Tomek ...
T- yhyyy
J - A co byś powiedział na tygodniowy wypad z M. :?:
T- hmmm 8-O
J - nie twój z M. tylko mój :!: :smo: taki babski wypad byśmy chciały ... Ty i tak nie dostaniesz teraz urlopu więc razem nie wchodzi w grę a poza tym co byś tam robił :?: , nie masz dość słońca w tym roku :?: my tylko chcemy plażować, poza tym to samolotem a ty stronisz od tego typu środków transportu
T - A gdzie to chcecie się wybrać hmm :?:
J - No wiesz ... moja wymarzona grecka wyspa na Morzu Jońskim ... :hearts: nie wiem, czy kiedykolwiek z przyczepą tam pojedziemy więc :?:
T- To zrób rekonesans Obrazek
J - Naprawdę :?: Zgadzasz się :?:
T- No przecież mówię
J - Cudownie :!: Lecimy :!: Obrazek

W pracy z urlopem poszło gładko - wstępnie uzgodniony, wypiszę w ostatniej chwili jak będziemy miały zaklepane bilety.
Z dnia na dzień miejsc ubywa, cena nieco spadła - system pokazuje już tylko 6 miejsc, nie chcemy ryzykować utraty terminu i bukujemy 2 miejsca - 16-23 wrzesień 2015. W kolejnym terminie od 23 września zapowiada się pogorszenie pogody więc to ostatnia chwila na słoneczne kąpiele.

Na forum Cro jest wiele relacji o tej przepięknej wyspie, słynącej przede wszystkim z bajecznych plaż. Jednak myślę, że od przybytku głowa nie boli.
Tymczasem kilka fotek na zachętę w ten mroźny wieczór :)
DSCN4405.JPG

DSCN4442.JPG

DSCN4488.JPG

DSCN4501.JPG

DSCN4625.JPG

DSCN4662.JPG

DSCN4681.JPG

DSCN4714.JPG

DSCN4773.JPG

DSCN4800.JPG

DSCN5235.JPG

DSC_0942.jpg

DSCN4836.JPG

DSCN4879.JPG

DSCN4977.JPG

DSCN5140.JPG

DSCN5167.JPG

DSCN5174.JPG

DSCN5186.JPG

DSCN5191.JPG

DSCN5244.JPG

DSCN5298.JPG

cdn... :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.01.2016 17:15

Mam zaliczone kilka "zdrad" :smo: więc popatrzę i poczytam o "zdradach" gusi-s :wink: :D
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 02.01.2016 17:15

Nie może mnie tu zabraknąć :D
Drugaaaaaa ! :papa:
tiwa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tiwa » 02.01.2016 17:20

Chyba się załapałem na podium :D
pzdr. :wink:
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 02.01.2016 17:33

zazdroszczę :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 02.01.2016 17:42

No to poczytam :) i popatrzę ;)
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 02.01.2016 18:06

Choć zamknięcie w hotelu też nie w moim stylu, to Lefkady nie mogę przegapić 8)
Chętnie poczytam o Twoich spostrzeżeniach w kwestii podróży z biurem. I nasycę się barwami Morza Jońskiego rzecz jasna 8)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 02.01.2016 18:31

I jak przeżyłaś to zamknięcie w hotelu? Miałyście samochód na miejscu?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 02.01.2016 18:36

Lefkada gdzieś tam w przyszłych planach po zmianie samochodu, więc na razie popatrzę, a już jest na co,
przy obecnej aurze, te kolory bardzo grzeją
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 02.01.2016 19:59

Paznokcie na zdjęciu - bajeczne. 8)

Nie wiem, czy kiedykolwiek zdołam w te cudne rejony zaciągnąć moich samców, więc przynajmniej z Wami-kobietami się zabiorę. :oczko_usmiech:

Lecęęęęę!!!...
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 02.01.2016 20:07

te kiero napisał(a):Lefkada gdzieś tam w przyszłych planach po zmianie samochodu

To taka wymówka, też miałam mieć Bułgarię czy Rumunię, a potem Pan M. stwierdził, że trzeba cywilizowane drogi.... :wink: :wink:
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 02.01.2016 20:33

piekara114 napisał(a):
te kiero napisał(a):Lefkada gdzieś tam w przyszłych planach po zmianie samochodu

To taka wymówka, też miałam mieć Bułgarię czy Rumunię, a potem Pan M. stwierdził, że trzeba cywilizowane drogi.... :wink: :wink:

No nie mów...u nas też po zmianie samochodu ma być :|
I ja uwierzyłam. Czyli że może nie być. ..? :wink:
:papa:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.01.2016 21:08

No, co by nie mówić Istria to to nie jest. :wink:
I tu bym chętnie był...... :mrgreen:
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 02.01.2016 21:13

Hmm...ciepełko i do tego piękne :P
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 03.01.2016 14:20

Jak to babski wypad to lecę z Wami :mrgreen:
Następna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies