Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kantor na granicy (Maribor-Zadar)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 08.09.2005 18:45

Czy na granicy SLO-CRO jadąc od Mariboru na Zadar są jakieś kantory?
Wolałbym kupić tam trochę Kun na wypadek, gdyby nie można było płacić za autostradę kartą (ta sama sprawa z płatnością za LPG).
KB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KB » 08.09.2005 21:33

Tuż za przejściem SLO-CRO są dwa całodobowe kantory.Do wymiany waluty żądają paszportu i pobieraja chyba ok.1.5% prowizji.Pozdrawiam z Piekar Śl.
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 08.09.2005 21:42

KB napisał(a):Tuż za przejściem SLO-CRO są dwa całodobowe kantory.Do wymiany waluty żądają paszportu i pobieraja chyba ok.1.5% prowizji.Pozdrawiam z Piekar Śl.

Dzięki za info!
Pozdr. z Bytomia
Yellow6
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yellow6 » 11.09.2005 20:00

Ja wymieniałem Euro na kuny zaraz za przejściem - jest tam taki mały sklep wolnocłowy. Niezły kurs, bez prowizji i bez paszportów. Niezłe perfumy też są w niezłych cenach. Co do alkocholu to polecam raczej Trawaricę mientowo-rutową -tańsza i lepsza niż przemysłowe wódki! "Medicina" jak mówią lokalni :P
Jacek Grocvhowalski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek Grocvhowalski » 14.09.2005 21:47

Przemolo napisał(a):Czy na granicy SLO-CRO jadąc od Mariboru na Zadar są jakieś kantory?
Wolałbym kupić tam trochę Kun na wypadek, gdyby nie można było płacić za autostradę kartą (ta sama sprawa z płatnością za LPG).

Wszystkie autostrady i na stacjach benzynowych płaciłem kartami - bez klopotu.
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 26.09.2005 22:16

Jacek Grocvhowalski napisał(a):
Przemolo napisał(a):Czy na granicy SLO-CRO jadąc od Mariboru na Zadar są jakieś kantory?

Wszystkie autostrady i na stacjach benzynowych płaciłem kartami - bez klopotu.

Dawno nie byłem na forum ale mogę z pwenościa stwierdzić po ostatnim pobycie w Chorwacji że od granicy Słoweńsko Chorwacką płacić mozna krtą bez problemu, można w euro, a jak chcemy to na kazdej większej stacji benzynowej mozna zamienic euro na kuny ale po co ??????????

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone