Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kanioning !!! masiakra !!! Polecam !!!

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bartja
Odkrywca
Kanioning !!! masiakra !!! Polecam !!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartja » 04.07.2008 14:01

Witam,

w srode wraz z dwoma kolegami udalismy sie na kanioning cetina . wykupilem w agencji w omisiu - 250 kun za os . ( a dwa lata temu bylem na raftingu i bylo bardzo bardzo nudno i dennie ) dopytywalem sie o cos extremalnego i polecono wlasnie kanioning . zaczelismy bardzo wysoko na cetinie kolo 100 letniej elektrownii wodnej, pierwsze zdziwienie bylo podczas ubierania pianek, kamizelek, kaskow i skarpetek - po co to i na co do kajaka ??? drugie zdziwienie bylo kiedy weszlismy do wody a tam nie bylo kajakow !!! kumple tacy jacys sie zrobili nerwowi, a ja mowie ze na poczatku splywamy luzem ;-) . no i zaczela sie masakra ! jeden kolega po wypiciu wiekszej ilosci wody z cetiny chcial wracac - a zrobilismy 100 m hehe . kanioning polega na splywaniu luzem ( bez zadnej lodki ) piekna, bardzo wartka rzeka gorska jaka jest w tym biegu cetina . pewne momenty trzeba obchodzic bo jest niebezpiecznie plynac . mija sie dwa piekne i bardzo wysokie wodospady . my bylismy zmasakrowanii, bardzo wystraszenii a na koniec mielismy wspinaczke prawdziwie wysoko gorska z zakonczeniem - zjad na linie z 15 m do wody za wodospadem ! wszyscy cieszymy sie ze zyjemy, leczymy miesnie i obtarcia a za rok jeszcze raz !

jest to najwieksza i najbardziej ekstremalna przygoda jaka przezylismy !
nie dla Pan, nie dla dzieci a dla facetow ( zaden z nas nie mial dobrej kondycji 2 grubaski + 1 grubas, a kazdy z nas ledwo dal rade - ale dal ! )

jutro dam bezposredni adres do organizatora - piekni ludzie, nie zepsuci kasa ! poczestunek po splywie z nimi, dopelnil pieknej przygody .

wiem ze moze to zabrzmiec jako jakas reklama - ale kazdy kto sprobuje - powie pozniej to samo - zabawa ekstremalna !

ps. - polecam zabrac rekawiczki - bo dwom znas krwawily opuszki palcow od kamienii . no i dobre buty z twarda podeszwa - i zteby ich nie zerwalo ( jeden koles wrocil bez butow hehe )

polecam !!!
pozdrawiam
bartek, jeszcze w breli !
bartja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartja » 05.07.2008 18:32

podaje adres organizatora, mozna pogadac po angielsku .

http://www.jut-cetina.hr

czekam na wasze relacje z tej wyprawy !
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 05.07.2008 19:52

bartja napisał(a):jest to najwieksza i najbardziej ekstremalna przygoda jaka przezylismy !
nie dla Pan, nie dla dzieci a dla facetow ( zaden z nas nie mial dobrej kondycji 2 grubaski + 1 grubas, a kazdy z nas ledwo dal rade - ale dal ! )

Fajnie musiało być :D ale żebyś się nie ździwił - znam takie laski od ekstremalnych sportów że komandos z 10 letnim przeszkoleniem jest przy nich cieńki jak dupa węża hehe

Pozdrawiam !!!

ps. nie masz jakiś fotek? :D
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 05.07.2008 21:16

Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 05.07.2008 21:33

mirko napisał(a):kanioning-masiakra-Słowenia

:roll:

no i dzięki Mirko - już wiem że nie skorzystam - wszystko bym zniósł,(nawet zgon) ale nie zgniatanie i miażdżenie jajek .... :D
przecież bym został kaleką :D
to STRASZNE... :D

a tak naprawdę to trochę chyba przesada walić się w młyn turbin? masochiści jacyś czy co?
Pozdrav!!!
bartja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartja » 07.07.2008 22:37

Jacek L napisał(a):
bartja napisał(a):jest to najwieksza i najbardziej ekstremalna przygoda jaka przezylismy !

Fajnie musiało być :D ale żebyś się nie ździwił - znam takie laski od ekstremalnych sportów że komandos z 10 letnim przeszkoleniem jest przy nich cieńki jak dupa węża hehe

Pozdrawiam !!!

ps. nie masz jakiś fotek? :D

mam fotki, później zapodam jak się ogarne .
bartja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartja » 07.07.2008 22:45

mirko napisał(a):kanioning-masiakra-Słowenia

:roll:

nie straszy mi tu, my przeżylim to i inne łamagi dadzą rade ;-)
grinderss
Globtroter
Rafting - jak trafić

Nieprzeczytany postnapisał(a) grinderss » 08.07.2008 21:06

bartja napisał(a):podaje adres organizatora, mozna pogadac po angielsku .

bartja, czy w Omis biuro tej agencji jest wyraźnie oznakowane? Jak trafić?
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 08.07.2008 22:33

Ja oczywiście na to się nie piszę 8O ale mój mąż już się szykuje :D
Dzięki na linka, pozdrawiam.
bartja
Odkrywca
Re: Rafting - jak trafić

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartja » 08.07.2008 23:00

grinderss napisał(a):
bartja napisał(a):podaje adres organizatora, mozna pogadac po angielsku .

bartja, czy w Omis biuro tej agencji jest wyraźnie oznakowane? Jak trafić?

to jest link bezpośrednio do organizatora, a wykupić można w prawie każdej agencji turystycznej w omisiu . ale proponuje pogadać z organizatorem - zawsze trochu taniej a ludzie ci są naprawde SUPER ! .
grinderss
Globtroter
Re: Rafting - jak trafić

Nieprzeczytany postnapisał(a) grinderss » 09.07.2008 22:36

bartja napisał(a):to jest link bezpośrednio do organizatora, a wykupić można w prawie każdej agencji turystycznej w omisiu . ale proponuje pogadać z organizatorem - zawsze trochu taniej a ludzie ci są naprawde SUPER ! .

Dzięki za info, zatem wysyłam zapytanie przez formularz na stronie... mam nadzieję, że odpowiedzą przed moim wyjazdem do CRO.
bartja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartja » 11.07.2008 19:13

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
twardy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) twardy » 19.07.2008 14:38

bartjafajne fotki ze spływu :D
Ostatnio kolega opowiadał mi o tej rzece i spływie tylko on spływał pontonem.
marzena125
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzena125 » 21.07.2008 14:02

Nie, na tę masiakrę się nie piszę. Ale interesuje mnie ów "nudny" rafting. Chcę się wybrać z dzieckiem- 9cio letnim. Czy jest niebezpiecznie? Czy płynie się szybka jakoś czy są ostre zjazdy z jakąkolwiek możliwością wypadnięcia? Nie o siebie się boję ale o dziecko. Pływa bardzo dobrze ale również łatwo włącza jej się opcja "panic". Ile to kosztuje?
Czy trzeba dużo wcześniej jakoś to rezerwować? Czytałam, że są piękne postoje z miejscami na kąpiel- jak to jest? Byłabym wdzięczna za co nieco opisu. Mam jeszcze drugą córkę ale ta dopiero 7lat ma - więc chyba za mała?
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone