napisał(a) madi-ad » 15.05.2015 08:32
[quote="mac30"]Czy ktoś był może ostatnio w Kanicy? Interesuje mnie głównie jak wygląda sprawa zaopatrzenia w produkty spożywcze, czy jest jakaś gastronomia no i kwestia plaży. Podobno są betonowe, kamieniste i żwirkowe w zależności co kto lubi
A jakaś fajna dla dzieci też się znajdzie?[/quwit
Witaj byłem w Kanicy w zeszłym roku. Miejscowość maleńka bardzo kameralna i klimatyczna za razem, jeśli chodzi o sklep to najbliższy jest w Dvornicy około 2 km , ale nie jest to kompletnie problem, co rano można kupić świeże pieczywo, warzywa , owoce, nabiał w obwoźnym targu, panowie przyjeżdżają niestety dość wcześnie 7 rano więc zawsze wieczorem robiliśmy losowanie kto leci po pieczywko. Jeśli chodzi o jakąś gastronomie to są dwa małe bary przy plaży w jednym są jakieś dania na ciepło z grilla ale nie stołowałem się tam w drugim natomiast tylko piwo i lody. Plaże są dwie główna, piękna zatoka z krystalicznie czystą wodą jest nieduża betonowo żwirowa podzielona połowa plaży to beton , połowa żwirek i kamyki,zależy kiedy się przyjdzie leży się tu albo tu, my byliśmy z małym rocznym szkrabem i nie było problemu siedział przy brzegu i był zadowolony
druga plaża jest większa ale niestety z dziećmi nie polecam brzeg jest skalisty. Podsumowując Kanica jest super miejscem na odpoczynek jeśli lubisz cisze spokój brak zgiełku dużych ośrodków tur to dobry wybór. Pozdrawiam