Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kanica

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mac30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mac30 » 04.08.2015 21:16

Chorwaci są bardzo gościnni, problemu nie powinno być
eliza851
Podróżnik
Kanica-nocleg

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza851 » 26.12.2015 21:33

Hej. Możecie polecić mi apartament w Kanicy? Dwie osoby dorosłe plus dziecko.
eliza851
Podróżnik
Kanica w czerwcu.

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza851 » 26.12.2015 21:39

Wybieramy się do Chorwacji w drugiej połowie czerwca. Zastanawiam się nad dwoma miejscowościami :Vinisce i Kanica. O pierwszej już trochę czytałam a dziś wpadła mi w oko właśnie Kanica. Szukam spokojnego miejsca, czy w tej wiosce o tej porze jest szansa na ciszę i spokój, brak tłumów na plaży? Jak z miejscami do plażowania, jest w czym wybierać?
eliza851
Podróżnik
Re: Kanica w czerwcu.

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza851 » 26.12.2015 21:40

I jeszcze woda. Jedziemy z dzieckiem, przy brzegu jest długo płytko?
mac30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mac30 » 06.06.2016 18:45

Kanicę zaliczyliśmy w ubiegłym roku a w związku z tym, że takie "zadupiaszcze" klimaty bardzo nam odpowiadają, poszukuję podobnej miejscówki na wypoczynek. Chodzi o to aby był spokój, cisza i lazurowa woda :D Moglibyście polecić jakieś malutkie klimatyczne miejscowości gdzie naprawdę można odpocząć?Lokalizacja w sumie nie ma znaczenia ale nie chciałbym zapuszczać się dalej niż do Splitu.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 06.06.2016 22:02

Sevid?
mac30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mac30 » 07.06.2016 14:17

...myślałem o tym
arturo131
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo131 » 07.06.2016 15:00

mac30 napisał(a):Kanicę zaliczyliśmy w ubiegłym roku a w związku z tym, że takie "zadupiaszcze" klimaty bardzo nam odpowiadają, poszukuję podobnej miejscówki na wypoczynek. Chodzi o to aby był spokój, cisza i lazurowa woda :D Moglibyście polecić jakieś malutkie klimatyczne miejscowości gdzie naprawdę można odpocząć?Lokalizacja w sumie nie ma znaczenia ale nie chciałbym zapuszczać się dalej niż do Splitu.

Vinišće?
patjak
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) patjak » 16.08.2017 14:54

Muszę z powodu choroby w rodzinie zrezygnować z planów wakacyjnych , nie chcę zostawić mojej gospodyni z pustym apartamentem, od 18-08-2017 do 29 -08-2017 wolny jest apartament nad samym morzem w Kanicy. sprawdzony w ubiegłym roku Nikola Bego Kanica. Polecam, bo to miejsce jest czarujące
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 15.07.2019 12:35

Witam :D
Proszę o aktualne wiadomości na temat Kanicy wszystkich bywalców którzy znają temat, podobno codziennie rano przyjeżdżają samochody z pieczywem itp. ( obwoźne sklepiki ). Mam pytanie czy nadal tak jest? czy zatrzymują się w jakimś konkretnym miejscu... Jak to wygląda?
Reiser
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reiser » 15.07.2019 12:48

Alek70 napisał(a):Witam :D
Proszę o aktualne wiadomości na temat Kanicy wszystkich bywalców którzy znają temat, podobno codziennie rano przyjeżdżają samochody z pieczywem itp. ( obwoźne sklepiki ). Mam pytanie czy nadal tak jest? czy zatrzymują się w jakimś konkretnym miejscu... Jak to wygląda?

Codziennie rano (7-8) przyjeżdżał bus z pieczywem, słodkimi bułkami, rogalami itp. Czasem można było u nich kupić jakiś jogurt jak wzięli ze sobą lodówkę. Na większe zakupy nie ma co liczyć. Słychać, że jedzie bo trąbi.. podobnie zresztą jak wozy z wodą, którą dowożą prawie całą dobę. Jest ustalone miejsce, w którym się zatrzymuje. Trzeba zapytać się gospodarza to na pewno wskaże owe miejsce :)

W którym dokładnie miejscu będziecie mieszkać?

pozdrawiam
Piotr
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 15.07.2019 13:04

O super :D, dzięki za informację. Mieszkać będziemy w apartamencie Laim.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Reiser
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reiser » 15.07.2019 13:16

Ja mieszkałem w tej bardziej "zadupiastej" części Kanicy ;-) musieliśmy skręcić w prawo gdzieś po środku niczego potem pionowo w dół i tam był nasz apartament ;-) Ale ogólnie fajnie, cisza i spokój. Jest tam jedna knajpka z niezłym jedzeniem oraz bar z tarasem z widokiem na zatoczkę. Wieczorami widać jak pływają statki do Splitu. A na większe zakupy jeździliśmy do Rogoźnicy.

Miłego wypoczynku!

Piotr
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 15.07.2019 13:31

Piękne dzięki za wiadomości, my w tym roku właśnie chcemy spędzić urlop na "zad.piu" :D . Jeszcze mam pytanie odnośnie plaż czy nazwijmy to na głównej plaży cienia coś się znajdzie czy raczej parasol obowiązkowy i drugie pytanko odnośnie tej plaży na otwarte morze. Fajna jest są tam jakieś zatoczki, bywałeś tam?
Pozdrawiam i też udanego wypoczynku życzę. Aleksander :papa:
Reiser
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reiser » 15.07.2019 13:51

Parasol konieczny, również obuwie z uwagi na jeżowce - nie brakuje ich. Przy plaży w samej głębi zatoczki (blisko miejsca gdzie nocowałem) jest całkiem znośny żwirek i czyste, łagodne wejście do wody (bez jeżowców). Generalnie królują tam betonowe tarasy, gdzie często "ktoś" robi sobie rezerwację zostawiając koc na noc. Raz widziałem jak pewien Chorwat wężem zmył wszystko z takiego tarasiku do morza dając jasno do rozumienia, że nie ma rezerwacji :-) Są też dzikie zatoczki. Trzeba pochodzić i zobaczyć co będzie Wam odpowiadało.

My jeszcze 1,5 tygodnia i śmigamy na Rab. Już nie mogę się doczekać!

pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies