Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kanały yt o Chorwacji

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
eXtreme
Croentuzjasta
Re: Niezwykłe Bałkany Prokopa.

Postnapisał(a) eXtreme » 11.07.2022 10:38

marekkowalak napisał(a):
clawis napisał(a):Polecam filmiki z trasy po Bałkanach motocyklem z kierowcą Prokopem .Jest już kilka odcinków na YouTube.
Tytuł "NIEZWYKŁE BAŁKANY PROKOPA"

Tutaj jest o tym - i o wielu lepszych kanałach Yt o Chorwacji:
https://www.cro.pl/kanaly-yt-o-chorwacji-t56215-15.html

Incepcja :)
Dałeś linka do poprzedniej strony?! :D
W temacie mającym dwie strony? :lol:

PS. wygenerowałem trzecią stronę :)
vin
Croentuzjasta

Postnapisał(a) vin » 11.07.2022 12:30

eXtreme napisał(a):
marekkowalak napisał(a):
clawis napisał(a):Polecam filmiki z trasy po Bałkanach motocyklem z kierowcą Prokopem .Jest już kilka odcinków na YouTube.
Tytuł "NIEZWYKŁE BAŁKANY PROKOPA"

Tutaj jest o tym - i o wielu lepszych kanałach Yt o Chorwacji:
https://www.cro.pl/kanaly-yt-o-chorwacji-t56215-15.html

Incepcja :)
Dałeś linka do poprzedniej strony?! :D
W temacie mającym dwie strony? :lol:

PS. wygenerowałem trzecią stronę :)

Oba cytowane posty stanowiły odrębny wątek, dopiero potem zostały przeniesione do aktualnego.
eXtreme
Croentuzjasta

Postnapisał(a) eXtreme » 11.07.2022 14:29

vin napisał(a):Oba cytowane posty stanowiły odrębny wątek, dopiero potem zostały przeniesione do aktualnego.

I po Incepcji 8O
Na przyszłość proponuję coś takiego: *- posty przeniesione do tego tematu :lol:
vin
Croentuzjasta

Postnapisał(a) vin » 11.07.2022 14:39

eXtreme napisał(a):
vin napisał(a):Oba cytowane posty stanowiły odrębny wątek, dopiero potem zostały przeniesione do aktualnego.

I po Incepcji 8O

ja to rozpoznaję po nagłówkach - nad postem jest nazwa starego wątku, jeśli był przeniesiony.
empire13
Cromaniak

Postnapisał(a) empire13 » 11.07.2022 16:00

vin napisał(a):
eXtreme napisał(a):

I po Incepcji 8O

ja to rozpoznaję po nagłówkach - nad postem jest nazwa starego wątku, jeśli był przeniesiony.

Dokładnie.
A czasem admin/mod zamieszcza info o przeniesieniu do innego wątku.
eXtreme
Croentuzjasta

Postnapisał(a) eXtreme » 12.07.2022 08:34

Obejrzałem wczoraj wszystkie odcinki (jak na razie 5) "Niezwykłych Bałkanów Prokopa".
Spoko, trochę wszystko po łepkach. Z Chorwacji to sam Dubrownik i to bardzo słabo.
Byłem w tych samych miejscach w Czarnogórze czyli Kotor, rzeka Tara i Piva, park Durmitor.
Fajnie się oglądało.

Zawsze przed swoim urlopem oglądam co tam ktoś nowego wstawił na YT o Chorwacji.
Coraz częściej ludzie w tych filmach gadają takie głupoty, że nie da się tego słuchać, np.
tunel ciepło-zimno to według jednej pani to tunel "Mała Kapela" 8O
Ciągłe teksty:
- "przyjechaliśmy NA Chorwację,
- "chleb kosztuje 9 KUNA",
- brak odmiany przez przypadki "jedziemy do Omiś albo do Makarska"
czy oni w Polsce też tak mówią: "poszukamy noclegu w Radom lub w Kielce, może przenocujemy w Sopot"
Wiem czepiam się no ale taki jestem, leczę się biorę tabletki lekarz mówi mi, że to pomoże :oops:
LUKASQ
Croentuzjasta

Postnapisał(a) LUKASQ » 18.07.2022 10:11

Bardzo dobry kanał o wyjazdach do Chorwacji to moim zdaniem 4lifetechtv
Michał z Torunia bardzo fajnie wszystko opowiada, dobre konkretne informacje, zawsze bardzo dobrze przygotowany :)
eXtreme
Croentuzjasta

Postnapisał(a) eXtreme » 19.07.2022 07:59

LUKASQ napisał(a):Bardzo dobry kanał o wyjazdach do Chorwacji to moim zdaniem 4lifetechtv
Michał z Torunia bardzo fajnie wszystko opowiada, dobre konkretne informacje, zawsze bardzo dobrze przygotowany :)

Widziałem, ale to jak jechał z trzema nawigacjami i porównywał wskazania prędkości między nimi a prędkościomierzem w samochodzie -porażka 8O :roll:
Jak wstawiasz w nazwie "tech" musisz być choć trochę techniczny.
Wskazania licznika przekłamują średnio o ok. 3% (czasami nawet 5%) zawsze zawyżają (chyba, że zmienisz koła z np. 15-tek na 19-tki) czyli jak na liczniku masz 100 to w rzeczywistości jedziesz 97km/h.
U niego pokazuje na nawigacjach: 122,123,121 a na liczniku 130 na tempomacie i dalej nie zajarzył, że to on może się mylić.
LUKASQ
Croentuzjasta

Postnapisał(a) LUKASQ » 19.07.2022 09:04

eXtreme napisał(a):
LUKASQ napisał(a):Bardzo dobry kanał o wyjazdach do Chorwacji to moim zdaniem 4lifetechtv

Widziałem, ale to jak jechał z trzema nawigacjami i porównywał wskazania prędkości między nimi a prędkościomierzem w samochodzie -porażka 8O :roll:
Jak wstawiasz w nazwie "tech" musisz być choć trochę techniczny.
Wskazania licznika przekłamują średnio o ok. 3% (czasami nawet 5%) zawsze zawyżają (chyba, że zmienisz koła z np. 15-tek na 19-tki) czyli jak na liczniku masz 100 to w rzeczywistości jedziesz 97km/h.
U niego pokazuje na nawigacjach: 122,123,121 a na liczniku 130 na tempomacie i dalej nie zajarzył, że to on może się mylić.

Nom tak pewnie masz racje w tej kwestii. Ale pomijając to co wymieniłeś to przygotowanie filmiku jest bardzo rzetelne i konkretne. Przykładowo w jednym vlogu pokazywał jak liczyć winiety w cro przez jedną stronkę. No i weźmy też pod uwagę że Michał to budowlaniec a nie komputerowiec czy topowy vloger. Na tle amatorskich kanałów o Chorwacji moim zdaniem wybija się mocno
empire13
Cromaniak

Postnapisał(a) empire13 » 19.07.2022 09:23

LUKASQ napisał(a):Przykładowo w jednym vlogu pokazywał jak liczyć winiety w cro przez jedną stronkę.

A to się bardzo łatwo liczy.
Ile by stron nie było, kwota na winiety w cro zawsze wyjdzie 0zl ;)
eXtreme
Croentuzjasta

Postnapisał(a) eXtreme » 19.07.2022 09:31

LUKASQ napisał(a):..Przykładowo w jednym vlogu pokazywał jak liczyć winiety w cro przez jedną stronkę...

Pewnie chodziło Ci nie o winiety w Chorwacji tylko płatności na bramkach.
Przecież jest aplikacja na telefon HAK i tam jest wszystko (opłaty, kamery na przejściach granicznych i autostradach, stacje paliw, itp.)

Zastanawiałem się ostatnio nad drogą na odcinku węgierskim czy jechać na Gyor i w lewo na Szombathely, Lenti i Gorican, czy może taką jak on ostatnio jechał czyli z Bratysławy na Budapeszt (MO) i do Gorican wzdłuż Balatonu (M7).

Pierwsza trasa: 3 godz. -264km
Druga trasa: 3 godz. 33 min -396 km
On poleca trasę 2, ja jeszcze się waham :P, chyba jednak 1.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.07.2022 10:15

O trasach są inne wątki. :idea:
kaeres
Cromaniak

Postnapisał(a) kaeres » 19.07.2022 10:28

Też yt podpowiedział Prokopowe filmy o Bałkanach.
Montaż, realizacja, miejsca fajne, nieoczywiste w pewnym momencie.
No ale Prokop totalny nieogar w tych tematach - przynajmniej dla "znawców" t ych rejonów.
No i humor tylko dla fanów Marcina. Ale z braku laku i rak ryba.
coglin
Croentuzjasta

Postnapisał(a) coglin » 17.08.2022 18:56

Makłowicz wraca 19.08:
Adis
Odkrywca

Postnapisał(a) Adis » 17.08.2022 20:33

Najwyższy czas! Myślałem że już nigdy nie wyjedzie z tych Włoch :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Kanały yt o Chorwacji - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies