Witajcie! Pomóżcie!
Jako stały wakacyjny bywalec na Wyspie Pag, w naszym ukochanym CRO, dowiedziałem się o tamtejszych staraniach prywatnej inicjatywy w sprawie wybudowania kanału, który to niby miał by rozwinąć i usprawnić żeglugę na tej wyspie.
Inwestycja ta, ma na celu podzielenie wyspy na II części z kilkoma mostami, zburzenia zabytków na Starym Pagu, zburzenia zabytkowych hal portowych - magazynów soli, zasypania Solany Pag - wytwórni soli i oczywiście na miejscu tym usypanie terenu pod inwestycje budowlane tegoż inwestora.
Ktoś by powiedział - no ba, super inwestor! Z rozmachem ! Może....ale jak się ktoś dokładnie przyjrzy tej budowli, to zauważy jej wiecej negatywów niż plusów!
I tak też zrobili to wyspiarze z Pagu - zobaczyli, jakie to niesie zagrożenie, co inwestor prywatny chce zrobić i zniszczyć, i stworzyli internetową petycję do swojego rządu o zatrzymanie tej bulwersującej inwestycji z kanałem. Rozwój rozwojem ale nie w tak agresywny sposób!
Dlatego, jeżeli jest ktoś przeciw i chce pomóc ludziom z Pagu, to proszę o podpisanie petycji, to nic nie kosztuje a możesz wpłynąć na zmianę decyzji.
Jeżeli ktoś chce wiecej informacji, czyli Zielona Lista -> kliknij
Petycja do podpisu -> kliknij
Zobacz ilu już podpisało -> kliknij
Powiem tak, 7-dem lat mętnej wody na Pag....nie uśmiecha mi się....Podzielenie wyspy znowu na II części....fatalny pomysł! ....
Pozdrawiam
Grzegorz Wabnic