Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
na samej Istrii jest chyba z 10 campingów naturystycznych
a największy z nich to podobno Koversanda (jeśli dobrze pamiętam tak się pisze) we Vrsarze.
Swoją drogą w tym roku kilkakrotnie obok niego przejeżdżałem i przechodziłem, a gołych tył... nie widziałem.
nie zapominajmy o Valalcie! Valalta jest piękna ,kilka tys.ludzi w sezonie wszyscy nago,i ten kompleks basenów z zakazem wstępu w strojach kąpielowych,pełny luz
ja jednak jestem za kampami i plażami tradycyjnymi o ile widok roznegliżowanych kobiet jak najbardziej mi odpowiada (oczywiście tych które wiedzą kiedy należy przestać innych raczyć swoimi wdziękami) to jakoś facet łażący z dyndającym dzwonkiem to dla mnie widok mało ciekawy
w tym roku niestety po raz pierwszy od klku lat nie jedziemy na FKK. nam spodobala sie Ulika K/Porec. duzy komfort i spokoj. w przyszlym roku tez pewnie odpuszczamy lecz na 2008 to juz sa plany - choc moze lepiej nie palonowac
A my Valalta od soboty 5.08 10 dni i pozdrawiamywszystkie pary które dojadą z polski.
wiadomość będzie w sklepie spożywczym przy recepcji-przykleimy kartkę z ogłoszeniem,jak ktoś dojedzie niech zrobi to samo!!!
rich72 napisał(a): jakoś facet łażący z dyndającym dzwonkiem to dla mnie widok mało ciekawy
Wiesz,ja też uważam,że latający nago faceci wyglądają raczej śmiesznie,niż pociągająco,ale dzwonek nie zawsze dynda... tym bardziej jak dookoła sa ładne nagie panie...
a my własnie z valalty wróciliśmy - tzn byliśmy na plaży 1 dzień. Niestety do basenów nie doszliśmy. Spostrzeżenia moje są takie, że jednak przeważają ne tego typu campach osoby starsze których widok nie jest zbyt pociągający. Zastanawialiśmy się czy oni zawsze byli naturystami ? może jakieś pokolenie wymarło ?? tak poważnie to bardzo mało osób w wieku no powiedzmy 20-35 (sami mamy 31; 27 lat) co nie wątpliwie dodałoby atrakcyjności tego typu miejscom. Jednogłośnie uznaliśmy, że jednak skałki w Tucepi do opalania się nago są zdecydowanie lepsze niż Valalta i cała Istria (byliśm w Medulin na camp Każela - też FKK).
Owszem, FKK jako takie za bardzo mnie nie pociąga, natomiast skałki na małym odludziu są bardzo ponętne. Facet nago- wiodk "pożal się boże" , kobieta nago- .... czy ja wiem ??? musi być szczupła i o atrakcyjnym wyglądzie w przeciwnym wypadku widok i wrażenia różne.