napisał(a) ally » 22.01.2009 09:22
BaWa. Ja uważam, że jeśli chcesz zobaczyć Hvar (a warto!!!) to nastaw się na nieco mniej bajeczne kempingi (wtedy trudno o rozczarowanie) a jak mówie poczytaj o tych dwóch, które wymieniłam ( z tym, że o Małej Milnej jest sporo niezachęcających opinii). Ja będąc na Hvarze chciałam zobaczyć kemping Vira bo jest położony w bardzo atrakcyjnym miejscu ale niestety nie mogłam go odnaleźć, bo w tym czasie był nieczynny - dotarłam jedynie do jakiegoś portu w miejsce, które nie przypominało nawet nieczynnego kempingu więc ciężko mi pomóc. Jedyne co mogę zasugerować przy planowaniu jazdy kamperem na ten kemping to wybór drogi. Jeśli będziecie udawać się do tego kempingu to lepiej jest dojechać ze Starego Gradu do Hvaru nowa drogą i z Hvaru w strone kempingu Vira starą(nadrabia się ale jadąc ze Starego Gradu starą drogą ... kemperem może być wesoło - droga jest piękna ale jak sama nazwa mówi stara, wąska i mało bezpieczna, tą drogę zostawcie sobie na później bo przejechać nią będąc na Hvarze trzeba!!!)
A co do kamperowych wakacji, ja chyba wybiorę jednak zakup przyczepy... kamper jest super tylko, że z mojego doświadczenia (i sposobu spędzania czasu na wakacjach) wynika, że cieżko jest podróżować choćby na krótkie zwiedzanie kamperem bo -> trzeba wszystko pakować, cieżko wjechac do miasteczek, nie mówiąc o miejscach parkingowych, przejazd niektórymi drogami przy zwiedzaniu jest niemożliwy
a przyczepę zostawiasz na kempingu i w drogę
To takie moje spostrzeżenia
ale przyznam, że kamper ma swój urok.
Planujecie wyłacznie pobyt na Hvarze, czy może jakieś inne miejsca wchodzą też w grę?