Witam,
Proszę o Wasze uwagi, porady dot planowanego przejazdu starszym kamperem z Poznania do Povile (okolice Novi Vinodolski).
Plan jest taki:
Poznań - Wrocław - Boboszów - Svitavy - Brno - Hodonin - Csorna - Redics - Varazdin - Povile
W skrócie - chcę przejechać bezpiecznie i jak najtaniej. Biorąc pod uwagę jakim autem jadę a jest to kamper dziadunio jadący z prędkością 80km/h w porywach do 90km/h nie mam potrzeby wybierania płatnych dróg. Drogą 86 przez Węgry już jechałem w 2009r . Pytanie odnośnie przejazdu przez Czechy - czy odcinek, który wybrałem jest akceptowalny? Osobówką tamtędy jechałem ale nie pamiętam czy ta trasa jest ok jeśli chodzi o kampera, pamiętam, że sporo na niej serpentyn i podjazdów a auto ma 70KM ...
Wątki w podobnych tematach czytałem, nie ma jednak wiele tych dotyczących przejazdu kamperem a jest to raczej istotne - np serpentyny, podjazdy, tunele ......
Mapki rozkładu płatnych dróg widziałem, proszę tylko o potwierdzenie czy się nie mylę, aaa no i czy dwa dni na dojazd mi starczą? )) Plan wyjazd ok. godz.4:00
Pozdrav,
Waldek.
Ps. proszę mimo wszystko o pozostawienie wątku