Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kamperem - bezpiecznie i ekonomicznie Poznań - Povile

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 01.08.2016 11:21

Zazdroszczę jazdy Camperem. Czas wolno płynie. Tylko, ze trzeba mieć długi urlop lub być emerytem.
waldemar1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemar1973 » 01.08.2016 11:35

Ural napisał(a):Zazdroszczę jazdy Camperem. Czas wolno płynie. Tylko, ze trzeba mieć długi urlop lub być emerytem.

Oj tak, czas zwalnia niesamowicie, to prawda...i powiem Wam, że jeśli bardzo się chce to zakup i eksploatacja kampera to już nie koniecznie marzenie, jest już w czym wybierać, za rozsądne pieniądze można kupić niezły dom na kółkach z łazienką i prysznicem, kuchnią, lodówką i sporym wyrkiem :-) a później to już czysta frajda - np wypady na jedną, dwie nocki to tu, to tam na weekend, nawet do środka lasu , nad jezioro, nad nasze morze :-) ja zaraziłem się od kolegi, żonce też się spodobalo no tak kursujemy jak tylko jakieś wolne się nadarzy , szczerze zachęcam!
Pozdrówka :-) :papa:
kawo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawo » 01.08.2016 20:09

waldemar1973 napisał(a):...jeśli te zjazdy nie są zbyt strome to luzik, hamulce są! :-) :papa:

Od Rijeki spokojnie, nie ma żadnego zagrożenia, natomiast dość długi i kręty zjazd jest tuż przy dojeździe do samych Sejn ( od strony Sejnskiej Dragi). Trza hamować silnikiem.
waldemar1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemar1973 » 20.08.2016 19:52

Witam :)

Dla wszystkich zainteresowanych - wyjazd i powrót się udał, bez żadnych komplikacji. W stronę do CRO zapłaciłem tylko za mały odcinek autostrad w Chorwacji od Zagrzebia do Karlovaca. W drugą stronę płaciłem już tylko za paliwo. Pokusiłem się jechać jeszcze inną drogą - przez góry od Novi Vinodolski przez Breze, Jasenak, Ogulin, Bosiljevo, Karlovac. Po drodze gratka - dzikie konie biegające w górach po uwaga nawet jezdni :))) Piękne widoki na riwierę, kamper pomimo swojej niskiej mocy silnika 71KM dał radę, czasem trzeci, nawet drugi bieg ale było fajnie, warto!
Reasumując, jeżeli nie jest dla Was priorytetem czas a przyjemność z jazdy i widoków - polecam !!!
Za jakiś czas wkleję parę fotek z wyjazdu ;)
Pozdrav :)
mysiaty
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysiaty » 20.08.2016 20:50

Podoba mi się Twój ostatni post. Jutro u mnie będzie wyjazd na działkę i poćwiczę slow driving i slow life.
Pozdrawiam
fabio007
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fabio007 » 20.08.2016 21:06

I tak trzymaj waldemar1973 :) W dzisiejszych czasach pełnych pośpiechu i gonienia niełatwo spotkać takich ludzi jak Ty :) A już na pewno takich, którzy wybierają się takim klimatycznym autkiem jak Twoje :)
Ja jutro wyruszam w kolejną podróż do Chorwacji, tym razem z noclegiem. Nie kamperem, ale też na luzie i bez pośpiechu :) W końcu to urlop, a Chorwacja nigdzie nie ucieknie :) Pozdrawiam i do zobaczenia może kiedyś w trasie :)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 21.08.2016 05:21

Popieram Fabio. Śpieszyć się należy powoli. Jak jechać do Cro to minimum na 12 dni, żeby było co zobaczyć i powspominać.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Kamperem - bezpiecznie i ekonomicznie Poznań - Povile - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone