napisał(a) Gajus.ems » 14.02.2005 17:27
Witam !
Rozumiem, że jak z Lublina to przez Węgry i chodzi o campy na tej trasie. W samej Chorwacji w tym rejonie wybór jest znikomy. Jest camp w Zagrzebiu/przy weżle komunikacyjnym LUCKO/ taki tranzytowy. Jest też kilkanaście km za Karlovacem ale trzeba zjechać z głównej trasy. Ja na nim nie byłem i nie słyszałem aby na forum ktoś o nim pisał. Czytałem o nim w przewodniku, oraz widziałem tablice informujące przy wyjeździe z Karlovaca. Na mapach oznaczony jest również camp w mjsc. ZELINA na trasie Gorican/granica CRO-HUN/ a Zgrzebiem. W ubiegłym roku w ośrodku informacji turystycznej po wielu monitach ustaliłem, że jest zamknięty. Polecono mi camp w Zagrzebiu. Nie skorzystałem/ na forum było pisane o tym campie/, dlatego, że lepszym rozwiązaniem jest nocleg na jednym z wielu campów na Węgrzech np na samej granicy Letyne-Gorican. Z Goricanu do Zagrzebia jedzie sie autostradą ok 70-90 minut a to przecież nie wiele. Campu w Letyne jednak nie polecam z uwagi na dokuczliwe komary. Polecam camp w mjsc. ZALAKOROS ok 40-50 km od Letyne przy trasie BALATON-LETYNE, na którym jest fajny kryty basen termalny bez dodatkowych opłat. Dodac należy, że campy wegierskie są lepiej wyposazone niż chorwackie i duzo tańsze.
GAJUS