Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kamp w północnej Chorwacji poszukiwany!

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zuza
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zuza » 14.02.2005 14:52

Wiatm Wszystkich!
Bardzo podoba mi sie forum, jest dla mnie od kilku tygodni kopalnią wiedzy o Chorwacji.
W zwiazku z planowanym we wrześniu wyjazdem do Dalmacji, interesuje mnie wszystko co związane jest z tym regionem. Zamierzamy pierwszą noc spędzić gdzieś zaraz za granicą Chorwacji, stąd moje pytanie:
Może znacie jakieś miejsce między granicą węgiersko-chorwacką a Karlovaciem gdziem można niedrogo rozbić namiot? Czytając forum nie spotkałam się z takimi informacjami. Może ktoś z was zna godny polecenia kamp w tej części Chorwacji?
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 14.02.2005 17:22

Jeżeli już musisz jechać przez H,to chyba łatwiej będzie znaleźć kamp w rejonie Balatonu. Sam jeżdżę przez SK,A i SLO i "na jeden raz". Między granicą a Zagrzebiem jest kamping przy motelu Plitvice. Osobiście nie korzystałem, jeno popatrzyłem i z wyglądu może być,ale nie znam cen.
PZDR
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 14.02.2005 17:27

Witam !
Rozumiem, że jak z Lublina to przez Węgry i chodzi o campy na tej trasie. W samej Chorwacji w tym rejonie wybór jest znikomy. Jest camp w Zagrzebiu/przy weżle komunikacyjnym LUCKO/ taki tranzytowy. Jest też kilkanaście km za Karlovacem ale trzeba zjechać z głównej trasy. Ja na nim nie byłem i nie słyszałem aby na forum ktoś o nim pisał. Czytałem o nim w przewodniku, oraz widziałem tablice informujące przy wyjeździe z Karlovaca. Na mapach oznaczony jest również camp w mjsc. ZELINA na trasie Gorican/granica CRO-HUN/ a Zgrzebiem. W ubiegłym roku w ośrodku informacji turystycznej po wielu monitach ustaliłem, że jest zamknięty. Polecono mi camp w Zagrzebiu. Nie skorzystałem/ na forum było pisane o tym campie/, dlatego, że lepszym rozwiązaniem jest nocleg na jednym z wielu campów na Węgrzech np na samej granicy Letyne-Gorican. Z Goricanu do Zagrzebia jedzie sie autostradą ok 70-90 minut a to przecież nie wiele. Campu w Letyne jednak nie polecam z uwagi na dokuczliwe komary. Polecam camp w mjsc. ZALAKOROS ok 40-50 km od Letyne przy trasie BALATON-LETYNE, na którym jest fajny kryty basen termalny bez dodatkowych opłat. Dodac należy, że campy wegierskie są lepiej wyposazone niż chorwackie i duzo tańsze.
GAJUS
Zuza
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zuza » 15.02.2005 10:31

Dzieki za tak szybką odpowiedź.

Faktycznie przyjemnie byłoby przy okazji zatrzymać sie nad Balatonem. Rozważamy taka opcje. Tylko zastanawiam sie czy wyjeżdżając rano z nad Balatonu zdążymy jeszcze tego samego dnia zwiedzić Pitlivice i później dotrzeć nad morze.

Najlepiej byłoby dotrzeć "na raz" do kampu Korana, ale dla niedoświadczonego kierowcy chyba lepiej podzielic drogę na dwa dni.

W każdym razie jestem dalej otwarta na wszelkie propzycje i dobre rady :wink:
punto2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) punto2 » 15.02.2005 11:09

Gajus.ems napisał(a):Witam !
Rozumiem, że jak z Lublina to przez Węgry i chodzi o campy na tej trasie. W samej Chorwacji w tym rejonie wybór jest znikomy. Jest camp w Zagrzebiu/przy weżle komunikacyjnym LUCKO/ taki tranzytowy. Jest też kilkanaście km za Karlovacem ale trzeba zjechać z głównej trasy. Ja na nim nie byłem i nie słyszałem aby na forum ktoś o nim pisał. Czytałem o nim w przewodniku, oraz widziałem tablice informujące przy wyjeździe z Karlovaca. Na mapach oznaczony jest również camp w mjsc. ZELINA na trasie Gorican/granica CRO-HUN/ a Zgrzebiem. W ubiegłym roku w ośrodku informacji turystycznej po wielu monitach ustaliłem, że jest zamknięty. Polecono mi camp w Zagrzebiu. Nie skorzystałem/ na forum było pisane o tym campie/, dlatego, że lepszym rozwiązaniem jest nocleg na jednym z wielu campów na Węgrzech np na samej granicy Letyne-Gorican. Z Goricanu do Zagrzebia jedzie sie autostradą ok 70-90 minut a to przecież nie wiele. Campu w Letyne jednak nie polecam z uwagi na dokuczliwe komary. Polecam camp w mjsc. ZALAKOROS ok 40-50 km od Letyne przy trasie BALATON-LETYNE, na którym jest fajny kryty basen termalny bez dodatkowych opłat. Dodac należy, że campy wegierskie są lepiej wyposazone niż chorwackie i duzo tańsze.
GAJUS

Na mapie jest miejscowość Zalakomar - jak daleko i w którą strone jest Zalakoros - z góry dzięki za odpowiedż. uważam że lepiej przespać sie na węgrzech niż męczyć się tak jak to zrobiłem w zeszłym roku bo w Letenie nie dało się opędzić od komarów
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 15.02.2005 18:50

Zalakomar i Zalakaros dzieli zaledwie 5 km. Camp o którym pisałem nazywa się CASTRUM/firma posiada sieć dobrych campów równiez nad Balatonem/.
Dojazd do campu. Jadąc drogą E71 po minięciu mjsc Zalakamor 2-3 km później jest skręt w prawo na mjsc. Galambok /1 km/. Pomiędzy mjsc. Galambok a Zalakoros jest camp Castrum doskonale widoczny z trasy.
Jak pisałem wcześniej camp posiada kryty basen termalny/rewelacja/ czyściutkie sanitariaty, restauracja itp. Sami Niemcy ale camp prawie puściutki. Za dwie osoby dorosłe, dziecko,parcelę i taksę klimatyczną zapłaciłem 3800 forintów./płaciłem w euro/
Z campu pojechałem na niedrogie zakupy/w porównaniu z CRO/ do mjs. Zalakoros/ok 2k/. Sam Zalakoros jest bardzo przyjemny, jest to uzdrowisko. W miasteczku widziałem jeszcze jeden camp, był świetnie wyposażony w urządzenia kąpielowe/rury, ślizgawki, termy/ lecz było na nim znacznie wiecej ludzi. Moim zdaniem CASTRUM jest dobrym miejscem tranzytowym.
GAJUS
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.02.2005 20:10

Tego linku chyba jeszce nie było
Mozna tu poszukać kampy na trasie dojazdowej
do CRO, szczególnie dla nizizinnych cromaniaków
http://www.eurocampings.net/pl/
Pozdrowienia z sądeckich ośniezonych pagórków. :roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.02.2005 23:34

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone