Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kamp Tunarica - Rabac

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dariusz73
Odkrywca
Kamp Tunarica - Rabac

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 23.07.2006 18:42

prosze o info zwiazane z tym kampem. czy bardzo zalesiony, czy elektryka 10 A lub wieksza, czy duzo ludzi , czy duze miejsca pod przyczepe itd.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 23.07.2006 23:22

Byłem w 2003. To chyba najtańszy kamp w Chorwacji. Co do elektryki nie wiem - ja na urlop się odłaczam od prądu.

Kemping zalesiony i bardzo fajnie zacieniony. Masz do wyboru parcele, lub luźny teren na górce w lasku lub stopniowo coraz większe zarośla z wyciętymi placami od strony lądu.
Plaża w ztoce b rzydka trzeba chodzić kawałek dalej na pólwysep, plaża po drugiej stronie płwyspu (kemp leży u jego nasady pówyspu i ma jedną plażę w fiordzie a drugą na otwartym morzu) skałkowa, świetna do nurkowana. W pobliżu mała grota częsciowo w wodzie, duża atrakcja bo w grocie woda jest zimna ale słodka. Tylo widok na skałkowej plaży psuje kamieniołom po drugiej stronie zatoki.
Do plazy żwikowej we wiosce ok 3km laskiem
Na kempie sklep i knajpa ale czynna tylko wieczorami i nie wszystko co jest w karcie zawsze jest.
Do najbliższego większego miasta czyli Labina jest ok 17km, w sumie dośc bezludny obszar.

Tunarica nie leży więc w Rabaczu tylko na uboczu
Na tym samym fiordzie jest też wymarły port z wielką strefą wolnocłową która nie funkcjonuje i ciekawe widowiskowo mokradła na rzece. Biednie, tylko gdzieniegdzie nowe domy czy hoteliki
Mimo wad do Tunaricy bym jeszcze raz pojechał - właśnei ponurkować na skałkach bo widocznośc tam jest nawet jak na Chorwację nieprawdopodobna.

Jak myśmy byli na całym kempie było może 150 osób a miejsca jest na 800 albo i 1000. Tylko częśc parceli była zajeta ale to było też w pierwszych dniach września. Spokój, bez hałasu. Na wypoczynek dla starszych ludzi w sam raz. I mają zniżki za ileś tam nocy na kepie jest jeszcze rabat chyba 20%
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 24.07.2006 17:18

jeszcze tylko dopiszę że Tunarica w czasie II Wojny Światowej była partyzanckim szpitalem bo jej położenie czyniło ją niedostępną. W sumie bez samochodu kemp jest praktycznie nieosiągalny bo do najbliższej osady jedzie się kilka km przez wyjątkowo gęste zarośla które można zobaczyć chyba tylko na Istri. Dżungla wręcz, która powstała dzięki specyficznemu klimatowi półwyspu - deszcz i dużo słońca. Niby nie jest to wielki las ale krzewy są silnie splątane kłującymi pnączami, przejśc się właściwie bez maczety nie da
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 04.08.2006 18:47

ominalem Istrie jednak wielkim lukiem, zajechalem do Zartonu i jak dla mnie masakra, kamp wielki i zorganizowany ale trzeba nogi na loterii wygrac.Ostatecznie wyladowalem w Biogradzie na kampie Soline.Mialem wziasc miejsce w pierwszej lini brzegowej ale jak popatzrylem jak te przyczepy stoja niemalze jedna na drugiej to pzrenioslem sie w strefe B, okolo 200m od morza ale za to parcele to mam cos kolo 300m2 i nikt mi wokol nie zakloca spokoju :) Ogolnie znalezc miejsce na dobrym kampie od *** w gore to nierealne bez wczesniejszej rezerwacji. Pozdrowienia z Biogradu.

Powrót do Kempingi

Kamp Tunarica - Rabac
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone