Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kamp Glavna Plaza ??

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Anusia
Croentuzjasta
Kamp Glavna Plaza ??

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 14.05.2006 08:56

Witam wszystkich,
chciałam zapytać czy był ktoś na tym kampie lub czy coś o nim wie. Przejrzałam dużą część tego forum i nigdzie nie natknęłam sie na żadna informacje. Znalazłam go w internecie, ale bez żadnych opini. Zamieszczam link do stronki tego kama http://www.glavnaplaza.com/eng/camp.htm, i mam nadzieje że czegoś się dowiem :) pozdrawiam
Anusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 14.05.2006 09:05

A tak poza tym to chciałam się zapytać, które miejsce bardziej polecacie: Orasac czy do Orebić?? Jade do Chorwacji drugi raz, pierwszy do Dalmacji i chciałabym jak najlepiej wybrać camping. dużo piszecie o Campie "pod Maslinom". Mam pytanko czy ktoś mógłby mi przysłac jakies fotki z tego kampa?? najbardziej interesuje mnie jak wygląda to dojście do plazy (czytałam że to ok.500m i mnie to troche przeraziło), no i oczywiście sam camp, w końcu tyle dobrego o nim piszecie :) I jeszce jedno: jak daleko jest do dubrovnika?? niektórzy pisza 20 km inni 10?? bardzo proszę o te informacje i pozdrawiam
Andrzejek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzejek » 14.05.2006 20:10

Glavna Plaza to świetny kamp nad samym morzem i pod palmami.
Pod Maslinom trzeba zejść do morza ok. 300m stromo w dół.
Zdjęcia na www.orasac.com
beta1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beta1 » 14.05.2006 20:34

Dzień dobry.mam pytanie dotyczące miejscowości w której jest camp Glowna Plaza,jak sie nazywa i jak daleko zniej jest do Dubrownika oraz czy ten kamp jest zatłoczony tzn.czy jest on mały czy duży.Wybieram sie do dalmacji po zakończeniu roku szkolnego około 24 czerwca.Z góry dziękuję za odpowiedż.
Anusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 15.05.2006 08:05

Glavna Plaza znajduje się w miejscowości Orasac, ale jak dokładnie jest polożony to nie mam pojęcia. ale mam jeszce małe pytanko czy w okolicy Oraaca znajduja sie jakies supermarkety, targi?? Musze sie troche liczyć z kasa więc zalezy mi na tym. A camp Glavna Plaza ma całkiem niskie ceny :)
Anusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 15.05.2006 08:10

Przepraszam za wprowadzenie w błąd (chyba skutek porannej pory :wink: ).... Glavna Plaza jest w miejscowości Orebic
sqla
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sqla » 31.05.2006 04:50

czesc, bylem w Orebicu na kempingu GlavnaPlaza i polecam, naprawde fajne miejsce, namioty pod palma i do plazy jakies 20m....plaza jest i piaszczysta i kamienista, w tym roku tez tam mam zamiar pojechac na poczatku sierpnia. samo miesteczko Orebic i okolice godne zwiedzania.
Anusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 31.05.2006 08:40

Dzieki, a mógłbys mi napisac czy trzeba wczesniej rezerwować tam miejsca. I czy jest duzo cienia na campie, a no i gdzies słyszałam że jest kuchnia dostepna.Czy to prawda??
sqla
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sqla » 31.05.2006 09:51

hm...ostatnio jak bylem to na miejscu juz byli znajomi i "zarezerwowali: dla mnie kawaleczek, ale nie ukrywam ze w tym roku to bede rezerwowal. Cien jest, milo bo prawie kazdy namiot jest rozbity pod palma ..., kuchnia jest, lodowki sa (mozna sobie za oplata na "wlasnosc" wynajac osobno lodowke), no i najlepsze jest ze masz 2 plaze do wyboru kamienista i piaszczysta w odleglosci jakies 20-25m :D , toalety bez zarzutu...bylem tam 3 lata temu i nie sadze zeby sie co =s mialo zmienic na minus...a wrecz odwrotnie. pozdrawiam
beta1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beta1 » 31.05.2006 11:03

Dzień dobry.Chcemy jechać do Dubrownika 23.06.Interesuje nas jakiś fajny kemping w okolicy.dużo pozytywów czytałam właśnie o w/w kempie Glawna Plaza.Mam pytanie czy miejscowośc w której on sie mieści jest daleko od Dubrownika,czy kamp jest zatłoczony i co godnego polecenia jest tam do zwiedzania?Może ktos z forumowiczów był na tym kempie i ma jakieś fotki chętnie zobacze a może ktoś wybiera się tam w tym samym terminie.ja jade z mężem i 12 letnim synem.pozdrowienia dla forumowiczów.beta1
waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 31.05.2006 11:54

Z Orebica do Dubrownika to jednak spory kawałek drogi.
Ja osobiście polecam Kamp w Orasacu o nazwie "Rudine" do Dubrownika 12 km.
sqla
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sqla » 31.05.2006 12:53

z Orebica do Dubrownika jest troszke...jakies 90km, caly Plejesac+kawalek na poludnie, GlavnaPlaza jest niewielkim kempingiem, zatloczony raczej nie. w Orebiczu poza slicznym miasteczkiem jest np: Muzeum Morskie, mozna przejechac sie na Korcule (b.ladne miasto)...no i spokoj... a wiecej info o miasteczku najlepiej znalezc na wyszukiwarce ...wpisac Orebic ...i naprzod :D
Rafal 2004
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal 2004 » 31.05.2006 14:42

Mam pytanie do tych którzy byli na kampie Glavna plaza czy można tam pływać na desce windsurfingowej? Cz widzieliście tam ludzi serfujących i jak z wiatrem w sierpniu??
Pozdrowionka
beta1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beta1 » 31.05.2006 15:11

Dzięki za wiadomości.Jeszcze jedno pytanko:Jak dostac się na korculę,czy jest tam prom,czy most prosze oodpowiedz.Pozdrowienia
Anusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 31.05.2006 15:13

a jak jest z kawiarniami i knajpami w Orebicu?? słyszałam że jest to miejscowość turystyczna, czy ceny nie są przez to zawyżone?? Za ile mozna zjeść obiad w knajpie?? pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Kempingi

Kamp Glavna Plaza ??
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone