Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kamienie w Antenie i Santorini na deser :-)

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 16.11.2016 13:32

marze_na napisał(a):
mysza73 napisał(a):Plan jest żeby lecieć do Aten.

Czyli zdrada :!: Podwójna, bo i Włoch i Chorwacji :wink: . Grecja widzę jednak Cię uwiodła.
Co do Cro, to raczej zdrada w przyszłym roku ... muszę bardziej zatęsknić :wink: ,
a co do Italii ... mam nadzieję, że tradycja świętowania Dnia Kobiet w Italii będzie pielęgnowana, Potter, co Ty na ty :?: :oczko_usmiech:
A poza tym, mam też inne plany, o których nawet Potter nie wie :smo: ... więc ... :nice:

longtom napisał(a):
mysza73 napisał(a):W następnym odcinku będzie 436524670 albo i więcej zdjęć tej skałki ... :roll: :wink:

No to czekamy. :)

pzdr :wink:
No akurat o Twoją kondycję, maratończyku, to jestem spokojna :lol:

piekara114 napisał(a):
mysza73 napisał(a): do mojej familii niecałe 290 euro w obie mańki, więc nawet ok :oczko_usmiech:

Mi ta cena nie bardzo się podoba.... (tyle w tym roku kosztowała jazda sam., ze wszystkim, nasza foczka jest idealna na podróże jeśli chodzi o jej wyżywienie)...+ koszt samochodu i paliwa?
A koszty noclegów tranzytowych doliczyłaś :?: ... co najmniej cztery :roll:
No i mój Jeepek nie jest taki "dietetyczny" :roll:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 16.11.2016 13:50

mysza73 napisał(a):...A poza tym, mam też inne plany, o których nawet Potter nie wie :smo: ... więc ... :nice:

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 16.11.2016 13:58

Potter napisał(a):
mysza73 napisał(a):...A poza tym, mam też inne plany, o których nawet Potter nie wie :smo: ... więc ... :nice:

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Noooo weźźźźź :smo: ,
no przecież na Italię ja mam zawsze jakieś plany ... :oczko_usmiech: ... jak się coś będzie wykluwać, to Ci powiem ... przecież, nieeeee :devil:
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 16.11.2016 16:54

Super klimaty - wsiąkłem 8)
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 16.11.2016 17:07

Dłuższy spacer w takich okolicznościach to sama przyjemność :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.11.2016 18:40

mysza73 napisał(a):A koszty noclegów tranzytowych doliczyłaś :?: ... co najmniej cztery :roll:

Nam wystarczy jeden w Skopje:mrgreen: powrót na raz, bo to w sumie aż tak daleko nie jest :mrgreen: :mrgreen:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 17.11.2016 09:38

Mikeee napisał(a):Super klimaty - wsiąkłem 8)
Zaraz idziemy dalej ... :D

ajdadi napisał(a):Dłuższy spacer w takich okolicznościach to sama przyjemność :papa:
Skoro tak twierdzisz ... :oczko_usmiech:

piekara114 napisał(a):
mysza73 napisał(a):A koszty noclegów tranzytowych doliczyłaś :?: ... co najmniej cztery :roll:

Nam wystarczy jeden w Skopje:mrgreen: powrót na raz, bo to w sumie aż tak daleko nie jest :mrgreen: :mrgreen:
Radom-Monemvasia - 2404 km ... dwa noclegi po drodze, bo jak bym miała jechać Jeppem, to chciałabym coś po drodze zobaczyć, a nie tylko umęczyć się caluśki dzień w aucie ... więc 2-3 dni w jedną stronę, 2-3 dni z powrotem i na miejscu zostaje niewiele ponad tydzień ... odpada :roll:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 17.11.2016 09:40

Kamienie w Antenie i Santorini na deser ... :oczko_usmiech:
ciąg dalszy :mrgreen:

Skała Pani Potter

Na początku muszę Wam zdradzić, że Potter mnie wczoraj ostro opitoliła ... 8O
Że niby spie...łam sprawę ... 8O :roll:
A mianowicie chodzi jej o to, że nie poszłyśmy do kapliczki, która jest przyklejona do Skały Skaros, znaczy tej Potterowej - Ekklisia Theoskepasti :roll:
Tłumaczyłam jej, że ja byłam ... no prawie :wink: , nawet mam zdjęcie :mrgreen: , ale Potter odczuwa ogromy niedosyt i stratę ... więc stanęło na tym, że wracamy tam :oczko_usmiech:

Ale najpierw zobaczmy co widziałyśmy w tym roku ... :lol:

Zapomniałam wcześniej wspomnieć, że wiatr wiał tak mocno, że prawie urywało głowy :roll: .
A ja mam tak, że jak wieje wiatr, to mi ciurkiem lecą łzy ... jak ktoś mnie wtedy widział, to napewno pomyślał, że idę tam za karę :roll: :oczko_usmiech:

Potter nie mogła przeboleć, że wlazłyśmy tak wysoko i ... musimy zejść w dół ... :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zerkamy też czasem na boki ... :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cały czas oczywiście jestem ostrożna i nie zbliżam się do krawędzi :oczko_usmiech: :smo:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I w tym miejscu Potter postanawia odpocząć, a mnie wysyła do kapliczki ... której teraz nie może przeboleć :roll:
Obrazek

Idę więc sama, a wiatr wieje jakby coraz mocniej ... :roll:
Obrazek

Obrazek

Co nie znaczy, że powstrzymało mnie to od robienia zdjęć ... :oczko_usmiech:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widać już kapliczkę ...
Obrazek

Obrazek

Poszłam kawałek dalej ... ale do kapliczki były jeszcze ze dwie-trzy "agrafki" do przejścia ...
Wydawało mi się, że już długo mnie nie ma i Potter zacznie mnie szukać ... a jak tu zlezie, to potem się zajęczy, że musi wracać pod górkę :wink: , więc zawróciłam ... :oops:

Okazało się, że Potter wcale się nie martwiła ... :roll: :evil:

No cóż, wracamy do cywilizacji ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fajna ta skałka ... prawda :?: :oczko_usmiech:

:papa: :papa: :papa:
Ostatnio edytowano 09.01.2019 13:10 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 17.11.2016 10:52

Nie tylko skałka fajna.

Te baseniki z bajecznymi widokami też robią wrażenie.
:hut:
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 17.11.2016 11:08

Bajka :hearts:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 17.11.2016 12:55

Sałka bardzo fajna, ale baseniki lepsze były w poprzednich odcinkach....
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 17.11.2016 15:07

To ja dorzucę cos od siebie, żeby nie było, że tylko Mysza tu ciężko pracuje :twisted: ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:papa:
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 17.11.2016 15:19

Te drzwi, z drugiego zdjęcia, to tak wszędzie :lol: , czy tylko tu właściciel miał taki kaprys :?: :oczko_usmiech:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 17.11.2016 15:28

elka21 napisał(a):Te drzwi, z drugiego zdjęcia, to tak wszędzie :lol: , czy tylko tu właściciel miał taki kaprys :?: :oczko_usmiech:

Strasznie mi się takie pomysły podobały :mrgreen: . I raczej nie był to kaprys tylko konieczność. Wcale nie taka rzadka. No bo co mieli zrobić jak zaraz "za" zaczynały się schody biegnące ostro w dół :oczko_usmiech: .
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 17.11.2016 15:54

Potter napisał(a):Obrazek

Obrazek

No i to są baseniki :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Kamienie w Antenie i Santorini na deser :-) - strona 29
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone