Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kamienie w Antenie i Santorini na deser :-)

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 04.11.2016 23:48

... fajna relacja.....zdjęcia i widoki przednie ... tylko ten kolor kamyków na plaży :roll: :wink:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 05.11.2016 09:37

mervik napisał(a):... fajna relacja.....zdjęcia i widoki przednie ... tylko ten kolor kamyków na plaży :roll: :wink:

Jeden z forumowiczów uznałby te kamienie za brudne, bo są czarne :oczko_usmiech:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 05.11.2016 09:50

kkra napisał(a):Oia cudowna :D :D , nie będę orginalna wcale 8)
a tych zdjęć bez ludzi bardzo Wam zazdroszczę:)

Ale wiesz ile trzeba było czekać na takie bezludne ... :roll: :wink:

Beata W. napisał(a):Pisałam Ci kiedyś Agnieszko, że po Grecji będziesz miała problem gdzie na wakacje jechać :oczko_usmiech:
U nas będzie Grecja tylko jednak nie Korfu a Riwiera Olimpijska.

A masz coś konkretnego na oku? ...
Ba ja cały czas szukam ...
Najbardziej mi pasuje wyspa jakaś ... biała :wink: ... ale te promy już mniej mi pasują ... :roll: :wink:

Slawek65 napisał(a):A to pewnie jedna z tych znudzonych życiem artystek ... :roll: :oczko_usmiech:

hmm....żeby nie być ....albo nie..........powiem tak..........chciałbym się tak nudzić :)

Żeby się tak nudzić ... to musisz ze mną jechać ... bo ta artystka to Potter :oczko_usmiech:

piekara114 napisał(a):
mervik napisał(a):... fajna relacja.....zdjęcia i widoki przednie ... tylko ten kolor kamyków na plaży :roll: :wink:

Jeden z forumowiczów uznałby te kamienie za brudne, bo są czarne :oczko_usmiech:
Te kamienie były całkiem spoko ... tylko strasznie gorące były ... :roll: :oczko_usmiech:
Ps. Beata, czy ja jestem ślepa czy Ty jeszcze nie zaczęłaś relacji? :roll: :smo:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 05.11.2016 10:05

mysza73 napisał(a):Ps. Beata, czy ja jestem ślepa czy Ty jeszcze nie zaczęłaś relacji? :roll: :smo:

A widziałaś to???
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 05.11.2016 10:08

piekara114 napisał(a):
mysza73 napisał(a):Ps. Beata, czy ja jestem ślepa czy Ty jeszcze nie zaczęłaś relacji? :roll: :smo:

A widziałaś to???

To nie jest żadna wymówka :wink: . Musisz się po prostu wreszcie ogarnąć :smo: :oczko_usmiech: .
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 05.11.2016 10:13

marze_na napisał(a):
piekara114 napisał(a):

A widziałaś to???

To nie jest żadna wymówka :wink: . Musisz się po prostu wreszcie ogarnąć :smo: :oczko_usmiech: .

Oooooo ... 8O 8O 8O ... choć Twojej relacji Marzenko też nie widzę ... :roll: :smo:

a tak poza tym fmix całkiem nieźle śmiga, więc bierz się Becia za robotę i nie wydziwiaj ... :smo:
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 05.11.2016 10:47

Udało się w końcu nadrobić...fotki super...ciekawy jestem tego zachodu :papa:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 05.11.2016 17:59

mysza73 napisał(a):A to pewnie jedna z tych znudzonych życiem artystek ... :roll: :oczko_usmiech:

Wygląda mi że tak.... :lol:
Pasła się widokami, na wyjałowioną duszę... :wink:
Widać po relacji, że wenę znalazła... 8)

Ty Aga ,jesteś natomiast niestrudzona i nie znudzona.... 8)
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 05.11.2016 22:29

No to sobie odbyłam maraton 20-stu stron 8O , bo tak żeście się schowały między tymi kamieniami, że Was nie mogłam znaleźć :evil:
A tak swoją drogą, czy Wy nie za często latacie :?: :idea: , jeszcze trochę, i zaczną o Was mówić, że jesteście niezłe latawice :smo: :papa:
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 06.11.2016 08:00

elka21 napisał(a):No to sobie odbyłam maraton 20-stu stron 8O , bo tak żeście się schowały między tymi kamieniami, że Was nie mogłam znaleźć :evil:
A tak swoją drogą, czy Wy nie za często latacie :?: :idea: , jeszcze trochę, i zaczną o Was mówić, że jesteście niezłe latawice :smo: :papa:

Może dorabiają jako stewardesy? :mrgreen:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 06.11.2016 09:21

jak zwykle świetny wyjazd i plan zwiedzaniowy :!:
ale żeby tak dwie blondynki tak same się włóczyły po zakamarkach :?: :wink:
Grecja mnie ciagnie (jak Pag) ale niestety jak na razie tylko mnie :(
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.11.2016 11:12

ajdadi napisał(a):Udało się w końcu nadrobić...fotki super...ciekawy jestem tego zachodu :papa:
Zachód ... yyy ... został nagrodzony oklaskami ... :? :roll: :wink:

CROberto napisał(a):Ty Aga ,jesteś natomiast niestrudzona i nie znudzona.... 8)
Nudzić się 8O ... w takich okolicznościach 8O ... :oczko_usmiech:

elka21 napisał(a):A tak swoją drogą, czy Wy nie za często latacie :?: :idea: , jeszcze trochę, i zaczną o Was mówić, że jesteście niezłe latawice :smo: :papa:
Porządna latawica powinna latać raz w miesiącu (no dobra, dwa razy :roll: , ale to już nędzna latawica :wink: ) ... ale w sumie ja mogę być taką nędzą :oczko_usmiech:

te kiero napisał(a):Grecja mnie ciagnie (jak Pag) ale niestety jak na razie tylko mnie :(
Moi też bez entuzjazmu podchodzą do Grecji ... ale jak pojadą i zobaczą, to zmienią zdanie ... mam nadzieję :wink:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.11.2016 12:40

Kamienie w Antenie i Santorini na deser ... :oczko_usmiech:

OIA ciąg dalszy :mrgreen:

Znudzona życiem artystka musi podnieś z kanapy swoje cztery literki, bo trzeba iść dalej ... :oczko_usmiech:

Pójdziemy teraz w stronę ruin zamku ... z tamtąd widoki też są całkiem niezłe ... :oczko_usmiech:
Spotykamy tam też naszych sąsiadów z apartmana ... Czechów.
Zapomniałam o nich wspomnieć ...
Poprzedniego dnia wieczorem, kiedy zobaczyłam jak się wprowadzają, skomentowałam ich przyjazd (zawsze miałam za długi ozór :oops: ) ...
Po chwili na balkon, który był na wyciągnięcie ręki od naszego wychodzi jeden z nich i mówi: Dobriwieciów, chyba słysiałem język polski ... miałam tylko nadzieję, że nie usłyszał wszystkiego co powiedziałam ... :roll: :wink:
Pogadaliśmy chwilę, skąd my, skąd on, że świetnie mówi po polsku (zdradził, że miał dziewczynę - Polkę) i takie tam ...
Ale jak zaczął coś smęcić i kiepskich polskich autostradach, to mu odpaliłam, żeby zrobili coś z trelinką pod Brnem, bo tam to dopiero jest masakra ... a co, niech se nie myśli Pepik, że u nich jest tak fajnie :roll: . Potter jeszcze dołożyła, że teraz od siebie, z Ołomuńca był, może już do Gdańska dojechać autostradą ... nooo :oczko_usmiech:

Ale wracamy do Oii i idziemy na zamek ... :oczko_usmiech:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z zamku porozsyłałyśmy mmski do kogo trzeba :wink: i wróciłyśmy w uliczki ... :oczko_usmiech:

Nagle słyszymy jakieś krzyki ... to "kierowca" osiołka krzyczał, żeby zejść mu z drogi ... :roll:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Potem widziałyśmy jeszcze taki "osiołkowy pociąg" ... :D
Obrazek

Obrazek

Skoro już jesteśmy przy zwierzątkach ... kotek ... :mrgreen:
Obrazek

Zupełnie nie wiem dlaczego ... ale nie poszłyśmy tymi schodkami na dół, do portu 8O ... wiem, to jest skandal i koniecznie trzeba będzie to nadrobić ... kiedyś :roll: :oops: :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

...
Ostatnio edytowano 08.01.2019 09:57 przez mysza73, łącznie edytowano 2 razy
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.11.2016 12:41

...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przywiozłam sobie taki biały kamyczek ... i jeszcze czarny ... i czerwony ... :oczko_usmiech:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przed zachodem słońca zjadłyśmy jeszcze małe conieco ... :mrgreen:
Obrazek

... i ... byłyśmy gotowe na przedstawienie ... ale o tym w następnym odcinku :oczko_usmiech: :smo:

:papa: :papa: :papa:
Ostatnio edytowano 08.01.2019 10:03 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 06.11.2016 13:00

Mysza napięcie to Ty potrafisz budować!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Kamienie w Antenie i Santorini na deser :-) - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone