Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kamienie w Antenie i Santorini na deser :-)

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 04.11.2016 09:05

mysza73 napisał(a):Małam namierzone kilka plaż na północno-wschodnim wybrzeżu ...

Namierzone ... Szkoda, że nie dodałaś nic o drogach będących w stanie, którego nie obejmowało ubezpieczenie samochodu :roll: :evil: ...

mysza73 napisał(a):Po drodze wiatrakowe osiedle ... zatrzymujemy się ofkors :oczko_usmiech:

Ofkors ?! Jakbym się nie rozdarła/uparła to byśmy se je przez szybkę jeno obejrzały :twisted:

mysza73 napisał(a):W końcu zatrzymujemy się na Kolumbo Beach ... w sumie nic szczególnego, ale nam potrzebna była tylko plaża do kąpieli :wink:

No chyba, że ktoś się słonej wody boi :twisted: ...

mysza73 napisał(a):Kolejna plaża i kolejny koleżka ... tym razem kociak ... normalnie pokochał nas od razu :oczko_usmiech:

Fakt. Nie odstępował Myszy ani na krok :D . Nawet zasnął na jej stopach :lol: ...
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 04.11.2016 09:38

kulka53 napisał(a):
mysza73 napisał(a):dla mnie prawdziwa Grecja ... :D

No właśnie... i to na tej do bólu komercyjnej, na maxa zatłoczonej Santorini...
Tam poza paroma miejscami jest po prostu normalnie :)

Zatłoczone były tylko Oia i Fira, no Pyrgos trochę też, a poza tym było bardzo przyjemnie :D

Potter napisał(a):
mysza73 napisał(a):Małam namierzone kilka plaż na północno-wschodnim wybrzeżu ...

Namierzone ... Szkoda, że nie dodałaś nic o drogach będących w stanie, którego nie obejmowało ubezpieczenie samochodu :roll: :evil: ...
No przecież napisałm "w maliny" ... a maliny nie rosną na asfalcie :smo:

Potter napisał(a):
mysza73 napisał(a):Po drodze wiatrakowe osiedle ... zatrzymujemy się ofkors :oczko_usmiech:

Ofkors ?! Jakbym się nie rozdarła/uparła to byśmy se je przez szybkę jeno obejrzały :twisted:
Fakt, hamowanie było gwałtowne, ale przyzwyczaiłam się, że woziłaś mnie jak worek kartofli :devil:

Potter napisał(a):
mysza73 napisał(a):W końcu zatrzymujemy się na Kolumbo Beach ... w sumie nic szczególnego, ale nam potrzebna była tylko plaża do kąpieli :wink:

No chyba, że ktoś się słonej wody boi :twisted: ...
Nie mogłam koleżki zostawić ... :oops:
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 04.11.2016 10:12

mysza73 napisał(a):Kolejna plaża i kolejny koleżka ... tym razem kociak ... normalnie pokochał nas od razu :oczko_usmiech:

Obrazek

Widać, że z wzajemnością. Jest tylko jeden problem. Jak się rozstać z takim przylepką. Czasami mieliśmy kłopot.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 04.11.2016 10:52

Lidia K napisał(a):

Widać, że z wzajemnością. Jest tylko jeden problem. Jak się rozstać z takim przylepką. Czasami mieliśmy kłopot.

To prawda ... żal było go zostawiać ... :(
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 04.11.2016 10:55

Kamienie w Antenie i Santorini na deser ... :oczko_usmiech:
ciąg dalszy :mrgreen:

Robiąc PLAN naczytałam się sporo tego typu opinii ...

Oia – miasto artystów
Malownicza Oia to zbudowane na krawędzi klifu miasteczko, mekka artystów i jedno z najczęściej fotografowanych miejsc na wyspie. Najbardziej urokliwy zakątek Santorini zachęca odwiedzających zabudową wpisaną na listę światowego dziedzictwa UNESCO, typową grecką architekturą i elegancją. Panuje tu spokojniejsza atmosfera niż w Firze, jednak duża liczba kafejek i artystycznych sklepików przyciąga turystów jak magnes. Z miasteczka położonego na północnym cyplu wyspy rozciąga się niezwykły widok na wulkan, który najlepiej jest podziwiać siedząc w spokojnej kawiarni przy zachodzie słońca.

Przeczytałam gdzieś jeszcze, że lepiej najpierw zobaczyć Firę, a potem Oię ... bo w odwrotnej kolejności można się rozczarować ... Firą :?
No my oczywiście wszystko robimy nie tak jak trzeba i najpierw jedziemy do Oii :oczko_usmiech:
Czy się potem rozczarujemy ... musicie zostać do końca tej relacji, żeby się przekonać ... :devil: :smo:

Auto zostawiamy na chyba ostatnim wolnym miejscu na sporym parkingu ... darmowym ofkors.
Muszę przyznać, że mile mnie zaskoczyło, że nigdzie nie widziałam płatnych parkingów ... a przecież mogliby sporo zarobić ...
Jakoś u nas np. Zakopane czy inne Międzyzdroje, jest to niemożliwe ... a okazuje się, że można :!:
No ale pal licho parkingi ... :wink:
Idziemy zobaczyć co z ta Oia takiego ma, że wszyscy tak orgazmują jak o niej piszą :wink:
Ja oczywiście jestem wściekła, że mój aparat ledwie cipi ... :evil: ... ale Potter stanęła na wysokości zadania :oczko_usmiech:

Obrazek

Obrazek

A podobno jest tam strasznie tłoczno ... :oczko_usmiech:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to pewnie jedna z tych znudzonych życiem artystek ... :roll: :oczko_usmiech:
Obrazek

To tyle na rozgrzewkę ... bo odcinków z Oii będzie kilka ... do zachodu słońca wszak daleko :smo:

:papa: :papa: :papa:
Ostatnio edytowano 08.01.2019 09:50 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 04.11.2016 11:03

mysza73 napisał(a):w odwrotnej kolejności można się rozczarować ... Firą :?

Tak źle wg mnie nie jest, ale Oia ma jednak TO COŚ.... :cool:
mysza73 napisał(a):nigdzie nie widziałam płatnych parkingów

.....Grecja..... :cool:
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 04.11.2016 16:42

Oia pierniczę!!! Pięknie tam 8)
Ciekawy jestem tego zachodu. Różne opinie słyszałem...

Mysza widzę, że przygotowałaś się do wyjazdu na Santorini kolorem paznokci. Pasują do tamtejszych drzwi i dachów...
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 04.11.2016 17:06

Mikeee napisał(a):Mysza widzę, że przygotowałaś się do wyjazdu na Santorini kolorem paznokci. Pasują do tamtejszych drzwi i dachów...

Nie wierzę, że Ty - facet, zwróciłeś na to uwagę ... 8O 8O 8O 8O 8O :smo:
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 04.11.2016 17:11

mysza73 napisał(a):
Mikeee napisał(a):Mysza widzę, że przygotowałaś się do wyjazdu na Santorini kolorem paznokci. Pasują do tamtejszych drzwi i dachów...

Nie wierzę, że Ty - facet, zwróciłeś na to uwagę ... 8O 8O 8O 8O 8O :smo:

aaaaa widzisz :mrgreen:
Tylko od razu proszę bez insynuacji, czy aby ja na pewno facet :oczko_usmiech:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 04.11.2016 17:39

Uderz w stół .... :wink: .

A co do paznokci to większa w tym zasługa pewnej Zuzi ..... :D .
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 04.11.2016 17:56

Potter napisał(a):A co do paznokci to większa w tym zasługa pewnej Zuzi ..... :D .

Taaaaa, ona przygotowała by mnie do wyjazdu w każde miejsce na świecie ... nie ma koloru lakieru, którego by nie miała :roll:
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 04.11.2016 20:39

Bezpłatne parkingi w Grecji wcale mnie nie dziwią,
oni czemuś maja te kryzysy tyle juz lat :D :D
Oia cudowna :D :D , nie będę orginalna wcale 8)
a tych zdjęć bez ludzi bardzo Wam zazdroszczę:)
dawaj tyle odcinków ile chcesz.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 04.11.2016 20:44

No taką pokutę to ja mogę codziennie odprawiać :lol:
Super ta Wasza wycieczka i pogodę miałyście rewelacyjną. Fajnie było sobie Ateny pooglądać. Byliśmy 3 lata temu przy okazji pobytu na Lefkadzie. Akropol zrobił na mnie ogromne wrażenie :lol:
Pisałam Ci kiedyś Agnieszko, że po Grecji będziesz miała problem gdzie na wakacje jechać :oczko_usmiech:
U nas będzie Grecja tylko jednak nie Korfu a Riwiera Olimpijska.

Pozdrawiam :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 04.11.2016 21:23

Beata W. napisał(a):U nas będzie Grecja tylko jednak nie Korfu a Riwiera Olimpijska.

Wybierz Sithonię, na pewno lepsze od RO, ale nie to co Lefkada (RO i Lef. oceniam po zdjęciach)
Slawek65
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slawek65 » 04.11.2016 21:31

A to pewnie jedna z tych znudzonych życiem artystek ... :roll: :oczko_usmiech:
Obrazek

hmm....żeby nie być ....albo nie..........powiem tak..........chciałbym się tak nudzić :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Kamienie w Antenie i Santorini na deser :-) - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone