Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kamienie w Antenie i Santorini na deser :-)

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 27.10.2016 09:29

No to skoro już wszystko jasne możemy jechać/lecieć dalej ... :roll:
Ale nie cierpię takich sytuacji ... :evil: :evil: :evil:

Kamienie w Antenie i Santorini na deser ... :oczko_usmiech:

ciąg dalszy :mrgreen:

No i trzeba było zmienić plany ... z Pireusu nici :roll: , ale zyskałyśmy dodatkowe pół dnia na Santorini ... :oczko_usmiech:

O 11 jesteśmy umówione z Penisem koło metra, coby oddać klucze do apartmana.

Obrazek

Obrazek

Jedziemy na lotnisko ...
Niby nic skomplikowanego ... niby :roll: , bo my dwie blondynki ...
Wsiadamy w niebieskie metro, które jedzie w stronę lotniska ... no właśnie "w stronę lotniska" ...
Rozsiadłyśmy się wygodnie, bo jedzie się około 40 minut :mrgreen:
Zagadał nas jakiś kolega, któremu też odwołali lot i jechał na lotnisko, żeby się czegoś dowiedzieć, bo on miał mniej szczęścia niż my i jemu nic w zamian nie zaproponowali ... Miał nadzieje, że załatwi coś na miejscu, a potem chciał pojechać na plażę, tylko nie bardzo wiedział jak ma się na nią dojechać ...
W pewnej chwili pociąg się zatrzymał ... nawet zażartowałyśmy, że metro też strajkuje :roll: .
Ale jak zaczęliśmy jechać w przeciwną stronę było nam już mniej do śmiechu ... o co chodzi :? :roll: 8O
Chyba wyglądałyśmy jak sieroty, bo pani która wsiadła, udzieliła nam wskazówek, że jak chcemy dojechać na lotnisko musimy wysiąść i pojechać w drugą stronę ...
Dooobra, na następnej stacji wysiadamy, przechodzimy na drugą stronę i czekamy na pociąg ...
Dobrze, że wyjechałyśmy ze sporym zapasem czasowym :roll:
Przyjechał pociąg ... wsiadamy i znowu rozsiadamy się wygodnie :oczko_usmiech:
Ujechałyśmy aż jedną stacje i z głośników słyszymy, że wszyscy pasażerowie proszeni są o opuszczenie wagonów 8O :roll: :evil:
Dopiero w tym momencie nas olśniło, że nie każdy pociąg jedzie na lotnisko, niektóre dojeżdżają tylko do stacji DOUK. PLAKENTIAS :oops:
Czekamy więc na kolejny pociąg ... tym razem przyjeżdża i "na czole" ma napisane "AIRPORT" ... uffff :oczko_usmiech:
Dojeżdżamy na czas ... :lol:

Potem robimy trochę kilometrów po ateńskim terminalu ... bo jest on nieco większy od Modlina czy Radomia :lool:
Aż w końcu zasiadamy w "pokoju" z którego odlatują samolociki na Santo :mrgreen: .
Ten "pokój", czyli jedna z hal w której są dwie bramki, jest taki duży jak cały modliński terminal ... a takich "pokoi" jest kilkadziesiąt, ale bliżej setki ... :roll:

To nasz lot ... :oczko_usmiech:
Obrazek

Miejsca mamy vipowskie :mrgreen: , tzn te gdzie jest dużo miejsca na nogi :mrgreen: ... tzn dla mnie to żadna różnica, ale Potter w tych dla pospólstwa się nie mieści :lool:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lecimy ... coś tam widać, ale szału nie ma ...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lot nie trwał długo ... wysiadka :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Walizeczki też doleciały ... :mrgreen:
Obrazek

Nasz transport też na nas czekał :oczko_usmiech:
Obrazek

Oni już wracają ... :wink:
Obrazek

Nasz kierowca sobie poszedł ... miał wrócić za 5 minut ... greckie 5 minut trwa jakoś 20 :roll: :wink:
Obrazek

Dojeżdżamy na miejsce, tzn do Perissy, bo to właśnie tu będzie nasza noclegownia przez kolejne dni :D
Oglądamy nasz salony, odświeżamy się nieco i ... idziemy coś zjeść :oczko_usmiech:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Potem mały spacerek ... 8)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A jutro pójdziemy tam ...

Obrazek

Obrazek

:papa: :papa: :papa:
Ostatnio edytowano 07.01.2019 11:36 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 27.10.2016 10:01

No, z przygodami, pewnie stresu trochę było, ale ważne że się udało :cool:
Ale extra łeder na Was czekał 8O
mysza73 napisał(a):A jutro pójdziemy tam ...

No to kawałek spacerku... z drugiej strony można autem :cool: . Ale wybór dobry :)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 27.10.2016 10:05

kulka53 napisał(a):Ale extra łeder na Was czekał 8O
Noooo, nie narzekałyśmy :oczko_usmiech: ... no prawie :wink:

kulka53 napisał(a):
mysza73 napisał(a):A jutro pójdziemy tam ...

No to kawałek spacerku... z drugiej strony można autem :cool: . Ale wybór dobry :)
Wiem, wiem, że można autem :wink: ,
ale to był taki luźny, rozgrzewkowy dzień :devil:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 27.10.2016 11:07

Potter napisał(a):Mysza chciała się iść wykąpać, ale zabroniłam jej i kazałam siedzieć obok i śmierdzieć ...

:oczko_usmiech: :mrgreen: :lol:

Wesoły duet.
:wink:
janka.mik.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janka.mik. » 27.10.2016 12:31

Jesteście niesamowite! Z Wami nie można się nudzić :wink: Z przyjemnością czytam relację i oglądam fajne fotki :D Santorini wygląda bardzo urokliwie, czekam na cd.
pozdrawiam :papa:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 27.10.2016 13:28

kaszubskiexpress napisał(a):
Potter napisał(a):Mysza chciała się iść wykąpać, ale zabroniłam jej i kazałam siedzieć obok i śmierdzieć ...

:oczko_usmiech: :mrgreen: :lol:

Wesoły duet.
:wink:
Leon, niedługo kończymy ... :wink:

janka.mik. napisał(a):Jesteście niesamowite! Z Wami nie można się nudzić :wink:
Potraktuję to jako komplement ... :smo:
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 27.10.2016 13:50

Z przebojami...ale w końcu dolecieliśmy... :oczko_usmiech: :papa:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 27.10.2016 14:17

Lepiej późno niż wcale ufff
Od teraz na bieżąco :)

Santorini jeszcze przede mną ... tylko jaki środek lokomocji wybrać aby tam napewno dotrzeć :?: :mrgreen:
longtom napisał(a):
mysza73 napisał(a):... lot serio nam odwołali ...

Bo na wyspy, to się pływa, a nie lata :!: :) ...

Yhyyy ... taki przykład :mrgreen:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 27.10.2016 17:45

ajdadi napisał(a):Z przebojami...ale w końcu dolecieliśmy... :oczko_usmiech: :papa:

Trzeba jeszcze wrócić :wink: ,
za każdym razem jak do Potter przychodził sms miałyśmy lekkiego stracha ... :roll:

gusia-s napisał(a):Santorini jeszcze przede mną ... tylko jaki środek lokomocji wybrać aby tam napewno dotrzeć :?: :mrgreen:

Może własny kajak ... :oczko_usmiech:
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 27.10.2016 19:05

Niezły kwasik z tym samolotem :roll:

Wypożyczaliście samochód na wyspie?

pozdrawiam,
M
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 27.10.2016 19:11

mysza73 napisał(a):
ruzica napisał(a):Yyyyy, chwilę mnie nie było a tu już 10 stron 8O To lecę nadrabiać :) :papa:

Ooooooo, wiedziałam, że kogoś mi tu brakowało :oczko_usmiech: ,

remont zakończony? :wink:

Niby zakończony..., ale znacznie się przedłużył, przez co przepadł nam jesienny wyjazd do Czech :evil: :cry:

Dobrze, że mój S. forum nie czyta(tzn. czyta tylko jak mu każę :twisted: ), bo jakby przeczytał o Waszym odwołanym locie, to już w ogóle by nigdzie nie poleciał :roll:

Czy Jutro pójdziemy tam oznacza, tam na samą górę?
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 27.10.2016 19:40

Mikeee napisał(a):Wypożyczaliście samochód na wyspie?

pozdrawiam,
M

Auto rezerwowałyśmy wcześniej na Autoeurope.pl - 3 dni 100 euro :evil: , ale z ubezpieczeniem na wszystko :wink: ,
w miejscowych wypożyczalniach ceny podobne, 25 euro za dzień.

ruzica napisał(a):Czy Jutro pójdziemy tam oznacza, tam na samą górę?

Na samiuśką :oczko_usmiech:
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 27.10.2016 19:57

Spóźniona dołączyłam do Waszej relacji.

Super,suuper taki " babski " wyjazd :D
Latam na takie weekendowe wypady z koleżankami wyszukujemy tanie loty i fajne noclegi (ostatnio Zagrzeb)
zawsze też mamy jakieś przygody :roll: :oops: :wink:

Ateny i Santorini widziałam, ale juz ładnych parę lat temu,
wiec z chęcią pooglądam u Was :-)
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 27.10.2016 20:33

Ale Wam zazdroszczę tej Grecji... super pogoda i widoki nieziemskie. Już się nie mogę doczekać następnego odcinka. Ps. Czy Potter wróci do relacji z Korfu? Bo się wciągnęłam, a tu pauza.
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 27.10.2016 20:49

Potter wróci, wróci.... Złego diabli nie biorą :twisted: .... Tylko kiedy ? Oto jest pytanie ..... :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Kamienie w Antenie i Santorini na deser :-) - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies