Małe uzupełnienie ...
Cmentarz w Atenach to naprawdę urokliwe miejsce do spacerów (nie tylko w nocy ) ...
To co zwraca szczególną uwagę to fakt, że wszystkie pomniki są tam białe ...
Na wielu z nich znajduje się takie oto naczynie? ... Tradycja ?
W miejscu reprezentacyjnym cmentarza znajduje się grób Jorgosa Papandreu - zasłużonego i cenionego polityka/premiera Grecji- zdjęcie dala wcześniej Mysza. Pewnie byśmy nie zwróciły na niego uwagi gdyby jakaś rezydująca chyba na stałe na cmentarzu kobiecina nie zaczęła namawiać nas do odwiedzenia tego właśnie miejsca ...
Co do schodów na stadionie ... są okropnie strome. Nie wiem jak oni tam chodzili w tych prześcieradłach
W ogrodach również przyjemnie się spaceruje. Mysza zapomniała dodać, że widziałyśmy tam nawet papugi .
Co do drogi na Lycacośtam to ... szkoda gadać ... Prawie całą drogę jęczałam, stękałam i pytałam czemu nie wjechałyśmy kolejką Ale widoki wynagradzały wiele
... chociaż mnie bardziej ciekawiły inne obiekty ...
Parlament "z góry" ...
W drodze "na dół" upatrzyłyśmy dla siebie mieszkanko. Widzicie ten taras ! Mysza nawet łaskawie zgodziła się żeby po lewej stronie mieszkanka wybudować mały basenik ...
A zapomniałabym. Kiedy byłyśmy na szczycie ktoś z forum zapytał nas co słychać i poprosił o jakoweś zdjęcie ... Wysłaliśmy takie ...