napisał(a) Użytkownik usunięty » 13.03.2013 14:49
Wad jeszcze nie zdążyłem poznać bo zbyt krótko mam to urządzenie ale wadą z pewnością jest cena
Rekompensuje mi to dobra jakość nagrywanych filmów, oczywiście w dobrym świetle ale w gorszym naświetleniu to nic nie jest idealne...w sumie tutaj najgorsze też nie jest ale szumy są...
W każdym razie, na nagrywanym materiale widać nr rejestracyjne samochodów i to jest spora zaleta...
Zaletą jest tryb aparatu fotograficznego na panelu głównym i w ogóle prosta obsługa urządzenia... stare filmy są nadpisywane nowymi bo nagrywanie jest w pętli - taki zresztą ma być...filmiki są 3 minutowe ale można to zmienić...
Póki co mam jedną kartę - 16 GB 4 class ale mam zamiar dokupić jeszcze ze dwie ósemki na wypadek gdybym jechał w długą trasę...w razie czego, wyjmujesz kartę z ciekawym materiałem i wkładasz następną...jeżeli zabierasz z sobą wszędzie laptopa to po prostu, to co ciekawe to zgrywasz i tyle...
- uchwyt - bardzo dobrej jakości, zaskoczył mnie bo mam nawigację Manty i uchwyt działa mi na nerwy...
- kabel - bardzo długi, prowadzisz sobie go jak chcesz i jeśli masz talent, wcale go nie widać...do tego masz w zestawie mocowania...
- bateria - zadziwia także, jest niezła...
Tryb parkingowy to też ciekawe rozwiązanie...zawsze parkuję tyłem więc jak coś jedzie z przodu to kamera się włącza i sama nagrywa...po ustaniu ruchu, wyłącza się...
Oczywiście, wsiadając do samochodu, podłączam do gniazda zapalniczki i kamera włącza się...parkując samochód, wyjmuję wtyczkę i kamera sama wyłącza się po 10 sekundach...
Do tego te rozmiary, zdejmujesz z uchwytu jak chcesz i chowasz do kieszonki w spodniach...
Ja jestem póki co zadowolony...