napisał(a) paulr » 30.05.2014 17:21
slr napisał(a):2 mpix hmmm malo cos jak na obecne telefony z androidem i HD nagranie.... ale jak mowisz do predkosci i czerwonej duzej kropki starczy
Gorzej jak bedzie trzeba jako dowod rejestracje auta czy wiecej szczegolow by cos udowodnic.
hmm czy mało.. nie wiem czy full hd to mało.. są co prawda aparaty posiadające matryce 8 i więcej co nie znaczy że nagrywają w 4k. bo też nagrywają w full hd choć 8 milionów starcza do nagrania w 4k.
Do dobrago nagrania filmu wystarczy dobra matryca 0,9 (1280 x 720 = 921600 )
sam posiadam kamerkę mio 366 i obraz w dzień jest OK a matryca ma właśnie 2 miliony.
tańsza 338 posiada milionową matryce a nagrania też nie są złe (yt)
Natomiast kupiłem kiedyś jakiegoś overmaxa za około 150 zł i jakość taka że szkoda kasy tak naprawdę, jadąc za pojazdem w dzień nie widać numerów rejestracyjnych itp.
Tanie rejestratory są w stanie pokazać jakie światło się świeciło, ale numer rejestracyjny odczytać podczas jazdy graniczy z cudem, a w przypadku mio 338 mimo iż nagrywa w niższej rozdzielczości już nie jest problemem.
W przypadku mio 366 pliki 3 minutowe zajmują mi około 300mb (1minuta na 100mb ) więc na kartę 32gb powinno wejść około 5 godzin. (pomijając pliki, które zapisze i nie skasuje w funkcji zdarzenie)
Inna sprawa że wielkość matrycy nijak ma się do jakości, 2mln może zrobić lepsze zdjęcia niż 8mln starczy lepszy obiektyw.