woka napisał(a):demi-duox napisał(a):Kwestia finansowa to jedno ale jak byś się poczuł gdybyś na zdjęciach zobaczył sąsiada, który w życzliwości swojej przyszedł pod Twoją nieobecność sprawdzić czy nikt się nie włamał do domu, a za fatygę urwał sobie kiść aronii?
Jak z życzliwości to nic, aronii i tak nie zrywam (rośnie bo rośnie, posadziłem ponieważ wyczytałem jakie to "cudo", dla mnie nie jest dobra. Obniża ciśnienie które i tak mam małe) ale jeżeli przyszedł z "życzliwości" i przy okazji ukradł owoce aronii to .....
Fakt, zdjęcia byłby bezcenne. Spokój po wsze czasy.
woka napisał(a):rodaivuk napisał(a):Oglądałeś linka którego podesłałem?
Nic nie widzę. Kiedy i gdzie
woka napisał(a):rodaivuk napisał(a):woka napisał(a):rodaivuk napisał(a):Oglądałeś linka którego podesłałem?
Nic nie widzę. Kiedy i gdzie
Na PW. Wczoraj.
Jest.
Teraz lektura i zastanowienie się. Chyba bardziej mi zależy na zdjęciu ale do przemyślenia.
Dzięki.
GREG_G napisał(a):filmik z mojej mio 358
woka napisał(a):...aronii i tak nie zrywam (rośnie bo rośnie, posadziłem ponieważ wyczytałem jakie to "cudo", dla mnie nie jest dobra.
demi-duox napisał(a):barti75, z tego co napisałeś wynika, że przeciwko złodziejom drewna wystarczyłyby same te tabliczki na płocie.
demi-duox napisał(a):
Sprawa jest złożona. Barti75 - zainwestował 2600 zł. aby złapać złodzieja co ukradł drewno kominkowe warte np. 100 zł.
Ja od tego chce się ustrzec. Tak sobie myślę, że moje straty na przestrzeni około 5 lat nie są większe od 500-800 zł. Mam okres, że nic ale ostatnio np. taczki zginęły, oberwano mi jabłoń na której mi zależało ( super jabłka, aronia co roku jest ogołocona, ...).
To sprawa bardziej ambicjonalna aby temu komuś utrzeć nosa. Finansowo (póki co i odpukać) jest to nie opłacalne.
barti75 napisał(a):.. "witamy kierownika"
woka napisał(a):barti75 napisał(a):.. "witamy kierownika"
Czyli "panie kierowniku" - miejscowi wystrychnęli Cię na "dudka". (żart).spoko luzik tzw frycowe trzeba zapłacić
Chcesz mieszkać na wsi .... to płać. Swój swojemu nie weźmie. Jak będziesz już "Józek" (czyli swój) to odpuszczą
Nie szukam zwad ponieważ, wygranym w końcowym rozrachunku, może być - miejscowa ludność.też nie szukam zwad z miejscowymi, bo suma summarum straty mogłyby być większe niż drewno,ale jak mówiłem póki co jest spokój, i oby tak zostało tym bardziej że nowe chaty powstają obok
Spearo napisał(a):Dwa niezłe programy na androida do nagrywania w czasie jazdy i video i fotek to AutoGuard i DailyRoads
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi